Παναθηναϊκός: Φουλαριστός για play offs, 95-79 τον Απόλλωνα Πατρών

Παναθηναϊκός: Φουλαριστός για play offs, 95-79 τον Απόλλωνα Πατρών

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Απόλλωνα στην Πάτρα με 79-95 και έκλεισε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος από την πρώτη θέση και με τρόπο εντυπωσιακό

Εντυπωσιακή ήταν η τελευταία εμφάνιση του Παναθηναϊκού για την κανονική περίοδο της Α1. Οι «πράσινοι» διέλυσαν τον Απόλλωνα στην Πάτρα με 79-95 και πλέον ετοιμάζονται για τα play offs, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως για την ομάδα του «τριφυλλιού» 10 λεπτά μπάσκετ ήταν… υπερ αρκετά, μιας και στην τρίτη περίοδο το επιμέρους 13-31 του Παναθηναϊκού μετέτρεψε το 45-44 του ημιχρόνου σε 58-75 και έριξε τους… τίτλους τέλους της αναμέτρησης. Στην πρώτη φάση των play offs ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει και πάλι τον Απόλλωνα, για την πρόκρισή του στα ημιτελικά της Α1.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ χαλαρά στην αναμέτρηση στην Πάτρα και αυτό έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες των γηπεδούχων να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ο Βετούλας έβλεπε τον Μολφέτα να έχει πάρει.. φωτιά και στο πέμπτο λεπτό ο Απόλλωνας ήταν μπροστά στο σκορ με 10-4, με τον παίκτη των Αχαιών να έχει πετύχει τους 8 από τους 10 πόντους της ομάδας του. Ο Ούκιτς, μείωσε αμέσως σε 10-6, αλλά ο Μολφέτας συνέχιζε το βιολί του και με δύο ακόμα πόντους έκανε το 12-6. Ο Λάσμε ήταν ο παίκτης που είχε ανοίξει λογαριασμό για τον Παναθηναϊκό και με την συμβολή του Ραμέλ Κάρι (12-11 με σουτ τριών πόντων) οι «πράσινοι» έμεναν κοντά στο σκορ. Από την στιγμή που ο Μολφέτας σίγησε ο Βετούλας δεν προβληματίστηκε μιας και ο Απόλλωνας βρήκε λύσεις από τον Ρος, ο οποίος με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους 7 πόντους, 20-13, δύο λεπτά πριν από την λήξη της πρώτης περιόδου. Στα τελευταία λεπτά ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε το… στίγμα του, με το «τριφύλλι» στην λήξη του δεκαλέπτου να υπολείπεται με 8 πόντους, 23-15.

Σούπερ Λουκάς, μπροστά ο Απόλλωνας

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 10 πόντους με καλάθι του Ντάνιελ, 25-15 και από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να περάσει την μπάλα στα χέρια του Έλληνα σέντερ ο οποίος ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μαυροκεφαλίδης στο 15’ έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό με 29-30, ενώ με την πολύτιμη συνεισφορά του Ραμέλ Κάρι οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον νόμο τους. Ο Απόλλωνας, όμως, είχε βρει τον ηγέτη του στο πρόσωπο του Νίκου Αργυρόπουλου ο οποίος ταλαιπώρησε αρκετά τον Νίκο Παππά με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 45-44.

Τον διέλυσε σε 10 λεπτά

Στα επόμενα δέκα λεπτά όλα άλλαξαν με τον Παναθηναϊκό να… σφίγγει την άμυνά του και να.. πνίγει τους αντιπάλους του. Ο Λάσμε πέρασε και πάλι στο παιχνίδι και έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής,. Με την επανέναρξη του αγώνα με ένα 06 οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 45-50 και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν να «χτίζουν» την διαφορά τους με μπροστάρη τον Λάσμε. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» ήταν… άχαστος και με 6/6 δίποντα και 5/5 βολές έφτασε τους 17 πόντους κάνοντας το 51-63. Ο Ούκιτς έφερετην διαφορά για πρώτη φορά στους 14, 51-65, με τον Παναθηναϊκό στο 30’ να είναι μπροστά με 58-75. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε ένα επιμέρους σκορ 13-31, μην αφήνοντας τους αντιπάλους του να πάρουν ανάσα, ενώ στην επίθεση έκαναν ότι ήθελαν. Η τελευταία περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Αλβέρτη να συνεχίζει να μοιράζει τον χρόνο και να έχει χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του. Ο Νίκος Παππάς με καλάθι έκανε το 58-82, ενώ ο Ζακ Ράιτ έδινε συνεχώς λύσεις στην ομάδα του, 62-86 στο 36’ με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την νίκη με 79-95.

Δεκάλεπτα: 23-15, 45-44, 58-75, 79-95

Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): Ρος 16(1), Αργυρόπουλος 10(1), Καπερώνης, Ντάνιελ 9, Ουίλσον 10(2), Λιανός 4, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς, Μολφέτας 19(5), Νιφόρας, Μιλουτίνοβιτς 3(1), Χοτ 3(1)

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 9(2), Κάρι 18(4), Φώτσης 5(1), Ούκιτς 4, Λάσμε 21, Μαυροκεφαλίδης 12(1), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 8(1), Παππάς 5, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3(1), Ράιτ 8

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τη μετέφερε το Onsports

{coveritlive}0278ac3e80{/coveritlive}



Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved