Νίκη ο ΠΑΟΚ, διαφορά το Μαρούσι

Νίκη ο ΠΑΟΚ, διαφορά το Μαρούσι

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έφτασε στη νίκη (75-72) απέναντι στο Μαρούσι στην Πυλαία, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας.

Ενώ κρατούσε τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα (πέντε πόντοι), στο κλειστό του Αγίου Θωμά, κατάφερε να τη χάσει εξαιτίας των λαθών του και του Κλεμέντε κι έτσι το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας θα το έχει το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα και με ηγέτες τους Ντόζιερ και Γκετσέφσκι προηγήθηκαν με 18-5 στο 7’ απέναντι σε ένα νωθρό Μαρούσι. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο σκοράρισμα και έτσι μοιραία βρέθηκαν να κυνηγούν από νωρίς στο σκορ. Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου να προηγείται με 20-11. Ωστόσο, η συνέχεια είχε διαφορετική εικόνα. Με την τετράδα των Μπάσντεν, Νοέα, Μπάγκαριτς και Κλεμέντε να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα, το Μαρούσι έτρεξε σερί 11-0 και προηγήθηκε με 20-22 στο 14’. Σε εκείνο το σημείο ήρθε ο Μάρσαλ να ξεμπλοκάρει τον ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα (35-29 στο 19’), ενώ η φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο έγινε στο φινάλε, όταν ο Σούλης Μαρκόπουλος ξέσπασε κατά του γιου του, μέλους του τεχνικού επιτελείου, Χάρη, όταν ο τελευταίος δέχθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε το Μαρούσι, με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ (37-38).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Μάρσαλ, Ντόζιερ και Γκετσέφσκι ανέλαβαν τις περισσότερες πρωτοβουλίες για τους γηπεδούχους, ενώ από την άλλη οι Μπάγκαριτς, Μπάσντεν και Κλεμέντε ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να κρατήσουν τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ. Προς το τέλος της περιόδου το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφερε να πάρει μικρή διαφορά στο σκορ, κλείνοντας το 30’ με 58-53. Τα πρώτα τέσσερα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου άνηκαν αποκλειστικά στον Γιάννη Γκαγκαλούδη, ο οποίος με 10 πόντους βοήθησε το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να ανακάμψει και να προηγηθεί με 67-62 στο 34’. Οι Θεσσαλονικείς, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με σερί 10-0 ανέκτησαν το προβάδισμα (72-67 στο 37’). Και όχι μόνο αυτό, αφού με τον Γκετσέφσκι να αποδεικνύεται καθοριστικός προηγήθηκαν με 75-67 μόλις 20 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Ένα λάθος του Σκοπιανού άσου, όμως, έδωσε το δικαίωμα στον Κλεμέντε να μειώσει σε 75-70, 15’’ πριν από το φινάλε. Το Μαρούσι είναι από τις ομάδες που δεν συνηθίζουν να παρατάνε τα ματς, αυτό έκανε και στην Πυλαία. Ο Κλεμέντε με νέο κλέψιμο κατάφερε να κλείσει κι άλλο την ψαλίδα, αφού με λέι απ έγραψε το τελικό 75-72. Το τρίποντο του Μάρσαλ στην εκπνοή ήταν άστοχο.

Διαιτητές: Γκόντας, Καρακατσούνης, Ψαριανός.
Δεκάλεπτα: 20-11, 37-38, 58-53, 75-72.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 20 (2), Αράπης, Αποστολίδης 3, Δέδας (1), Ντόζιερ 20, Στίγκερς 7 (1), Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές, Γκετσέφσκι 19 (3), Καλαμπάκας.
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Νοέας 4, Μπάγκαριτς 16, Ακεψιμαΐδης 3 (1), Μπάσντεν 10, Χαριτόπουλος 11 (3), Γκαγκαλούδης 10 (2), Κλεμέντε 16 (1), Κογιαντίνοβιτς 1, Σιαμανδούρας 1.



NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved