Στο γήπεδο και με το… Σύνταγμα ο Δ. Γιαννακόπουλος

Στο γήπεδο και με το… Σύνταγμα ο Δ. Γιαννακόπουλος

Ξεπερνά τα όρια της αντισυνταγματικότητας και ουδεμία εφαρμογή μπορεί να έχει η άμεση εκτέλεση της απόφασης για την τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες, όπως αυτή έχει επιβληθεί από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, στον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ξεπερνά τα όρια της αντισυνταγματικότητας και μάλιστα για δύο λόγους, οι οποίοι είναι τόσο ισχυροί νομικά, ώστε να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να στερήσουν το δικαίωμα εισόδου του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ώστε να παρακολουθήσει τον πέμπτο τελικό που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρώτος και βασικότατος λόγος που η τρίμηνη τιμωρία του προέδρου δεν μπορεί να είναι άμεσα εκτελεστέα, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο κ. Γιαννακόπουλος έχουν ασκήσει έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση από το δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο, καθώς η έφεση δεν έχει εκδικαστεί, είναι απολύτως σαφές ότι δεν μπορεί να μείνει εκτός γηπέδου ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Η εκτέλεση μιας απόφασης που δεν έχει τελεσιδικήσει κινείται εκτός συνταγματικότητας και για έναν ακόμη λόγο, για το οποίο μάλιστα υπάρχει και δεδικασμένο, όπως αυτό διαμόρφωσε στα ελληνικά γήπεδα ο Αλέξης Κούγιας τον Νοέμβριο του 2012.

Τότε και έχοντας την ιδιότητα του φιλάθλου, καθώς από τον Απρίλιο του 2011 είχε τιμωρηθεί με πενταετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, ο Αλέξης Κούγιας είχε μιλήσει για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να προσέρχεται ως απλός φίλαθλος σε όποιο γήπεδο επιθυμεί, απειλώντας μάλιστα με υποβολή μηνύσεων όσους του είχαν απαγορεύσει την είσοδο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Η μόνη αρμόδια αρχή να μου αφαιρέσει αυτή τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δυνατότητα είναι η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας, η οποία όμως ουδέποτε με έχει παραπέμψει και η οποία ουδέποτε έχει αποφανθεί περί στερήσεως της φιλάθλου ιδιότητός μου και άρα της δυνατότητας εισόδου μου στα γήπεδα της επικράτειας» είχε τονίσει τότε ο Αλέξης Κούγιας, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα και έχει απολύτως αυτή την εφαρμογή και στην περίπτωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος διατηρεί τη φίλαθλη ιδιότητά του.

Είναι λοιπόν σαφές, ότι και ως πρόεδρος αλλά και ως φίλαθλος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, διατηρεί βάσει των συνταγματικών δικαιωμάτων του ως Ελληνας πολίτης, το δικαίωμα της εισόδου στο ΟΑΚΑ, ώστε να παρακολουθήσει τον πέμπτο και καθοριστικό τελικό που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης και θα κρίνει την κατάκτηση του τίτλου, για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

 



Τσάμπι Αλόνσο: «Απ’ τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης η Αταλάντα»
Τσάμπι Αλόνσο: «Απ’ τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης η Αταλάντα»
Λαμία-Άρης 2-4: Τεσσ-Άρης με ανατροπή!
Λαμία-Άρης 2-4: Τεσσ-Άρης με ανατροπή!
Super League LIVE: Τα ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Super League LIVE: Τα ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Έκπληξη με Αποστολόπουλο, βασικός ο Αραούχο | Οι ενδεκάδες του ντέρμπι
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Έκπληξη με Αποστολόπουλο, βασικός ο Αραούχο | Οι ενδεκάδες του ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved