Μενουδάκος: «Σαν παραμύθι»

Μενουδάκος: «Σαν παραμύθι»

Με παραμύθι μοιάζει η πορεία του Δημήτρη Μενουδάκου, από τη Δ’ ΕΣΚΑ στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο 31χρονος γκαρντ της Κηφισιάς, με δηλώσεις του στην κάμερα του AΡΤ TV, θυμήθηκε τα χρόνια που έπαιζε στα ανοιχτά γήπεδα, παραδέχθηκε πως είναι τιμή για τον ίδιο να είναι ο αρχηγός της ομάδας και πρόσθεσε πως όταν αισθανθεί πως τα έχει κάνει όλα θα σταματήσει. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την πορεία της καριέρα του: «Μοιάζει λίγο με παραμύθι, αλλά η αλήθεια είναι πως αφού είμαι ακόμα μέσα στα γήπεδα και παίζω δεν μπορούμε να πούμε πως είναι παραμύθι. Είμαι ενεργός παίκτης, οπότε το παραμύθι θα το δούμε μετά, στο τέλος».

Για το γεγονός πως είναι μόλις 31 ετών: «Ναι, 31 χρονών. Η αλήθεια είναι πως η ανοδική πορεία ξεκίνησε από τότε που ανέλαβε ο κ. Λατσούδας την ομάδα, πριν από οκτώ με εννιά χρόνια. Μπορεί και δέκα… Οπότε, από εκεί άρχισε να μετράει και το ανοδικό κομμάτι».

Για το εάν αναπολεί τα παιχνίδια σε ανοιχτά γήπεδα και με μηδέν βαθμούς Κελσίου: «Να σου την αλήθεια, μου λείπουν λίγο, αλλά τότε το κάναμε κάθε ημέρα και οι προπονήσεις και οι αγώνες ήταν σε τσιμέντο, με κρύο, με ψιλόβροχο. Δηλαδή, έπρεπε να έχει καταιγίδα για να μην κάνουμε προπόνηση. Η αλήθεια είναι πως μου λείπει γιατί μου λείπουν και τα παιδιά που κάναμε μαζί εκείνη την προπόνηση».

Για το πώς πορεύεται η ομάδα με τον ίδιο αρχηγό: «Είναι τιμή κατ’ αρχάς που είμαι αρχηγός της ομάδας. Τώρα, οι συγκρίσεις… Δεν μπορούνε να γίνουν, είναι άλλα τα μεγέθη. Ήμασταν ένας σύλλογος της γειτονιάς της Νέας Κηφισιάς που δεν είχαμε ούτε γήπεδο, σε ένα προαύλιο ενός σχολείου κάναμε προπόνηση πέντε-δέκα παιδιά και τώρα είμαστε ένας σύλλογος που τον ξέρει όλη η Ελλάδα, είμαστε στην Basket League ΟΠΑΠ, μας δείχνει η τηλεόραση, είμαστε σε ένα άλλο επίπεδο εντελώς πλέον».

Για το εάν θεωρεί πως μπασκετικά τα έχει κάνει όλα: «Για να σου πω την αλήθεια, όταν θεωρήσω ότι τα έκανα όλα, θα σταματήσω. Αφού λοιπόν είμαι στο γήπεδο και με βλέπεις πως είμαι έτοιμος για προπόνηση σημαίνει ότι στο μυαλό μου έχω ακόμα πράγματα που μπορώ να κάνω».
Για το εάν «λάδωσε» τον Ηλία Παπαθεοδώρου να τον βάλει να παίξει στον πρώτο αγώνα της Κηφισιάς στη μεγάλη κατηγορία: «Τίποτα, ούτε ευρώ δεν του έδωσα. Δεν έχει ανάγκη. Με έβαλε ούτως ή άλλως. Δεν είχε ανάγκη το λάδωμα».

Για το πώς είναι η σχέση του με τον Ηλία Παπαθεοδώρου: «Με τον κόουτς Παπαθεοδώρου νομίζω πως είναι ο έβδομος χρόνος συνεργασίας μας. Έχουμε ειδική σχέση, γιατί έχουμε κάνει το μεγάλο κομμάτι της ανοδικής πορείας από την Α’ ΕΣΚΑ που ήρθε αυτός. Οπότε μας συνδέουν πάρα πολλές, καλές κυρίως, αλλά και κακές στιγμές και μας έχουν δέσει αρκετά σαν παίκτη με προπονητή».

Για το πώς θα νιώσει όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με το Δημήτρη Διαμαντίδη, καθότι είναι και Παναθηναϊκός: «Θα νιώσω 17 χρονών τότε, αλλά να με ρωτήσεις εκείνη τη στιγμή γιατί ακόμα είναι νωρίς».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved