Πάτησε… γκάζι και παίρνει σειρά ο Ολυμπιακός (photos)

Πάτησε… γκάζι και παίρνει σειρά ο Ολυμπιακός (photos)

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την… αγγαρεία κόντρα στην Νέα Κηφισιά 72-59 και πλέον φουλάρει για την νίκη της… χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό

Σε ένα ακόμα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας κόντρα στον αντίπαλό του, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη απέδειξαν και στο παρκέ την … πραγματική τους διαφορά κερδίζοντας με 72-59 την Νέα Κηφισιά. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, παρά το γεγονός πως έχουν μπροστά τους έναν πολύ σημαντικό αγώνα με τον Ολυμπιακό, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους για 40 λεπτά. Αποτέλεσμα ήταν οι «πράσινοι» να πάρουν μια πολύ άνετη ήττα, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να δίνει ευκαιρίες σε παίκτες όπως οι Παππάς, Γιάνκοβιτς και Μαυροκεφαλίδη. Πλέον στον Παναθηναϊκό γυρίζουν σελίδα και ετοιμάζονται για την σπουδαία αναμέτρηση της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, περιμένοντας παράλληλα τα νέα αναφορικά με την κατάσταση του Τζέιμς Γκιστ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε από νωρίς με τον σωστό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, μιας και οι παίκτες του Πεδουλάκη φρόντισαν να καταστήσουν σαφές εξ αρχής ποιος είναι το αφεντικό. Η ομάδα της Κηφισιάς κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ μόνο για λίγα λεπτά (5-5 στο 3’) αλλά από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση έδειξε ορέξεις για… τρέξιμο.
Το 5-5 έγινε γρήγορα 12-7 με τον Νίκο Παππά να «τρέχει» τον Παναθηναϊκό και τον Αργύρη Πεδουλάκη να τραβάει άμεσα στον πάγκο τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Για την ομάδα της Κηφισιάς Κρόκερ και Γουντς προσπαθούσαν να δώσουν λύσεις (14-9 από τον σέντερ των φιλοξενούμενων), αλλά μέχρις εκεί. Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός ήταν… καταιγιστικός και με «όπλο» του τον αιφνιδιασμό έφτασε άνετα στο 20-11 που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Περίπατο μέχρι το ημίχρονο
Ο Κρόκερ έδινε λύσεις στην ομάδα του και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (22-15 στο 12’), αλλά ο Παναθηναϊκός είχε βάλει το νερό στο αυλάκι. Η ομάδα της Κηφισιάς με τον Αντεκμπόγιε μείωσε σε 24-17 και ο Παναθηναϊκός ανέλαβε δράση. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν σερί 16-0 και βρέθηκαν να προηγούνται, δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με 40-17 παίζοντας πολύ ωραίο και γρήγορο μπάσκετ, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση. Στο… ενδιάμεσο στο παρκέ είχε περάσει και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος τον τελευταίο καιρό παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 42-21.

Με το μυαλό στον Ολυμπιακό

Ανάλογο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να μην κατεβάζει ρυθμό και τον Αργύρη Πεδουλάκη να συνεχίζει να κάνει συντήρηση, αλλά και να δίνει ανάσες σε συγκεκριμένους παίκτες. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να τρέχουν στον αιφνιδιασμό προσφέροντας πλούσιο θέαμα στον κόσμο της ομάδας με την διαφορά να ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Ο Μαυροκεφαλίδης συνέχιζε στους ίδιους ρυθμούς, την στιγμή που και ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έπαιζαν σε υψηλές ταχύτητες με τους «πράσινους» στο 30’ να προηγούνται με 64-37. Στα τελευταία 10 λεπτά η συγκέντρωση των παικτών του Παναθηναϊκού άρχισε να… χάνεται με τους «πράσινους» να φαίνεται πως άρχισαν να σκέφτονται τον Ολυμπιακό. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ο Γιάνκοβιτς στο 35 με φοβερό κάρφωμα έκανε το 66-49 και λίγο αργότερα ήρθε και το τελικό 72-59.

Δεκάλεπτα: 20-11, 42-21,64-37 ,72-59

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 3(1), Κάρι 2, Μπατίστ 4, Φώτσης , Ούκιτς 8(1), Λάσμε8, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίς 4,Παππάς 10, Γιάνκοβιτς 11(1), Ματσιούλις 9

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Λιακόπουλος 8(2), Διαμαντόπουλος, Κρόκερ 13, Κομποδιέτας 1, Ψαθάς 5, Γκάρρετ, Πετροδημόπουλος, Γουντς 4, Τσαλδάρης 6, Αντεγκμπόγιε 9, Κακιούζης 3, Μπάρλος 8

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τη μετέφερε το Onsports.

{coveritlive}b239a2cfa0{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved