Παπαγεωργίου: «Εμείς ήμασταν Αρειανοί»

Παπαγεωργίου: «Εμείς ήμασταν Αρειανοί»

Άλλα ιδανικά είχαν στην εποχή που έπαιζε μπάσκετ ο Χάρης Παπαγεωργίου, σε σχέση με τώρα, οπότε υπερισχύει το οικονομικό.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ του Άρη, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 1965 από την Αναγέννηση και κατέκτησε με τους Θεσσαλονικείς τρία πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Ελλάδας, μίλησε στα Αθλητικά Νέα 98.7 για την πρόσφατη βράβευσή του από το Aris Golden Club και όχι μόνο. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη βράβευσή του από το Aris Golden Club: «Ήταν μια σεμνή και συγκινητική πρωτοβουλία του Aris Golden Club, προγραμματισμένη αρχικά να διεξαχθεί στο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Πανιώνιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Θα πρέπει να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Όμηρο Φωτιάδη, το Δ.Σ. και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για αυτήν την εκδήλωση, καθώς επίσης και όλο τον κόσμο που ήρθε. Με συγκίνησε πραγματικά όταν όλοι σηκώθηκαν και χειροκρότησαν, ήταν μια επιβράβευση για την προσφορά 15 χρόνων στον Άρη».

Για τη δεξίωση που παρατέθηκε προς τιμήν του: «Είχα την ευκαιρία να δω και παλιούς συμπαίκτες, οι οποίοι με τίμησαν με την παρουσία τους. Κάποιοι εξ αυτών είχαν πολλά χρόνια να έρθουν στο γήπεδο και τους προέτρεψα να το κάνουν συχνότερα. Είναι κι ένας ρόλος αυτός, που μου επιφυλάσσει το Aris Golden Club, να φέρω κοντά στην ομάδα ανθρώπους που έχουν φορέσει την τιμημένη κίτρινη φανέλα, αλλά για διάφορους λόγους έχουν απομακρυνθεί. Από εκεί και πέρα, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με το σημερινό αρχηγό της ομάδας, Αντώνη Ασημακόπουλο, καθώς και άλλα παιδιά μετά τη λήξη του αγώνα, τους ανθρώπους της ΚΑΕ και όχι μόνο».

Για τη σημασία που δίνει η νυν διοίκηση της ΚΑΕ Άρης στα πρόσωπα που έγραψαν την ιστορία της ομάδας: «Ακριβώς επειδή συμβαίνει αυτό, είναι χρέος και δικό μου αλλά και όλων των παλιών να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια γιατί βλέπουμε ανιδιοτέλεια, έχει άλλη φιλοσοφία και νοοτροπία και προσπαθεί να φέρει μπροστά παλιούς παίκτες. Συνεχάρη το Λευτέρη Αρβανίτη για αυτό, καθώς και για τις κινήσεις του για την ομάδα του 1979, που κατέκτησε το πρωτάθλημα, προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά».

Για τη νίκη του Άρη επί του Ίκαρου Χαλκίδας: «Ήταν παιχνίδι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα. Εξ αρχής φάνηκε καθαρά ότι ο Ίκαρος ήρθε για να διεκπεραιώσει την υποχρέωσή του. Οι παίκτες του Άρη δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν, ήταν ένα εύκολο απόγευμα, όπως άρμοζε στο εορταστικό κλίμα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Σιγά σιγά, θέλοντας και μη, το μυαλό παικτών, τεχνικής ηγεσίας και όλου του συλλόγου θα επικεντρωθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όσο θα πλησιάζει κι εκείνη η ημερομηνία».

Για την αποχώρηση του Βαγγέλη Αγγέλου: «Είμαι άνθρωπος άλλης αντίληψης. Ανήκω σε άλλη εποχή, που είχαμε ιδανικά, εκτιμούσαμε τη φανέλα, ήμασταν Αρειανοί. Τώρα, παίκτες και τεχνικοί είναι επαγγελματίες, κοιτάζουν πρώτα τα οικονομικά μεγέθη τους. Ο Άρης τίμησε με το παραπάνω το Βαγγέλη Αγγέλου, του έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία να είναι προπονητής σε μια μεγάλη ομάδα, με τεράστιο όνομα και ιστορία, και νομίζω ότι για τη λύση της συνεργασίας υπερίσχυσε η πολύ καλή οικονομική προσφορά που είχε από την τουρκική ομάδα».

Για τις ευχές που θα ήθελε να κάνει, εν όψει 2014: «Εύχομαι στους αθλητές να ζήσουν έντονες συγκινήσεις, όπως εμείς στο παρελθόν, και να γράψουν τη δική τους σελίδα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου κατακτώντας νίκες και διακρίσεις. Για τους φιλάθλους εύχομαι προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους. Να ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές με τον Άρη και να τον δούμε όσο πιο ψηλά μπορεί να πάει, για να είμαστε όλοι υπερήφανοι και χαρούμενοι».

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
Άρης - ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μοντόγια: «Θέλουμε 100% τη νίκη, θα τους δυσκολέψουμε τη ζωή»
Άρης - ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μοντόγια: «Θέλουμε 100% τη νίκη, θα τους δυσκολέψουμε τη ζωή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved