Μπαρτζώκας: «Νίκη με έναν πόντο» (video+photos)

Μπαρτζώκας: «Νίκη με έναν πόντο» (video+photos)

Νίκη, έστω και μόλις με έναν πόντο, θέλει στην πρεμιέρα του απέναντι στη Μάλαγα ο Ολυμπιακός σύμφωνα με το Γιώργο Μπαρτζώκα.

Οι Πειραιώτες δεν βρίσκονται στο επιθυμητό σημείο, παρ’ όλα αυτά ο 48άχρονος τεχνικός θεωρεί πως θα παρουσιαστούν έτοιμοι αύριο (18/10, 21.30) στο φαληρικό στάδιο, ώστε να πάρουν τη νίκη επί της ισπανικής ομάδας. «Καλησπέρα σας! Καλώς ήρθατε σήμερα (17/10), έχουμε την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάει η κορυφαία διοργάνωση στην οποία συμμετέχουμε. Είναι πολύ σημαντική η αφετηρία, όντας πρωταθλητές Ευρώπης. Ολόκληρη τη χρονιά καλούμαστε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο, να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι λάθος να οριοθετήσουμε στόχους σε μια τόσο μακριά διοργάνωση, σίγουρα θα υπάρχουν πολλές νίκες και κάποιες ήττες, σίγουρα θα υπάρχουν περίοδοι που θα παίζουμε καλά και κάποιες άλλες όχι και τόσο, όπως ισχύει για όλες τις ομάδες. Θα πρέπει να μείνουμε ζωντανοί όταν τα αποτελέσματα θα είναι δύσκολα ή θα έχουμε τραυματίες, σίγουρα θα υπάρχουν. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουμε σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Είπε ακόμα…

Για την αγωνιστική ετοιμότητα του Ολυμπιακού: «Δεν είμαστε έτοιμοι. Στο ξεκίνημα της χρονιάς κάποιες ομάδες που έχουν μεγάλο κορμό και δεν είχαν και διεθνείς έχουν δουλέψει πολύ. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μία από αυτές. Είναι, όμως, η Γαλατάσαραϊ. Στην Ευρωλίγκα υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, είναι πολύ υψηλό το επίπεδο του ανταγωνισμού, για αυτό εμείς κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς. Όσα λέχθηκαν στην κλήρωση, πως ήταν εύκολη για εμάς, βλέποντας τώρα πώς είναι οι ομάδες διαπιστώνουμε πως δεν ισχύουν. Πρόκειται για πολύ καλές ομάδες, με πολύ καλό ρόστερ, δεν θα υπάρχει εύκολο ματς».

Για την πρεμιέρα με την Ουνικάγα Μάλαγα: «Δεν είμαστε έτοιμοι, θα ήταν παρόλογο να ήμασταν. Προσπαθούμε ταχύρυθμα να μπούμε στη σωστή βάση, δυστυχώς οι τραυματισμοί μάς έχουν επηρεάσει. Αύριο (18/10) δεν θα παίξει ο Μπέγκιτς, για το Λο είναι 50-50, θα δούμε, υπάρχει πιθανότητες να είναι στην 12άδα. Ελπίζουμε να είναι καλύτερα ο Σπανούλς, μετά το διάστρεμμα στο Ευρωμπάσκετ ταλαιπωρήθηκε από ίωση, όπως και ο Παπαπέτρου. Πρέπει να κοιτάμε να έχουμε υγιείς τους παίκτες, αν έχουμε αυτό γρήγορα θα γίνουν και φορμαρισμένοι. Η Μάλαγα είναι τελείως διαφορετική ομάδα από τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Θα πρέπει να παίξουμε τελείως διαφορετικό μπάσκετ. Νομίζω θα είμαστε έτοιμοι, μένει να δούμε τι θα καταφέρουμε».

Για τη Μάλαγα: «Η Μάλαγα έχει γεμάτο ρόστερ, με πολύ καλούς παίκτες και μεγάλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Ο προπονητής της εδώ με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, πέρυσι, θυμάστε πώς έπαιξε. Δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε το ματς και χάσαμε, ίσως να είναι καμπανάκι για φέτος. Οι ομάδες του Πλάθα πάντα είναι έτοιμες από νωρίς, ενώ παίζουν μπάσκετ ενέργειας και ομαδικότητας. Θέλουν να κερδίσουν, είναι φιλόδοξοι, είναι ισπανική ομάδα και ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σωματικά και πνευματικά για δύσκολη πρεμιέρα».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Περιμένουμε την υποστήριξη του κόσμου, παρότι γνωρίζουμε πως λόγω των καιρών είναι δύσκολο να έχουμε πολλούς φιλάθλους. Αξίζουμε, όμως, την υποστήριξη. Αυτό που απαιτούμε είναι η νίκη με ένα πόντο και παιχνίδι με παιχνίδι να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Η πρεμιέρα πάντα κρύβει εκπλήξεις, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, εμείς έχουμε πολλούς νέους παίκτες χωρίς συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, αλλά προσωπικά είμαι αισιόδοξος γιατί έχουν μεγάλο κίνητρο και αποφασιστικότητα».

Για τα δύο πρόσωπα που παρουσίασε πέρυσι ο Ολυμπιακός και την εικόνα του ΣΕΦ: «Καταλαβαίνετε ποιο είναι το ιδανικό. Οι φίλαθλοι της ομάδας μας είναι Έλληνες, οι οποίοι ενθουσιάζονται με τα αποτελέσματα και δυσαρεστούνται με τις ήττες. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Η υποστήριξη που έδωσαν οι φίλαθλοί μας δικαίωσε την ομάδα. Όταν κερδίσαμε το Final Four ξεχάστηκε η ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας και η εμφάνιση με την Τσεντεβίτα. Περάσαμε διά πυρός και σιδήρου. Δεν υπάρχει ομάδα που θα πάει τρένο έως το τέλος της σεζόν. Αν υπάρξει στο τέλος δεν θα τα καταφέρει, γιατί δεν θα έχει μάθει να διαχειρίζεται καταστάσεις. Όταν παίζεις εκτός έδρας αποκτάς μεγαλύτερη συνεκτικότητα. Σε θεωρητικά εύκολα ματς στο ΣΕΦ αυτό δεν συμβαίνει. Το ΣΕΦ είναι δύσκολο γήπεδο, με τις κερκίδες να είναι μακριά από το παρκέ. Με την Εφές Αναντόλου υπήρχε φοβερή ατμόσφαιρα και στο Final Four είχαμε 5.000 φιλάθλους. Αξίζουμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας».

Για την Basket League ΟΠΑΠ: «Το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Είμαστε συγκεντρωμένοι στην Ευρωλίγκα. Πέρυσι χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας με την Εφές Αναντόλου πριν από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν παίκτες που δεν έπαιξαν καλά με τον Παναθηναϊκό, όπως ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είναι απόλυτα δικαιολογημένος και καταβεβλημένος. Ελπίζουμε να έχουμε αύριο (18/10) το Λο».

Για το φετινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού: «Αν δείτε τις χρονιές είναι διαφορετικές. Πέρυσι υπήρχε νέος προπονητής και 2-3 νέοι παίκτες. Ήμασταν από νωρίς μαζί και παίζαμε πολύ καλά στην προετοιμασία. Φέτος το Ευρωμπάσκετ δημιούργησε άλλη κατάσταση, είχαμε και τους τραυματισμούς του Λο, του Λοτζέσκι, ο Μπέγκιτς επέστρεψε με προβλήματα και δεν αναφέρω και τον Παπαπέτρου. Υπήρχε και το ταξίδι και στην Βραζιλία. Μόλις προσαρμοστήκαμε στην ώρα γυρίσαμε. Το ταξίδι κράτησε 24 ώρες πόρτα πόρτα. Κάθε ημέρα θα είμαστε ολοένα και καλύτεροι».

Για τους περιφερειακούς παίκτες: «Ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» υπάρχει στον Ολυμπιακό. Όποιος ξέρει μπάσκετ καταλαβαίνει πόσο σημαντική ήταν η απουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη πέρυσι, ενώ στους τελικού ο Λο ερχόταν από το νοσοκομείο. Ο Σλούκας έκανε πολύ καλό Ευρωμπάσκετ. Ο Κατσίβελης είναι ένα χρόνο πιο ώριμος και ο Λοτζέσκι παίζει με την μπάλα κάτω και είναι σαν να έχουμε τρεις γκαρντ».

Για το εάν θα υπάρξει πρόβλημα με τους διεθνείς: «100%, οι αιματολογικές εξετάσεις που κάναμε έδειξαν πως οι διεθνείς μας είναι πιο πίσω από τους άλλες παίκτες. Σε έξι βδομάδες πιστεύω πως θα είμαστε καλά. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε βάλει. Δεν το λέω σαν δικαιολογία. Δεν ανησυχώ. Έχω ανυπομονησία να δω πώς θα τα καταφέρουμε. Το πιο σημαντικό πράγμα στον αθλητισμό είναι το κίνητρο. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Πέρυσι δεν είχαμε το καλύτερο ρόστερ στην Ευρωλίγκα, αλλά την πήραμε, ενώ στους τελικούς του πρωταθλήματος υστερήσαμε».

Για το εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για ένα αντίστοιχο βίντεο με εκείνο της Ευρωλίγκας για τους προπονητές: «Ξεκάθαρα όχι. Το είδα, το γυρίσαμε στην κλήρωση, όχι. Κάποιοι προπονητές είχαν περισσότερη διάθεση να παίξουν, λόγω ψυχοσύνθεσης, όπως ο Μπλατ που είναι πιο επικοινωνιακός. Είδα προπονητές με τεράστια ιστορία στην Ευρωλίγκα να κάνουν πως παρακολουθούν εμένα, που δεν είχα εμπειρία στη διοργάνωση. Κάτι αντίστοιχο δεν πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

Για τη γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού: «Θέλουμε να γίνουμε πολύ δυνατοί στο αμυντικό ριμπάουντ και για αυτό πήραμε αυτούς τους ψηλούς. Εάν έχουμε καλό ριμπαόυντ, από εκεί δεν αφήνεις τον άλλο να έχει καλό τρανζίσιον. Το μπάσκετ θέλει να έχεις περισσότερες κατοχές. Αυτό που ακούω, πως ο Ολυμπιακός πήρε τον αντι-Πάουελ  τον αντι-Χάινς, είναι το μεγαλύτερο λάθος».

Για την επιλογή των παικτών που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ: «Ο Λοτζέσκι δεν είναι το δικό μου, προσωπικό, στοίχημα. Βέβαια, κάθε παίκτης που πήραμε και καθένας που έμεινε είναι επιλογές μου. Και ο Λοτζέσκι, και ο Αγραβάνης, και ο Σίμονς, και ο Παπαπέτρου, όλοι».

Μπαρτζώκας: «Νίκη με έναν πόντο» (video+photos)



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved