Ολυμπιακός: «Ξεμούδιασμα» με Κολοσσό Ρόδου (photos)

Ολυμπιακός: «Ξεμούδιασμα» με Κολοσσό Ρόδου (photos)

Σε ρυθμό προπόνησης ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο ΣΕΦ τον Κολοσσό Ρόδου και τον κέρδισε πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό 77-68.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν στη διάθεσή του τους Γιώργο Πρίντεζη, Ματ Λοτζέσκι, Μίρσα Μπέγκιτς και Μπρεντ Πέτγουεϊ, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε ούτε στο ελάχιστο να διατηρήσουν το φετινό αήττητο στο φαληρικό στάδιο, κερδίζοντας τον ένατο εντός έδρας αγώνα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, με το Βασίλη Σπανούλη να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 13 πόντους σε 20’, ενώ 12 πόντους, πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ αλλά και τέσσερα λάθη είχε ο Γιάννης Παπαπέτρου. Από τους ηττημένους ο Τέιλορ Σμιθ τελείωσε με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ, μία ασίστ κι άλλο ένα κόψιμο.

Ορεξάτοι μπήκαν στο ΣΕΦ οι φιλοξενούμενοι και παίζοντας χωρίς άγχος προηγήθηκαν με 8-3 στο 3’. Οι Πειραιώτες, όμως, δεν άργησαν να βρουν ρυθμό και στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου πέρασαν μπροστά με 18-16. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέφυγαν για πρώτη φορά στο +5 (21-16) με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Έχοντας τον έλεγχο μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου διατήρησαν και αύξησαν την υπέρ τους διαφορά (33-24, 39-30 στο 20’), με τον 48άχρονο τεχνικό να έχει ρίξει στο παρκέ όλους τους διαθέσιμους παίκτες του, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Παπαντωνίου που έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Δημήτρης Πρίφτης να παίξουν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο τιμωρήθηκε από το Γιάννη Παπαπέτρου, που με δύο διαδοχικά τρίποντα άνοιξε την ψαλίδα στο 53-38 και σε συνδυασμό με τον ένατο πόντο του Στράτου Περπέρογλου στο ματς ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο 55-38, στο 27’. Δεν διαφοροποιήθηκε η κατάσταση μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου, που βρήκε τους γηπεδούχους στο +15 (60-45) έχοντας κυριαρχήσει χωρίς καν να πιάσουν σπουδαία απόδοση. Τυπικής διαδικασίας αποδείχθηκε το τελευταίο δεκάλεπτο, με τους «θαλασσί» απλώς να μαζεύουν στο φινάλε την έκταση της ήττας τους.

Διαιτητές: Βαρδάλος, Μ. Παντελίδης, Τσώνος.
Δεκάλεπτα: 18-16, 39-30, 60-45, 77-68.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Μουν 11 (1), Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (3), Περπέρογλου 11 (1), Παπαπέτρου 12 (3), Σλούκας 2, Κόλινς 4, Σίμονς 7, Χριστοδούλου 6, Μάντζαρης 2, Καββαδάς 4, Κατσίβελης.
Κολοσσός Ρόδου (Πρίφτης): Παπαντωνίου 10 (1),  Τσαρ 7 (1), Γεωργαλής, Κόμματος 7 (1), Σμιθ 15, Στεφανίδης 4, Σίμπσον 8, Τσάμης 4, Όσμπι 6, Δανάς, Νάτζφεϊ 7(1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}c98daf6592{/coveritlive}

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved