Παναθηναϊκός: Ακόμα πιο κοντά στο double

Παναθηναϊκός: Ακόμα πιο κοντά στο double

Ο Παναθηναϊκός «σκούπισε» τον Απόλλωνα με 82-67 , έκανε το 2-0 δια περιπάτου και ετοιμάζεται για την ημιτελική σειρά, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος

Ένα άνετο βράδυ στην Πάτρα, όπως αναμενόταν, είχε την ευκαιρία να περάσει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν των Αχαιών με 82-67 και έκανε το 2-0, «σκουπίζοντας» τους αντιπάλους τους, παίρνοντας πολύ εύκολα την πρόκριση στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος, που θα ξεκινήσει την προσεχή Τρίτη. Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη δείχνουν σε κάθε ματς πως… ανεβάζουν ρυθμούς, ενώ για μία ακόμα φορά ο «Φράγκι» είχε την ευκαιρία να κάνει την απαραίτητη συντήρηση και να ρίξει στην «μάχη» και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Εύκολα από την αρχή

Θέμα 40 αγωνιστικών λεπτών και τίποτα παραπάνω, ήταν για τον Παναθηναϊκό η πρόκριση στα ημιτελικά της Α1. Οι «πράσινοι» από την στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο κλειστό της Περιβόλας έκαναν ξεκάθαρες τις προθέσεις τους. Με ένα γρήγορο 0-7 οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη έβαλαν τις βάσεις για το δυναμικό ξεκίνημα που έψαχναν, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης με το δεύτερο τρίποντό του (μετά το 0-3) έδωσε και πάλι αέρα 7 πόντων στον Παναθηναϊκό, 3-10, μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και με ένα πολύ εύκολο, σήμα κατατεθέν, λει απ του ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 9 πόντους, ενώ με την συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα ο Λάσμε έκανε το 4-14. Για τον Απόλωνα προσπαθούσα μόνο οι Ρος και Ντάνιελ να δημιουργήσουν πρόβλημα στους «πράσινους», με τον Αμερικανό σέντερ να μειώνει σε 10-16, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης μπήκε… φουριόζος στο παρκέ και με 3 δικούς του πόντους «έκλεισε» το δεκάλεπτο δίνοντας στην ομάδα του αέρα 9 πόντων, 10-19.

Στον ρυθμό του Παναθηναϊκού

Οι φιλοξενούμενοι δεν έλεγαν να.. ξεκολλήσουν το πόδι τους από το γκάζι και με την επανεκκίνηση του αγώνα, άνοιξαν ακόμα περισσότερο την διαφορά, 13-25. Ο Νίκος Βετούλας ήταν έξαλλος με την αντιμετώπιση των παικτών του και εκείνοι φρόντισαν να αντιδράσουν. Ο Πέτροβιτς ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν επιθετικά οι Πατρινοί, με τον παίκτη των Αχαιών» με οδηγεί την ομάδα του σε σερί 8-0 και η διαφορά να μειώνεται στους 4, 21-25. Ο Κάρι απάντησε άμεσα στο τα ρίποντο του Πέτροβιτς, 21-28, αλλά ο παίκτης του Απόλωνα συνέχιζε το.. βιολί του και στο 15’ έκανε το 23-28. Με ένα άμεσο, νέο, ξέσπασμα οΠαναθηναϊκός προηγήθηκε με 24-36, με τον Πέτροβιτς να πετυχαίνει τον 12ο πόντο του στο δεκάλεπτο και στο ημίχρονο το σκορ να είναι 29-38.

Το βιολί του ο Διαμαντίδης

Στην τρίτη περίοδο δεν άλλαξε τίποτα μιας και ο Απόλλωνας όποτε προσπάθησε να μειώσει την διαφορά οι «πράσινοι»… ξεσπούσαν. Με καλάθι του Λάσμε ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 29-42, με τους παίκτες του Αλβέρτη να αρχίζουν σιγά-σιγά να… πατούν φρένο. Οι παίκτες της ομάδας της Πάτρας θέλησαν να… ροκανίσουν την διαφορά, με τον Χοτ να ψάχνει… λύσεις στην επίθεση. Ο Διαμαντίδης ήταν στο.. βράδυ του, 40-52 με νέο τρίποντο στο 27’, με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 45-58.

Μέσα και ο Χαραλαμπόπουλος

Το ματς είχε τελειώσει από πολύ νωρίτερα και στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αλβέρτης είχε την ευκαιρία να ρίξει στην «μάχη» και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, αλλά και τους Γιάνκοβιτς και Παππά να αρχίζουν να.. παίρνουν μπροστά. Ο Γιάνκοβιτς ήταν πολύ καλός, κάνοντας το 54-67 στο 35 και εκείνη την στιγμή πάτησε παρκέ και ο Χαραλαμπόπουλος. Ο Μιλουτίνοβιτς προσπαθούσε για την ομάδα του, με τον Ράιτ με εντυπωσιακό κάρφωμα να κάνει το 60-77 και τον βενιαμίν των Αχαιών Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο με το καλάθι που πέτυχε να στρέφει πάνω του τα βλέμματα.

Δεκάλεπτα: 10-19, 29-38, 45-58, 67-82

Απόλλωνας Π. (Βετούλας): Ρος 23 (1), Ντάνιελ 9, Ουίλσον 5, Λιανός 1, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 12(2), Πελεκούδας, Μοφέτας, Νιφόρας, Μαστρογιαννόπουλος 5(1), Μιλουτίνοβιτς 7(1), Χοτ 5(1)

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος 3(1), Μπράμος 6(2), Κάρι 5(1), Φώτσης 7(1), Ούκιτς 2, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 16(4), Γκιστ 4, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 4, Ράιτ 8

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα:

{coveritlive}341ddd8e9c{/coveritlive}



Σπόρτινγκ: Θέλει να κλείσει την καριέρα του στα «Λιοντάρια» ο Νάνι
Σπόρτινγκ: Θέλει να κλείσει την καριέρα του στα «Λιοντάρια» ο Νάνι
Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού
Η Ευρωλίγκα ζήτησε συγγνώμη από τον Αταμάν και το θέμα θεωρείται λήξαν
Η Ευρωλίγκα ζήτησε συγγνώμη από τον Αταμάν και το θέμα θεωρείται λήξαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved