ΠΑΟΚ: Στην παράταση την Κηφισιά (photos)

ΠΑΟΚ: Στην παράταση την Κηφισιά (photos)

Συγκλονιστικό ματς έγινε στο κλειστό της Πυλαίας, με τον ΠΑΟΚ να χρειάζεται τη βοήθεια της παράτασης για να επικρατήσει με 92-83 της Κηφισιάς.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν ισόπαλες, 74-74, την κανονική διάρκεια του ματς. Στο έξτρα πεντάλεπτο πήρε την κατάσταση πάνω του ο Κώστας Χαραλαμπίδης και σημειώνοντας τους δώδεκα από τους 29 πόντους του στο εν λόγω διάστημα χάρισε μεγάλη νίκη στην ομάδα του, που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης για την κατάκτηση της 4ης θέσης στην κανονική διάρκεια της Basket League ΟΠΑΠ. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης συνείσφερε 14 πόντους, έξι ριμπάουντ και δύο ασίστ, ενώ από τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκος Λιακόπουλος με 17 πόντους, μαζί με εφτά ριμπάουντ και ένα κόψιμο.

Μορφή ντέρμπι είχε η αναμέτρηση από την αρχή μέχρι το φινάλε της. Ακόμα κι όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους στο 15’ (32-36) οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με σερί 13-0 και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +9 (45-36). Μάχη σώμα με σώμα έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο, χαρακτηριστικό είναι πως στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες, 74-74, ύστερα από λέι απ του Νίκου Λιακόπουλου. Ο Γιώργος Δέδας προσπάθησε να τελειώσει το παιχνίδι από τα 6,75μ., αλλά η προσπάθεια του δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο Μιχάλης Κακιούζης πήρε το ριμπάουντ, ο Σάσα Βασίλιεβιτς προσπάθησε από την ίδια θέση να σφραγίσει το «διπλό», χωρίς όμως επιτυχία, και οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο επιπλέον πεντάλεπτο. Εκεί ο Κώστας Χαραλαμπίδης ήταν καταιγιστικός και στα 15’’ πριν από τη λήξη διαμόρφωσε το 85-83 από τη γραμμή των βολών. Ακολούθησε μοιραίο λάθος του Λιακόπουλου, με το Χαραλαμπίδη να κερδίζει στην επόμενη φάση φάουλ από το Δημήτρη Τσαλδάρη και τον πάγκο των νεοφώτιστων να τιμωρείται με τεχνική ποινή. Ο έμπειρος γκαρντ αξιοποίησε και τις τέσσερις βολές που κλήθηκε να εκτελέσει (89-83), ενώ ο ίδιος με τρίποντο «σφράγισε» τη νίκη για τον ΠΑΟΚ.

Διαιτητές: Τανατζής, Γ. Πουρσανίδης, Διαμαντής.
Δεκάλεπτα: 24-21, 45-36, 59-52, 74-74 (κ.α.), 92-83.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κούπερ 6 (1), Χαραλαμπίδης 29 (3), Τσόχλας 4, Τσαϊρέλης 14 (1), Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 13 (2), Καλλές, Μπόγρης 12, Κασελάκης 9 (1), Λιάπης.
Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 13 (3), Λιακόπουλος 17 (1), Σιούτης 6 (2), Ψαθάς 3 (1), Γκάρετ 12, Πετροδημόπουλος, Γουντς 4, Τσαλδάρης, Αντεγκμπόγιε 8 (2), Κακιούζης 12 (1), Μπάρλος 8 (1).

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved