Παναθηναϊκός: Κέρδισε με το μυαλό στην Αρμάνι (photos)

Παναθηναϊκός: Κέρδισε με το μυαλό στην Αρμάνι (photos)

Ο Παναθηναϊκός σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τον Πανιώνιο, επικράτησε στη Νέα Σμύρνη 64-69  και ετοιμάζεται για το «διπλό» στο Μιλάνο

Από το τέλος, κιόλας, του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του τονίζοντας πως προτεραιότητα της ομάδας του για τον αποψινό αγώνα ήταν η.. ξεκούραση. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς στο Μιλάνο, κόντρα στην Αρμάνι και ο Έλληνας τεχνικός θέλει να έχει την ομάδα του «φρέσκια». Οι «πράσινοι» επικράτησαν του Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη με 64-69, έχοντας ξεκάθαρα το μυαλό τους στην ομάδα του Μιλάνο και τον επόμενο αγώνα της Euroleague. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε μια καλή προπόνηση κόντρα στους «κυανέρυθρους», βάζοντας και με την βούλα στο… κόλπο τον Ζακ Ράιτ ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Χαμηλό ή και… παιδικό σκορ

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 5-0 στα δύο πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να… απαντάει άμεσα. Οι «πράσινοι» με «όπλο» τους την δυνατή άμυνα «έτρεξαν» σερί 9-0 και με τον Λάσμε βρέθηκαν να προηγούνται στο 5’ με 5-9. Ο Μπατής, όμως, ήταν «ζεστός» και με το δεύτερο τρίποντό του στο ματς έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, 10-9, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να προχωράει σε.. αλλαγές. Δύο λεπτά και 42 δεύτερα πριν από την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου Διαμαντίδης και Ματσιούλις πέρασαν στο παρκέ, ενώ την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του «τριφυλλιού» πραγματοποίησε και ο Ζακ Ράιτ. Οι άμυνες συνέχισαν να.. κλέβουν την παράσταση και είναι χαρακτηριστικό πως ο Γκιστ με μία βολή έκανε το 10-10 και για τα επόμενα 105 δευτερόλεπτα το σκορ δεν άλλαξε.

Τα ηνία στο «τριφύλλι»

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο Ράιτ φρόντισε να δείξει ένα μικρό δείγμα από τις ικανότητές του και να ανεβάσει ένα κλικ την ταχύτητα της ομάδας του. Στα πρώτα πέντε λεπτά οι δύο ομάδες συμβάδιζα, στα… ρηχά, στο σκορ, με τον Ματσιούλις με προσωπικές του ενέργειες να δίνει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 14-20. Στην αντίπερα όχθη ο Μακόλουμπ είχε αναλάβει πρωτοβουλίες και «οδήγησε» τον Πανιώνιο στο 19-20. Οι άμυνες όσο περνούσε η ώρα γινόντουσαν όλο και πιο σκληρές με τον Ράιτ να προσπαθεί να «τρυπήσει» αυτή των γηπεδούχων. Έκανε το 21-26 στο 19’ με τον Αλέξη Κυρίτση να «γράφει» το 23-26 στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου από την γραμμή των βολών.

«Πράσινο» ξέσπασμα

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με το τέμπο να είναι πολύ χαμηλά και με τον Μακόλουμ να «οδηγεί» τους γηπεδούχους. Στο πρώτο τρίλεπτο της επανάληψης το σκορ ήταν στο 27-30 με τον Αμερικανό γκαρντ να σκοράρει συνεχώς. Το επόμενο λεπτό, όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό με τον Φώτση με μεγάλο τρίποντο να δίνει προβάδισμα με 27-35 και τον Ράιτ να πατάει το πόδι του στο γκάζι. Οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον παίκτη του Παναθηναϊκού με τίποτα και αν ήταν πιο εύστοχος στις βολές, τότε όλα θα ήταν καλύτερα για τους «πράσινους». Ο Παππάς έκανε το 29-37, με τον Μακόλουμ, αν και έδειχνε κουρασμένος, να συνεχίζει να «πυροβολεί» για την ομάδα του, 31-37. Ο Έλληνας γκαρντ είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς, 31-39 και μαζί με τον Ράιτ «οδηγούσαν» εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, στο 27’ ο Τζειμς Γκιστ με φόλοου έκανε το 31-41 και έδωσε προβάδισμα 10 πόντων, για πρώτη φορά στην ομάδα του. Ένα προβάδισμα που έφτασε και στους 11 πόντους, 31-42. Παρ’ όλα αυτά ο Μακόλουμ συνέχιζε την… προσωπική του παράσταση και με πολύ καλές ενέργειες στην επίθεση και πολύ ενέργεια στην άμυνα μείωσε σε 38-43 με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Πάλευε μόνος του ο Μακόλουμ

Όσο ο Παναθηναϊκός ανέβαζε ρυθμό και ο Πανιώνιος τα περίμενε όλα από τον Μακόλουμ οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία τύχη. Οι φιλοξενούμενοι με την επανέναρξη του αγώνα με σερί 0-6 έκαναν ο σκορ, 30-49, ο Μακόλουμ μείωσε με ένα ακόμα δίποντο, αλλά ο Ματσιούλις με γκολ-φάουκ στην επόμενη φάση έκανε το 40-52, διατηρώντας την διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Ο Κάρτερ έκανε το 47-54 με τρίποντο με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά οι προκλητικές διαμαρτυρίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέφεραν τεχνική ποινή στον Έλληνα προπονητή με τον Παναθηναϊκό στο 35΄να προηγείται με 47-57. Ο Μακόλουμ συνέχιζε να είναι «καυτός» και με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 52-59. Ο Πανιώνιος δεν είχε καμία διάθεση να πετάξει λευκή πετσέτα, με τον Κάρτερ με ένα ακόμα τρίποντο στην από την γωνία να μειώνει σε 55-61, με τον Μπατή να σκοράρει μετά από πάρα πολύ ώρα και πάλι και να κάνει το 57-61. Ο Μπράμος απάντησε άμεσα με σουτ δύο πόντων, 57-63, με τον Μάριο Μπατή να γίνεται και πάλι προκλητικός και τους διαιτητές να χρεώνουν από μία τεχνική ποινή τον αρχηγό του Πανιωνίου και τον Στεφάν Λάσμε. Στα 45 δευτερόλεπτα ο Μακόλουμ πάει για το καλάθι με τους διαιτητές να τον χρεώνουν με επιθετικό φάουλ, αλλά η μπάλα να παραμένει στα χέρια των γηπεδούχων λόγω λάθους του Ρόκο Λένι Ούκιτς. Με δύο βολές ο παίκτης του Πανιωνίου με δύο βολές μείωσε κε νέου, 59-63. Ο Ματσιούλις με δύο βολές έκανε το 59-65 και ο Μίλμπουρν με τρίποντο έκανε το 62-65 και οι γηπεδούχοι έστειλαν τον Λάσμε στις βολές. Το σκορ 62-67, με 14 δεύτερα να απομένουν, ο Μακόλουμ έχασε την ευκαιρία και ο Φώτσης με δύο ακόμα βολές έκανε το 62-69, με το Μακόλουμ να διαμορφώνει το τελικό 64-69.

Δεκάλεπτα: 10-10, 23-26, 38-43, 64-69

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μακόλουμ 27(2), Ντούβνιακ, Κάρτερ 10(2), Μίλμπουρν 5(1), Αθανασούλας, Μπατής 8(2), Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 6, Μισέλ, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 4, Σαλούστρος

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 5, Φώτσης 7(1), Ούκιτς 2, Λάσμε 114, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Παππάς 8(1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 12(1), Ράιτ 9

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τη μετέδωσε το Onsports

{coveritlive}1adcd50bf0{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved