Γκιστ: «Μας δυσκόλεψε ο Ολυμπιακός»

Γκιστ: «Μας δυσκόλεψε ο Ολυμπιακός»

Η άμυνα έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκιστ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Η Πράσινη».

Ο δυναμικός άσος των «πράσινων», τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν και… δυσκόλεψαν το «τριφύλλι», αλλά με κύριο όπλο την άμυνα, οι Νταμπλούχοι πανηγύρισαν μία ακόμα νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου.

Αρχικά, ο Τζέιμς Γκιστ, ανέφερε: «Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Ολυμπιακό, είναι σκληρή ομάδα, ταλαντούχα, ήρθε για να παλέψει και μας δυσκόλεψε. Δεν βρήκαμε λύσεις να σκοράρουμε και έπρεπε να βρούμε άλλους τρόπους για να απαντήσουμε και νομίζω η άμυνα έπαιξε σημαντικότερο ρόλο από την επίθεση. Πήραμε κάποια καθοριστικά ριμπάουντ και κάναμε ορισμένα σημαντικά κοψίματα. Κάτι που μας βοήθησε να νικήσουμε και το στοιχεία της επιτυχίας μας ως ομάδα είναι η άμυνα».

Και πρόσθεσε: «Πολλές ομάδες δεν μπορούν να νικήσουν σκοράροντας 50 πόντους όταν συνήθως πετυχαίνουν 80-90 πόντους. Όταν τις αναγκάζεις σε αργό τέμπο και ανάλογες επιθέσεις εγκλωβίζονται, κάθε κατοχή μετράει και αυτό πρέπει να κάνουμε. Όταν η επίθεσή μας είναι καλή και η άμυνά μας το ίδιο…».

Αναφορικά με την δική του απόδοση, σχολίασε: «Ήθελα να βγάλω θετική ενέργεια στο παρκέ στους συμπαίκτες μου. Επιθετικά δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελα, έχασα κάποιες βολές και ελεύθερα σουτ που έβαλα παλαιότερα, αλλά βρήκα άλλους τρόπους να σκοράρω με κάποια επιθετικά ριμπάουντ στο τέλος και αμυντικά αυτός είμαι, αυτό μου αρέσει να κάνω. Είμαι περήφανος για την άμυνα. Έπρεπε να βγω μπροστά, γιατί ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα».

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη, ξεκαθάρισε: «Ήταν ο καλύτερος παίκτης της περσινής σεζόν. Δεν ξέρω ακριβώς (σ.σ. ποιο είναι το μυστικό), απλά βγήκα συγκεντρωμένος όπως σε κάθε παιχνίδι και προσπάθησα να μην τον αφήσω να κάνει αυτό που ξέρει. Και ένας τέτοιος παίκτης δεν χαλαρώνει σε κανένα λεπτό του αγώνα.

Και πρόσθεσε για τον Ολυμπιακό: «Έχει παίκτες με ταλέντο και στις πέντε θέσεις και όλα εξαρτώνται από την ομαδική άμυνα. Υπήρχαν φάσεις που τον έχασα και πήγαινε προς το καλάθι, αλλά υπήρχε άμυνα εκεί που βοήθησε. Το rotation ήταν πολύ καλό και τους αναγκάσαμε να κάνουν πράγματα που δεν νιώθουν άνετα στο να τα κάνουν. Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος στην άμυνα. Όταν ο Σπανούλης δεν είναι ενεργός στην επίθεση, αντιμετωπίζουν προβλήματα και αυτόν ήταν που θέλαμε να κρατήσουμε εκτός αγώνα».

Διαβάστε περισσότερα στην «Πράσινη» που κυκλοφορεί…

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Όλα τα βίντεο από το ΟΑΚΑ στο Onsports TV



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved