Ο Ολυμπιακός τους βαθμούς, ο Ηλυσιακός τη... νίκη  (photos)

Ο Ολυμπιακός τους βαθμούς, ο Ηλυσιακός τη... νίκη (photos)

Με ηγέτη τον Χατζή ο Ηλυσιακός κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ, τον νίκησε στο ημίχρονο (39-40) φτάνοντας τη διαφορά και στους 15 πόντους, σε μια βραδιά έντονου προβληματισμού για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το μπάσκετ είναι συναρπαστικό ως άθλημα από τη φύση του προσφέρει συγκινήσεις σπάνιες. Τέτοιες είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ και εξ αποστάσεως όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ηλυσιακό τηλεοπτικά.

Από τη μια να θαυμάσουν το μεγαλείο του Νίκου Χατζή, ενός παίκτη που εξακολουθεί να γράφει ιστορία στα ελληνικά γήπεδα και από την άλλη τον τρόπο με τον οποίο μόνος του -ουσιαστικά- κατόρθωσε να παρασύρει τον Ηλυσιακό σε ένα τρελό... σλάλομ στο παρκέ του ΣΕΦ.

Χρειάστηκε βέβαια να «βοηθήσει» τα μέγιστα και ο Ολυμπιακός, αφού κατόρθωσαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα για 16 σχεδόν λεπτά να... εξαφανιστούν απ' το ΣΕΦ μέχρι να μπει το νέο μεταγραφικό απόκτημά τους, ο Τζαμάριο Μουν, στο ντεμπούτο του για να δώσει την ενέργεια που έλειπε...

Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός του εκπληκτικού Νίκου Χατζή να αυξήσει την υπέρ του διαφορά και στους 15 πόντους, για να πάει τελικά στα αποδυτήρια με μόλις ένα υπέρ του (39-40) και την ιστορία να γράφει μία, έστω και κατά το ήμισυ ιστορική εμφάνιση για τους φιλοξενούμενους και αποκαρδιωτική για τους γηπεδούχους.

Η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη και τέτοια ανάμεσα στις δύο ομάδες, που αυτού του είδους τα θαύματα δεν είναι εύκολο να διαρκέσουν για πολύ, ειδικά μέσα στο ΣΕΦ. Γι' αυτό και οι ερυθρόλευκοι, αφού άρχισαν να δείχνουν κάποια σημάδια σοβαρότητας από το 16ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν και ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μουν, γύρισαν το εις βάρος τους 19-34 που καταγράφηκε 4.30 πριν το ημίχρονο και έφτασαν στη νίκη, με τον Ηλυσιακό πάντως να αποδεικνύει ότι η βαθμολογική του θέση στην ουρά του πίνακα της Basket League ΟΠΑΠ τον αδικεί.

Μάλιστα μέχρι και τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι κατόρθωναν να διατηρούν τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στο καλάθι (53-51). Είναι χαρακτηριστικό του παιχνιδιού το γεγονός ότι όμως κάπου εκεί έχασαν τη στενή επαφή τους με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι με ένα σερί 5-0 έκαναν το 58-51, για να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο + 6 (64-58).

Δεν άλλαξε δραματικά η εικόνα του παιχνιδιού ούτε στην τέταρτη περίοδο και αν κάτι ήταν άξιο αναφοράς δεν ήταν άλλο απ' το γεγονός ότι... αστόχησε ο Νίκος Χατζής, ο οποίος μετρούσε 22 πόντους με 4/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 8/8 βολές... Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Μουν με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία της Basket League ΟΠΑΠ μέσα από τα στατιστικά του Onsports εδώ.

Τα αναλυτικά στατιστικά του Ολυμπιακός - Ηλυσιακός εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 39-40, 64-58, 83-73.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μουν 15 (2), Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 9 (1), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 10, Κόλινς 3 (1), Σίμονς 8, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς 5, Κατσίβελης.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Λιόγας): Καυκής 12 (2), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 5 (1), Χατζής 22 (2), Δορκοφίκης, Στέφενς 6, Βαβάτσικος 5 (1), Ιωάννου 14 (1), Τζουγκαράκης 2, Μποντζ 7.

Θυμηθείτε την περιγραφή του ματς μέσα από το  LIVE του Onsports:

{coveritlive}2990ce8f71{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved