Παναθηναϊκός: Ετοιμάζεται για το δώρο… γενεθλίων (photos)

Παναθηναϊκός: Ετοιμάζεται για το δώρο… γενεθλίων (photos)

Ο Παναθηναϊκός παραμονή των 106ων γενεθλίων του επικράτησε των Τρικάλων στο ΟΑΚΑ με 83-63 , έχοντας στο μυαλό του το μεγάλο δώρο που θέλει να κάνει στον εαυτό του την άλλη εβδομάδα, το Κύπελλο Ελλάδας

Το απόγευμα στο ΟΑΚΑ ήταν ακριβώς όπως το περίμεναν όλοι. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πολύ άνετα των Τρικάλων με 83-63  και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι. Οι «πράσινοι» γιατί πέτυχαν όλους τους τους στόχους και τα Τρίκαλα γιατί φάνηκαν ανταγωνιστικά σε όλη την διάρκεια του ματς.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκούρασε τον Γιόνας Ματσούλις (τον άφησε εκτός δωδεκάδας) ενώ την ίδια ώρα μοίρασε χρόνο σε όλους, έδωσε ευκαιρία στον Βασίλη Χαραλαμόπουλο που την… έπιασε από τα μαλλιά, ενώ ξεκούρασε και παίκτες «κλειδιά» για την συνέχεια. Οι «πράσινοι» πλέον έχουν μπροστά τους το ματς με τον ΚΑΟΔ στην Δράμα, την Τετάρτη και στην συνέχεια φουλάρουν για την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας, που θέλουν να την κάνουν… δώρο στους ίδιους και τον κόσμο, για τα αυριανά γενέθλια του συλλόγου.

Αλλαγές επί αλλαγών

Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε με τους Ούκιτς, Κάρι, Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδη και Γκιστ, με τους «πράσινους» να έχουν όρεξη για… τρέξιμο. Στο πρώτο τρίλεπτο τα Τρίκαλα εμφανίστηκαν ανταγωνιστικά, 5-5, αλλά από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και.. εξαφανίστηκε. Το 5-5 έγινε 15-5 με πρωταγωνιστή τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, την στιγμή που ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε ρίξει στην «μάχη» και τον Βασίλη Χαραλαμόπουλο.  Ο βενιαμίν του «τριφυλλιού», μάλιστα, με την είσοδό του στο παρκέ έκανε μια πάρα πολύ όμορφη ατομική ενέργεια και έδωσε πάσα… πάρε-βάλε στον Τζειμς Γκιστ ο οποίος σημείωσε γκολ-φάουλ (13-5 στο 5΄).  Δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου Μαυροκεφαλίδης και Γκιστ πέρασαν εκτός με τους Λάσμε και Φώτση να αναλαμβάνουν δράση. Και με αυτό το δίδυμο ψηλών οι παίκτες του Παναθηναϊκού φτάνουν στο 22-8 στο 10’.

Η «μπαγκέτα» σε Ούκιτς και Γκιστ

Ανάλογη και η συνέχεια του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει ρυθμούς στην επίθεση και τον Αργύρη Πεδουλάκη να ανακατεύει ακόμα περισσότερο την τράπουλα. Με το σκορ στο 24-10, στο παρκέ πέρασε και ο Μάικ Μπατίστ με τον Στεφάν Λάσμε να παίζει τεσσάρι.   Ο Ούκιτς είχε αναλάβει να «τρέξει» την ομάδα και πήγε την διαφορά στους 19 πόντους, 29-10. Οι παίκτες του Κώτσα Φλεβαράκη προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ελαφρύ πάτημα στο… φρένο των «πράσινων», αλλά ο Γκιστ με 7 συνεχόμενους πόντους, έκανε το 39-21 και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 41-25.

Πεσμένος ο… ρυθμός

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ σοβαρά και συγκεντρωμένα και μετά από ένα γρήγορο 7-0 προηγήθηκε με 48-25, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμόπουλος με τρίποντο από την γωνία έκανε το 51-29, σημειώνοντας τους πρώτους του πόντους, ενώ είχε μοιράσει 4 ασίστ.  Όπως είναι φυσιολογικό, όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός άρχιζε να… πέφτει, αλλά αυτό δεν  άρεσε στον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος συνέχιζε τις αλλαγές και τις δοκιμές. Οι φιλοξενούμενοι στο 28’ μείωσαν σε 56-44 και ακόμα περισσότερο, 57-47, αλλά ο Μάικ Μπράμος απάντησε άμεσα και με τρίποντο πήγε και πάλι την διαφορά στους 13, 60-47, με την Τρίτη περίοδο να «κλείνει» στο 62-50 ύστερα από πολύ ωραίο κάρφωμα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.  Στα τελευταία δέκα λεπτά ο Παναθηναϊκός φρόντισε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την διαφορά, με ένα γρήγορο 5-0, με τον δείκτη του σκορ να φτάνει στο 67-50, ενώ ο Μάικ Μπράμος με ένα ακόμα τρίποντο εκτίναξε την διαφορά για πρώτη φορά πάνω από 20 πόντους, 72-50. Στα.. χνάρια του Μπράμος και ο Κάρι ο οποίος… ζήλεψε και έκανε το 75-50 στο 35’. Ένα λεπτό αργότερα ο Μάικ Μπατίστ έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (για το «τριφύλλι» σκόραραν άπαντες) και με κάρφωμα έκανε το 78-50.

Με την συμπλήρωση 7 λεπτών στην τελευταία περίοδο ο Πέτροβιτς πέτυχε τους πρώτους πόντους της ομάδας του, μετά από σερί 16-0 του Παναθηναϊκού και έκανε το 78-52, ενώ ακολούθησε ένα ακόμα τρίποντο για τους «πράσινους» (το 11ο σε 24 προσπάθειες) δια χειρός Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, 81-52, λίγο πριν από το τελικό 83-63.  

Δεκάλεπτα: 22-8, 41-25, 62-50, 83-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3(1), Μπράμος 12(4), Κάρι 8(2), Μπατίστ 2, Φώτσης 5(1), Ούκιτς 5, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 14(1), Παππάς 3, Γιάνκοβιτς 7(2)

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 30(3), Περούνιτσιτς 8(2), Γιούιν 5, Γιαννακίδης, Πέτροβιτς 6, Πάνος 2, Πορίνι 6, Δεληγιάννης 2, Ματαλόν 2, Φούντας, Νικολόπουλος, Γεωργάκης

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE του Onsports.

{coveritlive}51739759ad{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved