Άρης: Παρ’ ολίγον αυτόχειρας (photos)

Άρης: Παρ’ ολίγον αυτόχειρας (photos)

Ο διπρόσωπος Άρης κατάφερε να απολέσει τη διαφορά όχι όμως και τη νίκη, πανηγυρίζοντας σπουδαίο «δίποντο» επί του Ρεθύμνου με 73-67.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γιάννης Αθηναίου με 16 πόντους, συν τρία ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο αλλά και έξι λάθη, ενώ από τους ηττημένους ο Γιάννης Καλαμπόκης είχε 23 πόντους, έξι ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο. Σε… περιπέτειες μπαίνουν πλέον οι Κρητικοί, που υποχώρησαν κι άλλο στην κατάταξη, βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Άρης που πέτυχε μόλις τη δεύτερη νίκη του στους τελευταίους έξι αγώνες του και μπορεί να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο Ηράκλειο (09/02, 19.45).

Οι νησιώτες μπήκαν δυνατά και άφησαν τους γηπεδούχους για δύο λεπτά χωρίς καλάθι (0-4), η συνέχεια όμως άνηκε στους παίκτες του Μίλαν Μίνιτς που δεν άργησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση και με τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου να κάνουν την ανατροπή (12-10 στο 6’). Πόντο πόντο κινήθηκαν οι δύο αντίπαλοι μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου, που βρήκε τους Κρητικούς με ισχνό προβάδισμα (20-21). Βελτιώνοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στην άμυνα ο Άρης ξέφυγε με 34-23 στο 18’, έχοντας πλέον πάρει τον απόλυτο έλεγχο. Το ημίχρονο έκλεισε στο +13 (39-36) για τους Θεσσαλονικείς, με το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη να δείχνει να τα έχει χαμένα.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να χτυπούν κάτω από το στεφάνι. Με καλάθι και φάουλ του Γιάννη Καλαμπόκη οι Κρητικοί πέρασαν μπροστά στο σκορ με 45-53 στο 27’, ενώ με τον ίδιο παίκτη άνοιξαν την ψαλίδα στο +4 (43-47). Διά χειρός Γιάννη Αθηναίου ο Άρης ισοφάρισε σε 49-49 στο 30’, με τους δύο αντιπάλους να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το τελευταίο δεκάλεπτο. Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι και το φινάλε. Ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος ο Αθηναίου αποδείχθηκε «κρύο αίμα» και με 2/2 βολές έκανε το 65-63, ενώ ο ίδιος παίκτης και πάλι όντας απόλυτα εύστοχος από τη γραμμή της προσωπικής διαμόρφωσε το 67-63, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας την κατάκτηση του ροζ φύλλου, αφού απέμεναν μόλις 28’’. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν, στη συνέχεια, ήταν να στείλουν τους αντιπάλους τους στις βολές, για «εύκολους» πόντους.

Διαιτητές: Σχινάς, Μητσόπουλος, Παφίλης.
Δεκάλεπτα: 20-21, 39-26, 49-49, 73-67.
Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 10 (1), Χαντ, Πελεκάνος 10 (1), Τσακαλέρης 4, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 4, Βεζένκοφ 12 (2), Μούρτος 8 (2), Αθηναίου 16 (1).
Ρέθυμνο (Καλαφατάκης): Χαρτ 1, Καλλινικίδης 6 (1), Κουμπούρας, Αγγελόπουλος, Ράιτ 4, Καλαμπόκης 23, Σίννης, Λάτοβιτς 5, Εζιούκου 13, Ντρτσα, Γκάμπριελ 15 (2).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}f7cdf5bd03{/coveritlive}

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved