Παναθηναϊκός: «Πράσινη» εκδρομή στη Χαλκίδα

Παναθηναϊκός: «Πράσινη» εκδρομή στη Χαλκίδα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του, πολύ καλού, Ικάρου με 64-85 , αφού σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον κόσμο του «τριφυλλιού» να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα

Μετά από ένα κακό, αμυντικά, πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε και δύο λεπτά του ήταν υπεραρκετά για να βγάλει την υποχρέωση και να ξεμπερδεύει με τον Ίκαρο Χαλκίδας. Οι «πράσινοι» με ένα σερί 0-13 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έβαλαν τις βάσεις για το τελικό 64-85 και πλέον στο μυαλό τους βρίσκεται μόνο η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και η αναμέτρηση της Παρασκευής με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη. Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν και πάλι ο Μάικ Μπράμος…. Αλλά και ο κόσμος του. Οι «πράσινοι» που βρέθηκαν στο κλειστό της Χαλκίδας δημιούργησαν μια φοβερή ατμόσφαιρα και δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε λεπτό. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με αρκετή ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου και στο πρώτο τρίλεπτο προηγήθηκε με 2-7, με τους παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη να προσπαθούν να βρουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Οι γηπεδούχοι, όμως, φάνηκε από την αρχή του αγώνα πως ήταν σε καλή ημέρα επιθετικά και με ηγέτη τους τον Γιάννη Γκαγκαλούδη προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ. Μάλιστα, ο Έλληνας παίκτης στο 5’ μείωσε σε 7-9 και ένα λεπτό αργότερα έκανε την επανεμφάνισή του, μετά από κάτι περισσότερο από έναν μήνα απουσίας, στο παρκέ και ο Ραμέλ Κάρι. Ο Μπράμος συνέχιζε με τη.. φόρα από την Φενέρ και τα 7/8 τρίποντα. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» με δύο «βόμβες» από τα 6.75 έκαε το 12-17, ενώ ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με ένα ακόμα εύκολο καλάθι ανέβασε ακόμα περισσότερο την διαφορά για την ομάδα του, 12-19. Στο τελευταίο λεπτό οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ προσπάθησαν να.. μαζέψουν την διαφορά και με μεγάλο τρίποντου του, εξαιρετικού, Γιάννη Γκαγκαλούδη, μείωσαν σε 19-22. 

Τον «πλήγωσε» η άμυνά του

Στις πρώτες φάσεις του δεύτερου δεκαλέπτου φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός ξέφευγε. Το 19-22 έγινε 19-27 με τρίποντο από τας 8 μέτρα από τον Αντώνη Φώτση, ενώ ο Ραμέλ Κάρι στο 12’ έκανε το 22-30. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είχε στο παρκέ Ματσιούλις και Φώτση στους ψηλούς, την στιγμή που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Ο Άσκα με 4 συνεχόμενους πόντους έκανε το 26-30 βάζοντας… δύσκολα στον Λιθουανό, ενώ για τον Παναθηναϊκό έδινε λύσεις ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε το 30-34 με προσωπικές ενέργειες, ενώ ο Στεφά Λάσμε πήγε την διαφορά στους 6 πόντους στο 15’. Ο Γκαγκαλούδης όμως ήταν κάτι περισσότερο από «καυτός» και οδηγούσε την ομάδα του. Με νέο τρίποντου έκανε το 33-36 και τρία λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου έκανε το 35-39. Ο Ρίτσαρντσον μιμήθηκε τον Γκαγκαλούδη και με νέο τρίποντο έκανε το 38-39, ενώ το… σόου των Χαλκιδέων ολοκληρώθηκε με την εκπνοή του ημιχρόνου όταν ο Σπανός με το 7ο τρίποντο της ομάδας του έφερε το ματς στα ίσια, 42-42. 

Το τελείωσε σε δύο λεπτά 

Στα πρώτα τρία λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο. Απλά… σοβαρεύτηκε, πίεσε λίγο περισσότερο στην άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και τέλειωσε το ματς. Οι «πράσινοι» έτρεξαν σερί 0-13 με τον Μπράμος να έχει συνδεθεί για τα καλά με το καλάθι του Ικάρου (8 από τους 13 πόντους) και τον Φώτση να μοιράζει τάπες και τρίποντα. Στο 23’ λοιπόν το ματς ήταν 42-55, με τον Θανάση Γιαπλέ να μη χάνει άλλο χρόνο και να καλεί σε τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ του Έλληνα προπονητή έπιασε τόπο για την ομάδα του, αφού αμέσως μετά ο Άσκα άνοιξε… λογαριασμό για τον Ίκαρο και με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε στο 25’ σε 46-55. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε σε κάθε ευκαιρία να τρέξει, ενώ όποτε δε μπορούσε ο Ούκιτς πόσταρε τον Γκαγκαλούδη με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρίσκει εύκολα καλάθια. Οι «πράσινοι» ξέφυγαν και πάλι, 48-59, δια χειρός Ράιτ. Στην συνέχεια οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Γιάννη Γκαγκαλούδη ο οποίος δεν είχε σταματήσει να διαμαρτύρεται και ο Ούκιτς με δύο βολές (και ένα λάθος στη μπόνους επίθεση) έκανε το 48-61 στο 27’. Ο Μπράμος ήταν ασταμάτητος και τα… έσταζε από παντού, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς, 48-64. Στο σημείο αυτό (2:18 πριν από την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα) Στο παρκέ για τον Παναθηναϊκό πέρασε και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ο οποίος προερχόταν από ένα ελαφρύ διάστρεμμα, με τον Κάρι να κάνει το 48-66. Ο Αμερικάνος στα τελευταία δευτερόλεπτα έχασε δύο ευκαιρίες να τελειώσει το δεκάλεπτο με τρίποντο, αλλά ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με επιθετικό ριμπάουντ και εύκολο λέι απ «έγραψε» το 53-68. 

Το ξεμπλόκαρε ο Ματσούλις

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε επιθετικά προβλήματα με αποτέλεσμα στο 24’ το σκορ να είναι 59-70, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλου να δίνει λύσεις στην ομάδα της Χαλκίδας. Ο Γιόνας Ματσιούλις, όμως, με γκολ-φάουλ έκανε το 59-73 και ουσιαστικά ξεμπλόκαρε την ομάδα του, ενώ ο Νίκος Παππάς δεν άφησε την ευκαιρία που του έδωσαν οι αντίπαλοί του ανεκμετάλλευτη και με τρίποντο πήγε την διαφορά στους 17 πόντους, 59-76. Αμέσως μετά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πέρασε στο πακρέ και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο με τον «μικρό» του Παναθηναϊκού να καταγράφει μία ακόμα συμμετοχή στην Α1 και τον Στεφάν Λάσμε να κάνει το 64-85 δίνοντας… αέρα 21 πόντων στην ομάδα του.

Δεκάλεπτα: 19-22, 42-42, 53-68, 64-85 

Ίκαρος Χαλκίδας (Γιαπλές): Ρόμπερσον 12(2), Γούντολ 3, Άσκα 12, Μανωλόπουλος 8(2), Σάτον 4, Γκαγκαλούδης 15(4), Σπανός 6(1), Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Ρίτσαρντς 5(1), Μπέμπης, Περσίδης

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 16(4), Κάρι 5(1), Φώτσης 12(4), Ούκιτς 11(1), Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης, Παππάς 10, Γιάνκοβιτς 8, Ματσιούλις 5, Ράιτ 6

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Live του Onsports

{coveritlive}7d8724fe04{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved