Στο ρελαντί την Ελευσίνα και φουλ για… Κύπρο (photos)

Στο ρελαντί την Ελευσίνα και φουλ για… Κύπρο (photos)

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, επικράτησε του Πανελευσινιακού με 74-35  και ετοιμάζει βαλίτσες για Κύπρο και Λαμποράλ Κούτσα

Δανειζόμενοι, έναν ποδοσφαιρικό όρο, μπορούμε να πούμε πως ο Παναθηναϊκός μετά από ένα… στείρο, πρώτο ημίχρονο, μπήκε στην επανάληψη και τελείωσε την αναμέτρηση. Οι «πράσινοι» επικράτησαν του Πανελευσινιακού στην πρεμιέρα του… ΟΑΚΑ με 74-35  και πήραν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν χρειάστηκε να.. φορτσάρουν ιδιαίτερα  και πλέον στρέφουν την προσοχή τους αποκλειστικά και μόνο στο ταξίδι της Κύπρου και τον αγώνα της Παρασκευής κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, για την δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Απίστευτη αποθέωση για τον Πινγκ Σανγκ ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην Α1 και μόλις.. μάτωσε το καλάθι της Ελευσίνας, άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα.  

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στον αποψινό αγώνα ήταν το.. ξεκίνημα. Κάτι η πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ, κάτι η διαφορά δυναμικότητας με την ομάδα της Ελευσίνας και οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη χρειάστηκαν ένα χρονικό διάστημα για να… φορτσάρουν. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, μάλιστα, οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα κατάφεραν να προηγηθούνε με 4-2 και να δείξουν έστω και για ένα δίλεπτο… ανταγωνιστικοί.

Η συνέχεια όμως ήταν η αναμενόμενη, μιας και όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός αργά αλλά σταθερά ανέβαζε ρυθμό. Ο Διαμαντίδης με τρίποντο έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στην ομάδα του, με τους φιλοξενούμενους να γυρίζουν την άμυνά τους σε ζώνη και να δίνουν στους «πράσινους» ελεύθερα σουτ. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» , όμως ήταν άστοχος (1/4 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο) χάνοντας πολλές ευκαιρίες να μεγαλώσει την διαφορά. Στην συνέχεια η μπάλα άρχισε να περνάει στα κενά της ρακέτας και τα… καλάθια ήρθαν. Την ίδια ώρα στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός άφησε τους αντιπάλους του χωρίς καλάθι για ένα ολόκληρο πεντάλεπτο με αποτέλεσμα το σκορ να πάει στο 13-4 στο 7’.   Λάσμε και Φώτσης αντικατέστησαν τους Μαυροκεφαλίδη και Γκιστ στην «ζώνη» ψηλών του Παναθηναϊκού, ο Κάρι πήγε την διαφορά στους 10 πόντους με σουτ τριών πόντων (2/9 για τον Παναθηναϊκό), 16-6, με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 18-8.

Σούπερ στην άμυνα, χαλαρός στην επίθεση

Ανάλογη ήταν και η συνέχεια του ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να αυξάνει ακόμα περισσότερο την διαφορά. Ο Ούκιτς, βρήκε… στόχο από το τρίποντο, 21-8, ενώ στην συνέχεια ο Μάικ Μπράμος ανέλαβε δράση. «Έφτιαξε» για τους συμπαίκτες του, βρήκε τον δρόμο για το καλάθι, με τον Στεφάν Λάσμε να μην δυσκολεύεται να «γράψει» το 26-10 στο 13’. Η Ελευσίνα αντέδρασε με ένα σερί 0-6, προσπαθώντας να κατεβάσει την διαφορά 26-26, την στιγμή που ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έπαιρνε την ευκαιρία που του έδινε ο προπονητής του (15’).  Ο Παναθηναϊκός δεν είχε υπομονή στην επίθεση με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν ακόμα περισσότερο, 26-18, με τον Ράλει.  Ύστερα από τέσσερα λεπτά… σιγής, ο Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι τον δρόμο για το καλάθι με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αρχικά, να κάνει το 28-18 και εν συνεχεία το 31-18 με τους «πράσινους» ενδιάμεσα να έχουν 1/4 βολές και να χάνουν την ευκαιρία για να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρο πως στο επιθετικό κομμάτι προσπαθούσε να περάσει την μπάλα χαμηλά, την στιγμή που οι παίκτες της Ελευσίνας προσπαθούσα να βρουν πόντους με προσωικές ενέργειες. Ο Μαγκουνής έκανε το 31-20, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης με τον 6ο συνεχόμενό του πόντο, έστειλε και πάλι την διαφορά στους 12.  

25-8 και… τέλος

Όσο και να ήθελε η Ελευσίνα να… πιστέψει πως μπορεί να μείνει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει κάτι καλό, ο Παναθηναϊκός δεν της το επέτρεπε. Όχι, κυρίως λόγω της εμφάνισή του, αλλά λόγω των καίριων χτυπημάτων του. Και το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο, με τον Διαμαντίδη να κάνει το 35-21. Και σαν να μην έφτανε αυτό δύο ακόμα γρήγορα καλάθια από Λάσμε και Ματσιούλις πήγαν την διαφορά στο +18, 39-21. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο Διαμαντίδης ήταν.. ζεστός και με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 42-23 στο 22’. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με άλλα μυαλά και όρεξη στην επανάληψη και ήταν εμφανές. Ένα φανταστικό κάρφωμα του Μάικ Μπράμος ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ μεγαλώνοντας το σερί των «πράσινων» σε 14-2, με το σκορ να πηγαίνει στο 46-23 και το σκορ της τρίτης περιόδου να είναι 57-29.

Αποθέωση για Σανγκ

Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Αργύρη Πεδουλάκη να συνεχίζει να.. μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής. Ο Γιάνκοβιτς συνέχιζε να δείχνει στον προπονητή του ότι βρίσκεται σε.. καλή κατάσταση, την στιγμή που ο Πινγκ Σανγκ ετοιμαζόταν για το ντεμπούτο του στην Α1. Ο Γιάνκοπβιτς με σουτ τριών πόντων έκανε το 62-29, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης πήγε την διαφορά στους 35 πόντους, 634-29. Μ ε το χρονόμετρο να δείχνει 5:57 για την συμπλήρωσε 40 λεπτών αγώνα ο Σανγκ πέρασε στο παρκέ κάνοντας… πρεμιέρα, ξεσηκώνοντας όλο το ΟΑΚΑ. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Κινέζος έκανε το 68-32, κάτι που πανηγυρίστηκε… έξαλλα, ενώ άκουσε και το όνομά του να γίνεται σύνθημα. Αποθέωση, όμως και για τον νεαρό της Ελευσίνας, Νίκο Χουχούμη, ο οποίος αν και 17 χρονών κατάφερε να πάρει το χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 18-8, 32-21, 57-29, 74-35

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Κάρ 7ι, Φώτσης, Ούκιτς 5, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 4, Παππάς 6, Γιάνκοβιτς 12, Σανγκ 4, Ματσούλις 5

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 2, Παπαμακάριος 7, Ράλει 4, Δημακός, Τζόουνς 7, Μαγκουνής 2, Φαγιέ 2, Μελισσαράτος, Τέρνερ 4, Μάντζαρης 2, Αβραμίδης, Χουχούμης 

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

{coveritlive}62dc3b5095{/coveritlive}



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved