Παναθηναϊκός: «Πράσινη» επίδειξη ισχύος στον Απόλλωνα (photos)

Παναθηναϊκός: «Πράσινη» επίδειξη ισχύος στον Απόλλωνα (photos)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Απόλλωνα 88-61, έκανε το 1-0 και πάει στην Πάτρα για σκούπα – Πολύ καλός ο Διαμαντάκος.

Εντυπωσιακός και… φουριόζος ήταν ο Παναθηναϊκός στον πρώτο προημιτελικό της σειράς με τον Απόλλωνα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν των Αχαιών με 88-61 και έκαναν το 1-0 στην σειρά. Πλέον ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και οι παίκτες του πάνε στην Πάτρα την Πέμπτη το βράδυ για να… σκουπίσουν την σειρά και να επικεντρωθούν στα ημιτελικά και το τελευταίο εμπόδιο μέχρι τον τελικό.  Ευχάριστη έκπληξη της αναμέτρησης ο Γιώργος Διαμαντάκος ο οποίος… έγραψε ιστορία μιας και πέτυχε τους πρώτους του πόντους στην Α1, με την φανέλα του Παναθηναϊκού και είχε μια πάρα πολύ καλή παρουσία καθ’ όλη την διάρκεια που βρέθηκε στο παρκέ.

Διάθεση γι αστεία και για παιχνίδια με τη… φωτιά δεν υπήρχε από κανέναν στον Παναθηναϊκό εξ αρχής και αυτό οι «πράσινοι» φρόντισαν να το αποδείξουν στους αντιπάλους τους από τις πρώτες κιόλας φάσεις του αγώνα. Με πρωταγωνιστές τους Ρόκο Λένι Ούκιτς και Τζειμς Γκιστ, στο πρώτο τρίλεπτο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-0. Η πρώτη… επαφή των «μελανόλευκων» με το καλάθι του Παναθηναϊκού ήρθε από τα χέρια του Λένι Ντάνιελ, ο οποίος με 6 από τους 8 πόντους της ομάδας του μείωσε σε 12-8 στο 5’.  Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είχε ξεκινήσει από νωρίς τις αλλαγές, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει την απαραίτητη συντήρηση, εν όψει της συνέχειας. Ο Διαμαντίδης, γιόρτασε τα 34α γενέθλιά του με τρίποντο κάνοντας το 18-8,  ενώ η διαφορά λίγο πριν από το τέλος της περιόδου έφτασε και τους 13 πόντους, 24-11, από καλάθι του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς. Στα τελευταία 80 δευτερόλεπτα ο Παναθηναϊκός πάτησε ακόμα περισσότερο το πόδι του στο.. γκάζι, ο Μαυροκεφαλίδης έκανε ότι ήθελε από μέση και κοντινή απόσταση και ο Κάρι με τρίποντο στην εκπνοή «έγραψε» το 32-15.

Μέσα και ο Διαμαντάκος

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν ήταν το ίδιο… εντυπωσιακό με το πρώτο, με τους γηπεδούχους να δείχνουν να επαναπαύονται στην διαφορά των 17 πόντων που «έχτισαν» στα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα πραγματοποίησαν σερί 0-7, μειώνοντας σε 32-22. Ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει επιθετικά και είναι χαρακτηριστικό πως χρειάστηκε να περάσουν 4 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα για να ανοίξει… λογαριασμό στην δεύτερη περίοδο, με τον Γιόνας Ματσιούλις να κάνει το 34-22. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν και πάλι σε πολύ καλή κατάσταση και έδινε συνεχώς λύσεις, (38-24 στο 16΄), ενώ ο Μάικ Μπράμος έστειλε την διαφορά και πάλι στις 17 πόντους ύστερα από εύστοχο τρίποντο. Τα τελευταία δύο λεπτά ανήκαν στον Γιώργο Διαμαντάκο ο οποίος πήρε εντολή από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και πέρασε στο παρκέ, κάνοντας απολύτως αισθητή την παρουσία τους, πετυχαίνοντας μάλιστα τους πρώτους του πόντους με την φανέλα του «τριφυλλιού», 42-27, λίγο πριν το 43-28, που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Ασταμάτητος μέχρι τέλους

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έκανε τα πράγματα ακόμα πιο απλά, αφού έπαιξε ακόμα καλύτερη άμυνα, έτρεξε στην επίθεση και.. εξαφανίστηκε. Με το «καλημέρα» του δεύτερου ημιχρόνου το σκορ έγινε 47-28, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κάρι με σουτ τριών πόντων έστειλε την διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους, 52-31. Στην συνέχεια ο Διαμαντίδης πήρε το αντιαθλητικό φάουλ στον αιφνιδιασμό και με δύο βολές του αρχηγού, αλλά και ένα καλάθι από τον Γκιστ η διαφορά έφτασε τους 25 πόντους, 56-31, στο 23’. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους «πράσινους» αλλά και για τον Γιώργο Διαμαντάκο. Ο νεαρός σέντερ του Παναθηναϊκού πέρασε και πάλι στο παρκέ και συνέβαλλε τα μέγιστα για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ανοίξει ακόμα περισσότερο την διαφορά. Ο Λάσμε με εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό «έσπασε» το φράγμα των 30 πόντων, 62-31, ενώ ο Διαμαντάκος με 5 προσωπικούς του πόντους, διαμόρφωσε το 74-35 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στα τελευταία 10 λεπτά φυσικά και δεν μπορούσε να αλλάξει το παραμικρό. Ο Παναθηναϊκός από την μία έμοιαζε να κατεβάζει ταχύτητα, προσφέροντας όμως αρκετό θέαμα, την στιγμή που ο Απόλλωνας προσπαθούσε να μειώσει την διαφορά όσο μπορούσε. Κάτι που δεν κατάφερε, όπως… μαρτυρά και το τελικό 88-61.

Δεκάλεπτα: 32-15, 43-28, 74-35, 88-61

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 7, Κάρι 9, Ούκιτς 8, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 9, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 6, Παππάς 3, Γιάνκοβιτς 10, Διαμαντάκος 9, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4.

Απόλλωνας Π. (Βετούλας): Ρος 3, Καπερώνης, Ντάνιελ 14, Ουίλσον 9, Λιανός 16, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 3, Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας 4, Μιλουτίνοβιτς 3, Χοτ 9.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}f7238dea1e{/coveritlive}



Ατρόμητος: Το «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας και το μήνυμα των Περιστεριωτών
Ατρόμητος: Το «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας και το μήνυμα των Περιστεριωτών
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved