Ολυμπιακός: Άνετα στην 4άδα (photos)

Ολυμπιακός: Άνετα στην 4άδα (photos)

Χωρίς να συναντήσει ουσιαστικά προβλήματα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 79-54 του Άρη και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Τι κι αν δεν είχαν στη διάθεσή τους το Ματ Λοτζέσκι και το Δημήτρη Κατσίβελη εξαιτίας τραυματισμού οι Πειραιώτες πέρασαν με άνεση από το «Nick Galis Hall», κάνοντας το 2-0 στην προημιτελική σειρά των φετινών πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ απέναντι στο συγκρότημα του Μίλαν Μίνιτς. Έτσι, εξασφάλισαν την παρουσία τους στην 4άδα και θα αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο με πλεονέκτημα έδρας. Ο 48άχρονος τεχνικός χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, με το Βασίλη Σπανούλη να τελειώνει με 15 πόντους, συν εφτά ασίστ κι ένα ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους από δέκα πόντους έβαλαν ο Μποχωρίδης και ο Κώστας Χαρίσης, που είχε επίσης πέντε ριμπάουντ και μία ασίστ.

Σε σωρεία λαθών ανάγκασε τον Ολυμπιακό ο Άρης στο πρώτο μέρος, παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός παρά μόνο για ένα πεντάλεπτο (4-5). Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους, κυριάρχησαν τα ριμπάουντ και σφίγγοντας την άμυνά τους ξέφυγαν με 17-8 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και με 27-18 στο 17’, για να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ έχοντας ήδη χτίσει διαφορά δέκα πόντων (26-36). Πρίντεζης και Σπανούλης είχαν και οι δύο μαζί 15 πόντους, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν στο πρώτο μέρος με καλά ποσοστά (6/11 δίποντα και 5/13 τρίποντα), αντίθετα με τους Θεσσαλονικείς που περιορίστηκαν στα 9/31 σουτ εντός παιδιάς.

Διαδοχικά άστοχα σουτ στην έναρξη του δεύτερου μέρους δεν έφεραν σημαντικές αλλαγές στην εξέλιξη του ματς. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με τρίποντο και φάουλ έδωσε «ανάσα» στην ομάδα του (32-38), αλλά τέσσερις αναπάντητοι πόντοι του Στράτου Περπέρογλου αποκατέστησαν άμεσα την τάξη (32-42). Ωστόσο, το νέο σερί -έξι πόντων- του Σπανούλη έκανε την κατάσταση μη αναστρέψιμη (33-48). Εξάλλου, ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν άλλο το ρυθμό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα (34-56 στο 27’). Ο προημιτελικός απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την τρίτη περίοδο να λήγει στο +19 (40-59) για τους φιλοξενούμενους, που έφθασαν σε άνετη νίκη πρόκριση στην 4άδα, αφού το μόνο που κατάφεραν οι Θεσσαλονικείς στο φινάλε ήταν να μαζέψουν την έκταση της ήττας τους.

Διαιτητές: Mάνος, Πουρσανίδης, Ανδρικόπουλος.
Δεκάλεπτα: 8-17, 26-36, 40-59, 59-74.
Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 10 (1), Χαντ, Πελεκάνος 4, Γκίκας 5 (1), Τσακαλέρης 6, Ασημακόπουλος 9 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης 10, Λαρεντζάκης 9 (1), Σαρικόπουλος 1, Μούρτος 5 (1), Μήτογλου.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Ντάνστον 6, Σπανούλης 15 (2), Περπέρογλου 10 (2), Παπαπέτρου, Σλούκας 8 (1), Κόλινς 5, Σίμονς 3, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 9 (3), Καββαδάς, Χριστοδούλου 2.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports.

{coveritlive}a2a8b29b54{/coveritlive}



Ζήλεψε τη δημοσιογράφο κι έκανε… ντου στη συνέντευξη του συντρόφου της!
Ζήλεψε τη δημοσιογράφο κι έκανε… ντου στη συνέντευξη του συντρόφου της!
Λίβερπουλ: Δάκρυσε ο Κλοπ διαβάζοντας γράμματα των οπαδών μετά το «αντίο» του (vid)
Λίβερπουλ: Δάκρυσε ο Κλοπ διαβάζοντας γράμματα των οπαδών μετά το «αντίο» του (vid)
Σπόρτινγκ: Θέλει να κλείσει την καριέρα του στα «Λιοντάρια» ο Νάνι
Σπόρτινγκ: Θέλει να κλείσει την καριέρα του στα «Λιοντάρια» ο Νάνι
Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved