Τον... βύθισε στο δεύτερο (photos)

Τον... βύθισε στο δεύτερο (photos)

Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, βγήκε στο παρκέ του «Βενετόκλειου» στο δεύτερο μέρος και τελείωσε τον Κολοσσό, 58-73, με συνοπτικές διαδικασίες

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επανάληψη απόλυτα σοβαρός και «καθάρισε» το ματς, 58-73,  στην τρίτη περίοδο . Οι «πράσινοι» με ένα ξέσπασμα και επιμέρους σκορ 9-20, έληξαν το ματς πριν της ώρας τους, με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να δείχνουν πως είχαν παράλληλα στο μυαλό τους τα παιχνίδια με Μακάμπι και Ολυμπιακό που ακολουθούν. Πάντως οι παίκτες του «τριφυλλιού» με την παρουσία τους στο δεύτερο μέρος «έσβησαν» από τις μνήμες όσω παρακολούθησαν την αναμέτρηση τα 4/6 δίποντα και 8/19 τρίποντα του πρώτου εικοσάλεπτου.  
Σημείο αναφοράς του αγώνα και η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος πέρασε στο παρκέ στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης και απέδειξε πως σε μεγάλο βαθμό έχει ξεπεράσει την κάκωση στον αριστερό του ώμο, που υπέστη στο ματς με την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Σε μια… άχαρη ατμόσφαιρα στο κεκλεισμένων των θυρών «Βενετόκλειο» ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με… χαμηλές στροφές. Οι «πράσινοι» με την έναρξη του αγώνα θέλησαν να τιμωρήσουν την επιλογή των αντιπάλων τους να παίξουν κλειστά στην άμυνα και να τους δώσουν ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Ο Ραμέλ Κάρι δεν έχασε χρόνο, αλλά ήταν άστοχος με τις δύο ομάδες στα πέντε πρώτα λεπτά να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο για το καλάθι. Ούκιτς και Γκιστ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκαναν 5-11, από 5-5, αλλά οι παίκτες του Πρίφτη δεν άφηναν το παιχνίδι να ξεφύγει από τα χέρια τους. Με τον Στεφανίδη να «τρέχει» την ομάδα της Ρόδου το σκορ έγινε 12-13, αλλά Φώτσης και Ούκιτς με προσωπικές φάσεις έκαναν το 14-20 που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Από κοντά ο Κολοσσός

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον «καυτό» Μάικ Μπράμος να κάνει το 16-23, ενώ ο Αντώνης Φώτσης εκμεταλλεύτηκε τις δύο βολές από την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Νέστορας Κόμματος λόγω συνεχώς διαμαρτυριών. Το σκορ έγινε 18-25 με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει πως στο σημείο αυτό θα ανοίξει την διαφορά. Ένα μεγάλο τρίποντο, όμως, του Παπαντωνίου και ένα γκολ-φάουλ προσφορά της άμυνας του Παναθηναϊκού, από τον Όσμπι έφεραν και πάλι το παιχνίδι, σχεδόν, στα ίσια, 24-25, ενώ ο Σίμσον στο 16’ έκανε το 27-27. Ο Μπράμος όμως απάντησε άμεσα, 27-30,  ενώ έπειτα από  5 συνεχόμενους πόντους του Γκιστ και ένα ακόμα τρίποντο του Μπράμος διαμορφώθηκε το 32-38, με τις  δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 34-38. Η επιλογή του Παναθηναϊκού να «τιμωρήσει» την χαλαρή άμυνα των γηπεδούχων στην περιφέρεια φαίνεται ξεκάθαρα από τα νούμερα του ημιχρόνου όπου οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν 4/6 δίποντα και 8/19 τρίποντα.

Δια περιπάτου στην επανάληψη

Και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μίνι… ξέσπασμα αλλά και αυτήν την φορά ο Κολοσσός αντέδρασε. Κάρι με τρίποντο και Λάσμε από το «ζωγραφιστό» έκαναν το 36-45 αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν άμεσα στους 4, 41-45. Ο Πεδουλάκης έριξε στο ματς και τον Δημήτρη Διαμαντίδη για πρώτη φορά και ο Κάρι με ένα ακόμα τρίποντο, αλλά και δύο βολές του Τζειμς Γκιστ έκαναν το 41-50, στο 27’.  Ο Αμερικανός είχε αρχίσει να βρίσκει τον εαυτό του και μετά από μια καλή άμυνα, έφτασε στον αιφνιδιασμό με γκολ φάουλ έκανε το 41-53, με τους «πράσινους» να ανεβάζουν την διαφορά στο +15,  43-58.  Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα. Ο νικητής είχε κριθεί και όσο περνούσε η ώρα η διαφορά μεγάλωνε και περισσότερο. Στο 35΄ο Ούκιτς έκανε το 52-68 με σουτ τριών πόντων, ενώ ο Φώτσης στο 38 με φοβερό τρίποντο «έγραψε» το 54-73 με την διαφορά να αγγίζει τους 20 πόντους και το τελικό σκορ να είναι 73-58.

Δεκάλεπτα: 14-20, 34-38, 43-58, 58-73

Κολοσσός Ρόδου (Πρίφτης): Παπαντωνίου 7, Ραμ, Μάτσαμας, Γεωργαλής 5, Κόμματος 14, Σμιθ 7, Στεφανίδης 8, Σίμπσον 3, Όσμπ 14ι, Κάπελας, Δανάς

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 9, Κάρι 14, Μπατίστ, Φώτσης 8, Ούκιτς 13, Λάσμε 6, Μαυροκεφαλίδης 1, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 12, Γιάνκοβιτς 6, Αποστολίδης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα

{coveritlive}d3c67d2d62{/coveritlive}



Super League: Elite στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ | Α' κατηγορίας στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός | Οι διαιτητές
Super League: Elite στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ | Α' κατηγορίας στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός | Οι διαιτητές
Euroleague: Αυτοί είναι οι διαιτητές του Final-4
Euroleague: Αυτοί είναι οι διαιτητές του Final-4
NBA: Νέο break οι Νάγκετς - Ισοφάρισαν οι Πέισερς
NBA: Νέο break οι Νάγκετς - Ισοφάρισαν οι Πέισερς
«Μία Μπάλα Για Κάθε Παιδί»: Μία πράξη αγάπης από το Giant Heart της Novibet και τον Κώστα Τσιμίκα
«Μία Μπάλα Για Κάθε Παιδί»: Μία πράξη αγάπης από το Giant Heart της Novibet και τον Κώστα Τσιμίκα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved