Από την παράταση στην… κούπα ο Παναθηναϊκός (photos)

Από την παράταση στην… κούπα ο Παναθηναϊκός (photos)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο έξτρα πεντάλεπτο  μέσα στην Δράμα επί του μαχητικού ΚΑΟΔ με 85-87  και πλέον φουλάρει για τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Άρη και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Ήταν ξεκάθαρο πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν το μυαλό στους στα «Δύο Αοράκια» και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της Κυριακής, κόντρα στον Άρη και όχι στο «Δ. Κραχτίδης» και την Δράμα. Κάτι που οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, έκαναν δύσκολη την ζωή των «πράσινων» και απέδειξαν για μία ακόμα φορά την δυναμική τους, ειδικά μέσα στην έδρα τους, επικρατώντας με 85-87 στο έξτρα πεντάλεπτο. Την… χαμένη τους αυτοσυγκέντρωση οι «πράσινοι» λίγο έλειψαν να την… πληρώσουν αφού κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Βον έχασε την ευκαιρία να δώσει την νίκη στην ομάδα του αστοχώντας στην δεύτερη βολή με το ματς να πηγαίνει στην παράταση (72-72). Όσο ανταγωνιστική όμως και αν φάνηκε η ομάδα του ΚΑΟΔ στο τέλος ο Παναθηναϊκός, έστω και δύσκολα, στο έξτρα πεντάλεπτο κατάφερε να πάρει την νίκη με… και πλέον οι παίκτες του μπορούν με κάθε… ελευθερία να σκεφτούν τον πρώτο τελικό και την πρώτη κούπα της χρονιάς.

Κοντά από την αρχή

Ο ΚΑΟΔ ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό και μάλιστα με καλάθι του Μπράουν στο… τρίλεπτο, πέρασε μπροστά με 8-7. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έδειχνε να ξεκινάει καλύτερα απ ότι στα τελευταία παιχνίδια και ουσιαστικά, μαζί με τον Τζειμς Γκιστ, ήταν ο παίκτης που οδηγούσε τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» στο 5’ πέρασαν μπροστά με 11-14 και στην συνέχεια ο Κροάτης γκαρντ του «τριφυλλιού» με δύο πολύ όμορφες προσωπικές φάσεις έκανε το 14-18. Ο Φώτσης μπήκε «ζεστός» και χωρίς να χάσει χρόνο, άνοιξε κι άλλο την διαφορά με σουτ τριών πόντων, με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 18-21.

Βραχεία κεφαλή ο Παναθηναϊκός

Ο Κάρι ξεκίνησε με καλάθι το δεύτερο δεκάλεπτο, 18-23, με τον Λάσμε στην συνέχεια να λειτουργεί… αρνητικά για την ομάδα του. Οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια σε φάουλ που του έγινε και στην συνέχεια τον χρέωσαν με το δεύτερο προσωπικό του φάουλ. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» διαμαρτυρήθηκε με τους διαιτητές να τον χρεώνουν με τεχνική ποινή και ο Πεδουλάκης να τον αποσύρει. Το σκορ έγινε 23-23 από τον Μπράουν, αλλά λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 15’ οι «πράσινοι» πήραν και πάλι τα ηνία. Ο Ματσιούλις έκανε το 23-27, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν πολύ ενέργεια και με εντυπωσιακή προσπάθεια του Βον έφεραν το ματς και πάλι στα ίσια, 28-28. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου ο Μαυροκεφαλίδης πήρε το επιθετικό κομμάτι πάνω του και ήταν ο παίκτης που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 36-40 του ημιχρόνου, που διαμορφώθηκε με σουτ τριών πόντων του Ραμέλ Κάρι.

Από τον Τζόουνς στον Μπράουν

Με τρίποντο του Μάικ Μπράμος ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ξεκινήσει να «χτίζει» μια διαφορά, 38-43, αλλά οι Δραμινοί συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, 43-43. Ο Τζόουνς συνέχιζε να κάνει ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με τον 13ο πόντου έφερνε το ματς και πάλι στα ίσια 47-47, ενώ λίγο αργότερα έδινε και προβάδισμα στην ομάδα του με 49-48. Ο Μπράουν βοηθούσε τα μέγιστα τον Τζόουνς στην επίθεση με την διαφορά να πηγαίνει στους 3 πόντους, 51-48. Τα λάθη ήταν πάρα πολλά για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην αφήσουν τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες και με τον Μπράουν να είναι εντυπωσιακός στα δύο τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με 59-51. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΚΑΟΔ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 23-13.    

Έχασε την ευκαιρία ο Βον και… παράταση

Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε για πολύ το παιχνίδι να του… ξεφύγει και με άμεσο σερί 0-5 από τους Διαμαντίδη και Ματσιούλις μείωσε σε 59-58, εξανεμίζοντας την διαφορά που είχαν πάρει οι παίκτες του Μάρκοβιτς. Ο Τζόουνς όμως ήταν σε… μεγάλα κέφια και με εντυπωσιακό γκολ-φάου και ίσως το καλάθι της… χρονιάς, έκανε το 64-58. Η απάντηση του «τριφυλλιού» ήταν άμεση και ήρθε από τον Γιόνας Ματσιούλις με σουτ τριών πόντων 64-61, κόβοντας έστω και για λίγο τον αέρα της Δράμας. Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμα περισσότερο, 64-63, ο Μπράουν έκανε και πάλι τα… δικά του και με νέο τρίποντο «έγραψε» το 67-63. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με σερί 0-7 έκανε το 67-70 δύο λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, με τον Νέναντ Μάρκοβιτς να ζητάει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά μιας και οι γηπεδούχοι με δυο καλάθια των Τζόουνς και Στίγγερς πέρασαν και πάλι μπροστά με 71-70, 40 δεύτερα πριν από το τέλος. Στα 25 δευτερόλεπτα ο Διαμαντίδης με δύο βολές έκανε το 71-72. Στην τελευταία επίθεση ο Παναθηναϊκός έκανε… δώρο το ριμπάουντ στον Βον ο οποίος στα δύο τελευταί… κλάσματα πήρε το φάουλ και τις δύο βολές. Ο παίκτης της Δράμας με 1/2 έκανε το 72-72 και έστειλε το ματς στην παράταση. Το παιχνίδι συνέχιζε να είναι… ματσάρα με τις ομάδες να παραμένουν ισόπαλες, με τους Τζόουνς και Διαμαντίδη να κάνουν ότι θέλουν πάνω στο παρκέ. Στο 44 το σκορ ήταν 79-81, ο Βον μείωσε σε 80-81 έχοντας και πάλι ½ βολές και ο Ματσιούλις με τρίποντο έκανε το 80-84, 22 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Ο ΚΑΟΔ όμως είχε ακόμα ζωή μέσα του και ο Μπράουν με το έκτο του τρίποντο και τον 26ο πόντο του μείωσε άμεσα σε 83-84 και ενώ απέμεναν 17 δευτερόλεπτα. Ο Κάρι με μία βολή έκανε το 83-85, η μπάλα ξαναπήγε σε χέρια «πράσινων», αλλά ο Μπράμος με λάθος επαναφορά έδωσε το δικαίωμα στον Μπράουν να μειώσει σε 84-85. Η ρώσικη ρουλέτα των βολών… καλά κρατούσε με τον Διαμαντίδη να κάνει το 84-87 στα 8 δεύτερα. Ο Μπράουν στα 4 δεύτερα μειώνει σε   85-87, οι Δραμινοί παίρνουν το ριμπάουντ, αλλά χάνουν την ευκαιρία για ισοφαρίσουν και πάλι.  

Δεκάλεπτα: 18-21, 36-40, 59-53, 72-72, 85-87

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Τζόουνς 22(1), Στίγγερς 11(3), Μπράουν 28(6), Βον 10, Μάρκοβιτς 4, Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 6, Ζάρας, Μπένας 2, Κολοβής,

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3(1), Κάρι 6(1), Μπατίστ 2, Φώτσης 5(1), Ούκιτς 6, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 10(1), Διαμαντίδης 18(3), Γκιστ 7, Παππάς 3, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 18(2)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE του Onsports.

{coveritlive}40713569d6{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved