Αλβέρτης: «Με πάθος για το πρωτάθλημα»

Αλβέρτης: «Με πάθος για το πρωτάθλημα»

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση των τελικών της Α1 έχει ξεκινήσει ο Φραγκίσκος Αλβέρης στην συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ μίλησε ξεκάθαρα για τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού. Που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

«Καλησπέρα σας. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάθομαι σε αυτό το πάνελ, είναι η πρώτη φορά ως προπονητής. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μέσα σε μια αθλητική διαδρομή 25 χρόνων έχω δει τα πράγματα και από τις τρεις πλευρές» είπε αρχικά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης... εξηγώντας «Πως είναι από το παρκέ, πως είναι να μην κάνεις τίποτα και πως είναι να περνούν όλα από τα χέρια σου. Έχω να πω πως η δεύτερη δεν είναι τόσο καλή. Ξεκινά μια δύσκολη σειρά για εμάς και στόχος μας, όπως πάντα, είναι το πρωτάθλημα. Είναι μια σειρά μεγάλων παιχνιδιών και πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Οδηγός μας είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια σχετικά με την ατμόσφαιρα σε ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Μακάρι να έχουμε ευρωπαϊκή συμπεριφορά και να υπάρξει η ίδια ατμόσφαιρα», δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Σχετικά με την διαφορετική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σημείωσε: «Είπαμε να έχουμε ως οδηγό τα παιχνίδια της Ευρώπης. Δεν είναι δική μου δουλειά το πειθαρχικό και η εφαρμογή του. Επειδή είναι η βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ, καλό θα ήταν να δείξουμε και στην εξέδρα ένα πολύ καλό θέαμα. Θα ήταν πολύ καλό...»

«Έχουμε γαλουχηθεί σε δυσκολίες»

Σε αντίθεση με πέρσι, φέτος ο Παναθηναϊκός θα έχει στα χέρια του το πλεονέκτημα της έδρας. Ο «Φράγκι», όμως δεν στέκεται σε αυτό το στοιχείο. «Δεν θεωρώ πως θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη δυσκολία. Αυτές οι ομάδες έχουν γαλουχηθεί τόσα χρόνια μέσα σε μεγάλες δυσκολίες και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Ως προπονητής είναι η πρώτη φορά που θα παίξω σε τελικούς. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε από την πλευρά μας. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει υπογράψει κανείς, αλλά είναι δεδομένο πως δίνεις τα πάντα για να έρθει η επιτυχία. Τελειώνεις τώρα κάτι που έχεις ξεκινήσει από τις προπονήσεις του Αυγούστου».

Αναφορικά με τα όσα έχουν ακουστεί περί διαιτησίας ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είπε «Προσωπικά δεν έχω μπει στη διαδικασία ούτε ανάλυσης των δηλώσεων και της κόντρας ούτε κάποιου άλλου θέματος. Είμαστε έξω από αυτά. Υπάρχουν κάποια θέματα που δεν αφήνεις την ομάδα να επηρεαστεί. Εξάλλου με το βεβαρυμμένο μας πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταξίδια, παιχνίδια κάθε δυο μέρες, προπονήσεις και βίντεο, μου είναι άγνωστο σε εισαγωγικά το συγκεκριμένο θέμα».

«Για 15 χρόνια λέμε τα ίδια»

Ακολούθως, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης επανήρθε αναφορικά με το θέμα της βίας: «Ξέχασα να σας πω ότι εκτός από παίκτης έχω διατελέσει και πρόεδρος του ΠΣΑΚ. Τα τελευταία 15 χρόνια τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Μόνο το νούμερο στην χρονολογία αλλάζει. Λένε τα ίδια και τα ίδια. Είναι σαν να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Ή θα πρέπει να το αποδεχθούμε ή να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε κάνει τα τελευταία 15 χρόνια. Το πάθος μας χαρακτηρίζει γενικότερα σαν λαό. Είτε πανηγυρίζουμε είτε επικρίνουμε. Από την άλλη αυτό είναι ένα θέμα που δεν έχουμε συναντήσει πρώτη φορά. Δεν μπορώ να πάρω κάποια θέση επίσημα. Το έχω ξαναζήσει, αλλά το πάθος είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει».



Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved