Πρίντεζης: «Βλέπαμε μόνο το Final Four»

Πρίντεζης: «Βλέπαμε μόνο το Final Four»

Η λάθος προσέγγιση των αγώνων από τους παίκτες ήταν η αιτία των τελευταίων άσχημων εμφανίσεων, σύμφωνα με το Γιώργο Πρίντεζη.

Ο 28άχρονος φόργουορντ, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, παραδέχθηκε πως έβλεπαν το δάσος κι όχι το δέντρο κι έτσι δεν ήταν δυνατό να επιτύχουν τους στόχους τους. Πλέον, έχοντας καταλάβει τι πρέπει να κάνουν, θεωρεί πως μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, ενώ μίλησε ακόμα για τις επιτυχίες τους τα προηγούμενα χρόνια που έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά και την υπομονή που δείχνουν τώρα οι φίλαθλοί τους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, μετά τις δύο διαδοχικές νίκες επί των Λαμποράλ Κούτσα και Ουνικάχα Μάλαγα: «Είναι το δεύτερο σερί παιχνίδι που είμαστε σοβαροί. Καταλάβαμε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε το δάσος, αλλά το δέντρο. Βλέποντας ως στόχο μόνο το Final Four δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Αυτό έχουμε κάνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες και συνεχίζουμε έτσι».

Για τη νίκη που ήρθε με όχι τόσο υψηλό σκορ, όσο σε προηγούμενα παιχνίδια: «Έχουμε παίξει κατά καιρούς πολύ καλή άμυνα. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, παρά τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε, η άμυνά μας ήταν καλή, αλλά το πρόβλημα ήταν επιθετικό. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Παίζοντας καλή άμυνα και παίρνοντας τα ριμπάουντ μας δίνεται η δυνατότητα να τρέξουμε και να βάλουμε εύκολα καλάθια.

Για τα 21 επιθετικά ριμπάουντ, που αποτελούν ρεκόρ για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα: «Τα ριμπάουντ είναι καθαρά θέμα διάθεσης. Ήταν ένας τομέας στον οποίο δεν ήμασταν τόσο καλοί σε προηγούμενα παιχνίδια. Αν το βελτιώσουμε και είμαστε τόσο καλοί όπως κόντρα στη Μάλαγα θα μας δίνεται η δυνατότητα να τρέξουμε και να παίξουμε το παιχνίδι μας. Είναι ένας σημαντικός τομέας του παιχνιδιού μας και της αγωνιστικής ταυτότητάς μας».

Για το άνοιγμα του ροτέισον: «Είναι θετικό. Στη διάρκεια της χρονιάς πρέπει να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες υγιείς και να παίρνει ο καθένας το χρόνο του. Σε βάθος χρόνου φαίνεται».

Για το εάν θα βοηθήσει η διακοπή της Ευρωλίγκας, για δύο εβδομάδες: «Είναι πολύ σημαντικό ότι κάναμε δύο διαδοχικές νίκες. Θεωρητικά έχουμε δύο πιο εύκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, στο οποίο πάνω κάτω έχουν κριθεί τα πράγματα. Από εκεί και πέρα, θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε, αλλά και να βελτιωθούμε στους τομείς που χρειάζεται, εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο Top 16».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Είναι καιρός ο κόσμος να καταλάβει ότι κανείς δεν είναι Θεός. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι έχει καταλάβει πως δεν μετρούν μόνο οι πόντοι, αλλά και άλλα πράγματα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι χειροκροτούν παίκτες όπως ο Μάντζαρης και ο Κατσίβελης, οι οποίοι δεν είναι παίκτες που θα βάλουν 15-20 πόντους, αλλά θα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Πλέον, έχει φύγει η νοοτροπία που υπήρχε κάποτε ότι μόνο αυτός που έβαζε πάνω από δέκα πόντους κι έπαιρνε πάνω από πέντε ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής. Ο καθένας έχει το ρόλο του, ο καθένας κάνει αυτό που πραγματικά μπορεί και ο κόσμος το καταλαβαίνει, αφού έχει μάθει μπάσκετ. Κακά τα ψέματα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ήρθαν επιτυχίες. Πλέον, ο κόσμος έχει υπομονή και καταλαβαίνει».

Για το εάν αισθάνεται πιο ξεκούραστος, με την επιστροφή του Μπρεντ Πέτγουεϊ και την προσθήκη του Μάρντι Κόλινς: «Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλη την ομάδα. Τον τελευταίο καιρό τα «Voltaren» τα βάζαμε στη σούπα και τα τρώγαμε... Είχε γίνει καθημερινότητα».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην "Πυλαία" και τώρα Final-4
Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην "Πυλαία" και τώρα Final-4
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ρίτσαρντς και Ιμπόρα παρόντες στη Λεωφόρο
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ρίτσαρντς και Ιμπόρα παρόντες στη Λεωφόρο
Σέλτικ: Φιέστα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη! (vids)
Σέλτικ: Φιέστα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη! (vids)
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved