Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο «Νόμος ΟΑΚΑ»

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο «Νόμος ΟΑΚΑ»

Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά απέδειξε την ανωτερότητά του επί του Ολυμπιακού, 58-48, με τους «ερυθρόλευκους» να φεύγουν και πάλι με το κεφάλι κάτω από το ΟΑΚΑ 

Μία ακόμα τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού πέτυχε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 58-48. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν ανώτεροι σε όλο τον αγώνα και στο τέλος μάλιστα άνοιξαν και την διαφορά, με τους 17.000 φίλους του «τριφυλλιού» να ζητούν επιτακτικά από τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βάλει στο παιχνίδι τον Βασίλη. Πλέον ο Παναθηναϊκός μετά και από αυτήν την νίκη, είναι αγκαλιά με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας. 

Νευρικό ξεκίνημα

Νευρικά και άστοχα ξεκίνησε το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ, έπειτα από 85 δευτερόλεπτα και τρεις χαμένες επιθέσεις των «ερυθρολεύκων» από το τρίποντο και δύο του «τριφυλλιού». Ο φόργουορντ των φιλοξενούμενων μάλιστα έκανε και το 0-4 από την γραμμή των βολών ύστερα από ανύπαρκτο φάουλ του Γιόνας Ματσιούλις.
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτου καλάθι ύστερα από κάτι περισσότερο από τρία λεπτά, με τον Στεφάν Λάσμε ενώ στην επόμενη επίθεση ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δεν είχε πρόβλημα στο ένας εναντίον ενός. Ο διαιτητής Αναστόπουλος από το ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε δώσει… περίεργα σφυρίγματα, όπως και το πολύ γρήγορο δεύτερο φάουλ του Κροάτη γκαρντ του «τριφυλλιού» που ανάγκασε τον Αργύρη Πεδουλάκη να τον τραβήξει στον πάγκο και να ρίξει στην «μάχη» τον Ραμέλ Κάρι.

Με τον Αμερικάνο να το παίρνει προσωπικά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προσπέρασε, στο 6’, με τον Βασίλη Σπανούλη, 9-10, αλλά ο αρχηγός των φιλοξνεούμενων εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τον Κάρι να τον κάνει ότι.. .θέλει. Με 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο παίκτης που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε σερί 8-0, αλλά και στο 17-12 που ήταν το σκορ του πρώτο δεκαλέπτου. Για μία ακόμα φορά η άμυνα του «τριφυλλιού» έκανε την διαφορά με την ομάδα του Μπαρτζώκα να έχει μείνει στους 12 πόντους και το 1/8 τρίποντα.

Στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πάταγε καλύτερα στο παρκέ και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Μάρκ Λοτζέσκι, οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσια εξανεμίζοντας την διαφορά. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαζε στο ματς τον Βασίλη Καββαδά με προφανή και ξεκάθαρο στόχο να… δείρει τον Λάσμε και να τον προκαλέσει. Ο Ματσιούλις βρήκε τον χώρο και με σουτ τριών πόντων έκανε το 20-17 για τον Παναθηναϊκό στο 14’, αλλά ο κύριος Αναστόπουλος συνέχιζε τα… περίεργα σφυρίγματά του χρεώνοντας και τον Γιόνας Ματσιούλις με το δεύτερο φάουλ του. Ένα ακόμα ανύπαρκτο φάουλ, επιθετικό αυτήν την φορά.

Σκορ… παιδικού

Από εκεί και έπειτα, όμως, ο Παναθηναϊκός έπαθε ένα μινι επιθετικό μπλακ άουτ, με τον Ολυμπιακό να το εκμεταλλεύεται στο.. ελάχιστο και ύστερα από κλέψιμο και κάρφωμα του Στράτου Περπέρογλου να προηγείται με 20-21 στο 17’. Λάσμε και Διαμαντίδης επανέκτησαν το προβάδισμα για την ομάδα τους, ενώ ο Μάικ Μπράμος με κλέψιμο πάνω στον Σπανούλη και κάρφωμα στο καλάθι του Ολυμπιακού έκανε το 26-23. Ο Ντάνστον μείωσε και πάλι για τον Ολυμπιακό, 26-25, ενώ ο Γκιστ με την πρώτη του βολή, έπειτα από τρεις άστοχες, έκανε το 27-25. Με ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν ο Ολυμπιακός προσπάθησε ανεπιτυχώς τρεις φορές να πετύχει καλάθι, αλλά… μάταια, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να βρουν τον στόχο.

Απίστευτο ντου Μπαρτζώκα στον Σχινά

Με το τέλος του ημιχρόνου ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε… επίθεση στον διαιτητή του αγώνα Σχινά, με τον Μίλαν Τόμιτς να τον έχει πάρει αγκαλιά και προσπαθεί να τον συγκρατήσει. Ο κύριος Σχινάς χωρίς δεύτερη σκέψη τιμώρησε με τεχνική ποινή τον προπονητή του Ολυμπιακού προφανώς για τα όσα του είπε αλλά και το… απίστευτο ντου που του έκανε. Μάλιστα, αμέσως μετά οι διαιτητές του αγώνα απέβαλλαν τον προπονητή του Ολυμπιακού, αλλά λίγο αργότερα πήραν πίσω την απόφασή τους.

Άμυνα και ξερό ψωμί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις βολές της τεχνικής ποινής από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ευστόχησε στην μία, με τον Παναθηναϊκό να χάνει και την επίθεση. Ο Ντάνστον έκανε το 28-27, ενώ ο Πρίντεζης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 22΄με 28-29. Ενδιάμεσα ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε βγει από το ματς λόγω του τρίτου του προσωπικού φάουλ. Ο Παναθηναϊκός επιθετικά είχε πολλά προβλήματα, την στιγμή που ο Ντάνστον δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην ομάδα του Πεδουλάκη, 28-31. Ο Γκιστ με προσωπική ενέργεια μείωσε σε 31-30, αλλά ο Πρίντεζης απάντησε άμεσα δίνοντας λύσεις στον Μπαρτζώκα. Ο Γκιστ συνέχιζε να… γράφει, 32-33, με τον Φώτση να πετυχαίνει ένα… μεγάλο τρίποντο και να κάνει το 35-33 στο 28’. Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε και πάλι λύσεις και με τον Ντάντοσν και τρίποντου Μάντζαρη πέρασε και πάλι μπροστά, 35-37. Ο Τζειμς Γκιστ αν και πολύ άστοχος από τις βολές κρατούσε τα ηνία για την ομάδα του, 38-37, ενώ ο Αντώνης Φώτσης ήταν ο παίκτης που έκανε το 41-37(με την δεύτερη να μετράει για δύο πόντους λόγω Ντάνστον) στην λήξη της τρίτης περιόδου.
Κρατούσε το πάρτι για το τέλος

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πλησίασε αμέσως στον έναν πόντο, ο Διαμαντίδης όμως έκανε αμέσως το 43-40 και ο Γκιστ με απίστευτο κάρφωμα το 45-40 και το ΟΑΚΑ στο.. πόδι. Ο Αμερικάνος έβγαζε τρελή ενέργεια, πηδώντας πάνω από τους «ερυθρόλευκους» και με απίστευτο επιθετικό ριμπάουντ και τελείωμα έκανε το 47-42, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να έχει φτιάξει μια μοναδική ατμόσφαιρα. Ο Κάρι εξαιρετικός και στην άμυνα, κλέβει μία ακόμα μπάλα και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πάει την διαφορά στους 7 πόντους, 49-42. Αυτό ήταν το τέλος του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» έκαναν πλάκα, το ΟΑΚΑ ζητούσε από τον Μπαρτζώκα τον Σπανούλη στο παρκέ και οι παίκτες του Πεδουλάκη έφτασαν με.. περίπατο στο τελικό 58-48

 Δεκάλεπτα: 17-12, 27-25, 41-37, 58-48

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Κάρι 12 (2), Μπατίστ, Φώτσης 6 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 10 (1), Γκιστ 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντάνστον 8, Σπανούλης 3 (1), Περπέρογλου 4, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 10 (1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς.

 Διαβάστε ακόμα:

Όλη η δράση από το ΟΑΚΑ από την κάμερα του Onsports TV (video)

Όρμηξε ο απαράδεκτος Μπαρτζώκας! (video)

Χαμός στη ρακέτα! (photos)

Όταν «μιλούν» οι αρχηγοί (photos)

Οι αγκαλιές των παικτών (photos)

«Κλικ» από το ΟΑΚΑ (photos)

Η... οπτική γωνία του ντέρμπι από τις... Γυναίκες (photo)

Όλο το ποδόσφαιρο στο ντέρμπι του μπάσκετ! (photos)

Μανωλόπουλος: «Καινούρια πράγματα από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό»

Μαρμαρινός: «Χρειαζόμασταν τη δύναμη του Καββαδά»

Στο ΟΑΚΑ και ο Ασάνοβιτς

Μέντες: «Μια οικογένεια ο Παναθηναϊκός» (videos)

Αποθέωση για Παναθηναϊκό, αποδοκιμασίες για ΟΣΦΠ (videos)

Η θερμή αγκαλιά Μπατίστ - Σπανούλη (video)

Το ΟΑΚΑ... στ' αστέρια (video)

Χωρίς πρόβλημα οι «ερυθρόλευκοι»

Ηρεμία στο ΟΑΚΑ (photos)

Τα πρώτα πανό στο ΟΑΚΑ (video)

Πρώτος ο Λάσμε (video)

«Ποδαρικό» από Κόλινς (video)

Η πλέον ήρεμη άφιξη... (video)

Χωρίς Μπέγκιτς στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός!

«Η περιφέρεια θα κρίνει το ντέρμπι;» (photo)

Γεμίζει το ΟΑΚΑ (photos)

Οι φωτογραφίες από την άφιξη στο ΟΑΚΑ (photos) 

Θυμηθείτε την περιγραφή του αγώνα όπως τον μετέδωσε το Onsports:

{coveritlive}712a847a37{/coveritlive}

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved