Παναθηναϊκός: Άλωσε το Αλεξάνδρειο και πάει Ισπανία...

Παναθηναϊκός: Άλωσε το Αλεξάνδρειο και πάει Ισπανία...

Ο Παναθηναϊκός πήρε στο ρελαντί την νίκη επί του Άρη μέσα στην Θεσσαλονίκη, 59-75 και πλέον φορτσάρει για το «διπλό» επι της Λαμποράλ Κούτσα που θα του αλλάξει.. επίπεδο

Το νερό φαίνεται πως έχει μπει στο… αυλάκι και ο Παναθηναϊκός κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και καλύτερος. Οι «πράσινοι» στο… σύντομο ταξίδι τους στην Θεσσαλονίκη, επικράτησαν του Άρη με 59-75  μέσα στο «Αλεξάνδρειο» στο ρελαντί. Οι παίκτες του Πεδουλάκη παρά τα αγωνιστικά τους προβλήματα δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» και έκαναν μια γερή… προπόνηση εν όψει του πολύ κρίσιμου αγώνα της Ευρωλίγκας την ερχόμενη Παρασκευή στην Ισπανία με την Λαμποράλ. Ο Πεδουλάκης, που είχε την ευκαιρία να κάνει συντήρηση δυνάμεων,  είδε πάρα πολλά καλά στοιχεία στην ομάδα του, με το κυριότερο να είναι η αγωνιστική άνοδος σημαντικών παικτών των «πράσινων».  
Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του, από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, να κάνει συντήρηση δυνάμεων στους παίκτες του έτσι ώστε να μπορέσει να έχει φρέσκια την ομάδα του και για τον πολύ κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής με την Λαμποράλ Κούτσα στην Ισπανία.

Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης μπορεί να είχε χρώμα… κιτρινόμαυρο (3-0), αλλά από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός ανέλαβε δράση, πήρε τα ηνία του αγώνα στα χέρια του και δεν τα ξαναέχασε ποτέ. Με τον Διαμαντίδη να είναι «καυτός» και να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα και τον Φώτση να τον… αντιγράφει, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 3-9, ενώ ακολούθησαν και τρεις συνεχόμενοι πόντοι δια χειρός Μαυροκεφαλίδη με την διαφορά να πηγαίνει στο +10, 3-13, στα τέσσεραπρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Άρης έβρισκε τον δρόμο για τον καλάθι του Παναθηναϊκού, εν μέσω… αναμπουμπούλας, με τους Ασημακόπουλο και Βεζένκοφ να μειώνει σε 8-13, αλλά ο Διαμαντίδης το.. βιολί του. Νέο τρίποντο και 8-16. Ο Βαγγέλης Αγγέλου με συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να απειλήσει τον Παναθηναϊκό και τα κατάφερε μέσω του Ζήση Σαρικόπουλου. Ο Έλληνας σέντερ αποδείχθηκε πηγή κινδύνου για το «τριφύλλι» και ο Άρης μείωσε κε νέου σε 13-18. Ο Νίκος Παππάς, όμως, μετά από φοβερή συνεργασία με τον Γιόνας Ματσιούλις (που έφερε την σφραγίδα του Αργύρη Πεδουλάκης), διαμόρφωσε το 15-22 στην τελευταία φάση του πρώτου δεκαλέπτου.

Θέμα ψηλών το δεύτερο δεκάλεπτο

Ο Άρης στο δεύτερο δεκάλεπτο προσπάθησε να «κλείσει» την διαφορά και να επιβάλλει τον ρυθμό του, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος. Οι «πράσινοι» βέβαια είχαν να αντιμετωπίσουν και τα… περίεργα σφυρίγματα του Χριστοδούλου ο οποίος από την μία απειλούσε τον Παππά με τεχνική ποινή, χωρίς λόγο και από την άλλη χρέωνε τον Γιόνας Ματσιούλις για… ασήμαντη αφορμή. Μια φάση αργότερα, όμως, δεν έπραξε το ίδιο και με τον Σαρικόπουλο ο οποίος διαμαρτυρόταν έντονα για καταφανέστατο φάουλ που του χρεώθηκε πάνω στον Αντώνη Φώτση. Με τους Σαρικόπουλο και Πελεκάνο να «οδηγούν» τον Άρη οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 23-26. Ο Μπατίστ έπαιρνε το.. αίμα του πίσω στην επίθεση, 25-33 στο 16’, αφού είχε προβλήματα στην άμυνα, ενώ και ο Μαυροκεφαλίδης ήταν εξαιρετικός με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 34-41.

Στο παρκέ και ο Γκιστ

Ο Πελεκάνος ξεκίνησε «ζεστός» στην επανάληψη και με εφτά συνεχόμενους, προσωπικούς του πόντους, μείωσε την διαφορά στους δύο πόντους, 41-43, με τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει πολύ καλή εμφάνιση. Η μπάλα πέρναγε στα χέρια του και είτε τελείωνε την φάση, είτε «έφτιαχνε» για τους συμπαίκτες του, όπως έκανε στο 41-45 από τον Φώτση. Ο Φώτσης το πήρε… προσωπικά και με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 41-48 με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει και πάλι στο 24’. Ο Βεζένκοφ έβαζε φωτιά στο «Αλεξάνδρειο» με ένα μεγάλο τρίποντο, 44-48, αλλά ο Ρόκο Ούκιτς απαντούσε με γκολ-φάουλ, 44-51 και ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρναγε για πρώτη φορά στο παρκέ τον Τζειςμ Γκιστ, στο 25’, με τους Μπατίστ και Μαυροκεφαλίδη να είναι στο πάγκο, χρεωμένοι με τρία προσωπικά φάουλ ο καθένας.

Ο Γκιστ με το που πάτησε παρκέ φρόντισε να κάνει το… κομμάτι του. Με μία από τις κλασικές ψηλές πάσες του Διαμαντίδη ο Αμερικάνος παίκτης πέτυχε το πρώτο του καλάθι και μάλιστα με εντυπωσιακό κάρφωμα, κάνοντας το 44-53. Ο Ρόκο Ούκιτς είχε αναλάβει να «οδηγεί» τον Παναθηναϊκό στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, 49-57, οι διαιτητές συνέχιζα τα δώρα στους «κιτρινόμαυρους» και ο Μπράμος έκανε το 52-59.
Ο Άρης προσπάθησε να μπει… φουριόζος στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και να κάνει την ανατροπή, αλλά ο Γκιστ και πάλι έκανε την διαφορά. Ο Αμερικάνος με ένα τρίποντο στο 32, έδωσε και πάλι στην ομάδα του διαφορά 10 πόντων, 54-64. Ο Άρης δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να ανεβάζουν συνεχώς την διαφορά. Ο Γκιστ αγωνιζόταν με την φόρα της αναμέτρησης με την Λιέτουβος και με ένα ακόμα κάρφωμα έκανε το 70-55.

Δεκάλεπτα: 15-22, 34-41, 52-59, 59-75

Άρης (Αγγέλου):Μποχωρίδης 5, Πελεκάνος 9, Γκίκας 7, Πουλιανίτης 2, Χαρίσης, Λαρετζάκης 3, Βεζένκοφ 13, Σαρικόπουλος 11, Μούρτος 2, Αθηανίου 7, Μίτογλου

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι, Μπατίστ 8, Φώτσης 11, Ούκιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13, Γκιστ 10, Παππάς 10, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 6, Αποστολίδης

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το LIVE του Onsports.

{coveritlive}b4b8c594ea{/coveritlive}



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved