«Θέλουμε Ευρώπη»

«Θέλουμε Ευρώπη»

Ως μέγιστη επιτυχία χαρακτήρισε την πιθανή έξοδο του ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα ο Νίκος Σταυρόπουλος, ξεκαθαρίζοντας όμως πως ακόμα «είναι νωρίς».

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ μίλησε στον Sport 103 FM γενικότερα για τον φετινό ΠΑΟΚ και την πορεία του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και το μέλλον που το ονειρεύεται λαμπρό. Αναλυτικά, τα όσα είπε…

Για το πώς αντιμετωπίζει την έξοδο στην Ευρωλίγκα: «Το να βγεις στην Ευρωλίγκα είναι μεγάλη υπόθεση. Είμαι αυτός που όταν πέρυσι ανέλαβα είχα πει ότι η ομάδα πρέπει να παίζει στην Ευρώπη. Το να βγεις στην Ευρωλίγκα είναι μέγιστη επιτυχία, αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα, οικονομικά, οργανωτικά και διοικητικά. Για να μπεις σε όμιλο θα πρέπει να έχεις μια καλή ομάδα, να έχεις πάρει καλούς παίκτες. Το πώς βγήκε ότι εγώ δεν θέλω να βγούμε στην Ευρωλίγκα, δεν το γνωρίζω. Κάποιος μπορεί να απομονώσει μία λέξη σε μία πρόταση και να αλλάξει το νόημα. Πάντως, είναι νωρίς για την Ευρωλίγκα. Υπάρχουν τέσσερα ματς στην κανονική περίοδο και στη συνέχεια στα πλέι οφ. Μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στις ομάδες».

Για τη σημαντική νίκη επί του Αμαρουσίου στο «PAOK Sports Arena»: «Αν κερδίζεις και με έναν πόντο, η νίκη είναι πάντα νίκη. Ότι η ομάδα είναι τρίτη είναι απόρροια μιας μεγάλης προσπάθειας, αλλά μπορεί να είναι και από συγκυρία. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλά στάνταρ. Γίνεται προσπάθεια από εμάς και το προπονητικό τιμ να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για τον φετινό στόχο του ΠΑΟΚ: «Όταν είσαι σε διαδικασία παιχνιδιών, αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι οι νίκες. Το πού θα φτάσεις ποτέ δεν το ξέρεις. Στην πορεία έφυγε ο Λάζαρος, ο Γκρέι, αλλά αυτά είναι μέσα στην εξέλιξη μιας σεζόν. Πρέπει να εξάρω τη δουλειά του προπονητή, του σταφ, του Χάρη και του Παντελή, του Τέλη, αλλά και όλων των ανθρώπων».

Για τα οικονομικά προβλήματα: «Το οικονομικό είναι ένας παράγοντας. Ξέρω τι δουλειά κάνουν όλοι και βοηθάνε τον σύλλογο. Και οφείλω να τους απονείμω τα εύσημα. Θεωρώ ότι δικαιώθηκα προσωπικά στην επιλογή τους. Αν βγάλετε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό είμαστε ουσιαστικά πρώτοι. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια, να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για να μείνουμε ψηλά».

Για την παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στον αγώνα του Σαββάτου (02/04, 19.00) με τον Ηλυσιακό: «Θα είναι κρίσιμο ματς, αφού ο Ηλυσιακός κινδυνεύει. Θα έρθει μία ομάδα που θα τα δώσει όλα για να κλέψει τη νίκη. Εμείς έχουμε προβλήματα, φαινόμαστε αποδεκατισμένοι. Θα πρέπει να έχουμε ως στόχο την νίκη και ο κόσμος να είναι παρών. Να είναι γίνει αν είναι δυνατό, περισσότερος στη συνέχεια. Θέλουμε να μαζευτεί πολύς κόσμος στο γήπεδο για να σταθεί στην ομάδα».

Για το μέλλον της ομάδας του ΠΑΟΚ: «Θέλουμε τον ΠΑΟΚ πολύ ψηλά. Να παίζουμε μπροστά σε πέντε χιλιάδες κόσμου και να παίρνουμε μεγάλες νίκες. Αυτό που προέχει είναι η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι υπεράνω ονομάτων και για αυτό έχει την ανάγκη όλων μας. Πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα. Πριν από δύο χρόνια η ομάδα κινδύνευσε να πέσει και τώρα είναι σε υψηλές θέσεις. Με προβλήματα μεν, αλλά διεκδικεί αυτό που της ανήκει. Μία ομάδα που χρήζει σεβασμού από τους αντιπάλους, τους διαιτητές και όλους τους φορείς».



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved