Ο Ολυμπιακός τον Οκτώβριο, ο Παναθηναϊκός τον Ιούνιο

Ο Ολυμπιακός τον Οκτώβριο, ο Παναθηναϊκός τον Ιούνιο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 55-45 στο ντέρμπι του Οκτώβρη σε ένα ματς που και οι δύο απέδειξαν πως είναι 100% ανέτοιμοι, με τους «πράσινους» όμως να συνεχίζουν να έχουν το πλεονέκτημα στην βαθμολογία

Αυτό που έλεγαν συνεχώς οι δύο προπονητές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού το είδαμε και στην πράξη. Σε ένα ματς που σε κάθε φάση «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» αποδείκνυαν πως ο Οκτώβριος δεν προσφέρεται για… ντέρμπι, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησαν με 55-45. Αυτό, όμως, ελάχιστα επηρεάζει την ομάδα του «τριφυλλιού», η οποία στον βαθμολογικό τομέα συνεχίζει να έχει το πλεονέκτημα, ενώ την ίδια στιγμή είναι δεδομένο πως στην συνέχεια θα βελτιωθεί κατακόρυφα και τον Ιούνιο θα αρχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. 

Όπως ήταν λογικό και για πολλούς… αναμενόμενο το ντέρμπι ξεκίνησε πολύ νευρικά και για τις δύο ομάδες. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επέστρεψε στην, επίσημη, αγωνιστική δράση με τρίποντο (3-0), ενώ ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να περάσουν τρία λεπτά για να βρει τον δρόμο για το καλάθι του Ολυμπιακού. Ο Λάσμε πριν κάνει το 3-2 είχε προλάβει να μοιράσει δύο… τάπες, ενώ ο Μάικ Μπατίστ έκανε την επανεμφάνισή του στα ντέρμπι «αιωνίων». Ο Παναθηναϊκός με καλάθια των Παππά και Διαμαντίδη προηγήθηκε με 3-6, αλλά ο Πρίντεζης με το δεύτερο τρίποντο του Ολυμπιακού έκανε το 6-6 στο 4’.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να περάσει η μπάλα στο «ζωγραφιστό» είτε μέσω των ψηλών της ομάδας του είτε με τα ποσταρίσματα των Ματσιούλις πάνω στον Περπέρογλου, είτε του Διαμαντίδη πάνω στον Μάντζαρη. Ο Πρίντεζης με μία βολή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 9-8 και στο 6΄πάτησε παρκέ και πάλι με την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Αντώνης Φώτσης. Και μάλιστα με δικό του τρίποντο οι «πράσινοι» μπήκαν μπροστά στο σκορ με 13-9.

Σερί στο… σερί

Ο Ολυμπιακός, όμως, απάντησε άμεσα και με σερί που έφτασε το 10-0 στην έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου το σκορ έγινε 19-13 έπειτα από τρίποντο του Μαρκ Λοτζέσκι. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς που είχε περάσει στο παρκέ λίγο νωρίτερα έκανε το 19-14 με μία βολή, την ώρα που ο Τζειμς Γκιστ έκαεν συνεχή εύκολα λάθη δίνοντας την δυνατότητα στον Ολυμπιακό με ένα ακόμα τρίποντο, δια χειρός Περπέρογλου αυτήν την φορά, να κάνει το 22-14. Ο Πεδουλάκης κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ για να αλλάξει τα δεδομένα και η συνέχεια των δικαίωσε. Με τους Φώτση και Μαυροκεφαλίδη στην γραμμή των ψηλών ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και ύστερα από καλάθια των Μαυροκεφαλίδη και Διαμαντίδη μείωσε σε 22-20, στο 16’. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του ο Δημήτρηςε Διαμαντίδης με σουτ τριών πόντων έκανε το 22-23 ανεβάζοντας το σερί της ομάδας του στο 9-0. Σπανούλης και Λοτζέσκι, όμως, έβαλαν και πάλι σε θέση… οδηγού τον Ολυμπιακό με 27-25, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης με ένα… απίστευτο καλάθι έκανε το 27-27. Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού ο Γκιστ έκανε φάουλ… δώρο πάνω στον Λοτζέσκι, με τον παίκτη των γηπεδούχων να κάνει το 29-27 με 2/2 βολές, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Έξι λεπτά «αφλογιστίας» ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό, αφού από την μία ο Λάσμε υπέπεσε στο τρίτο προσωπικό του φάουλ στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα, ενώ ο Πρίντεζης έκανε το 31-27. Ο Λάσμε αποχώρησε δίνοντας την θέση του στον Μπατίστ, ενώ ο Παππάς μείωσε σε 31-29. Ο Πρίντεζης όμως τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με 5 προσωπικούς του πόντους, 36-31, με τους «πράσινους» να έχουν μεν καλή κυκλοφορία στην επίθεση αλλά να μην μπορούν να ευστοχήσουν από μακριά. Ο Παναθηναϊκός είχε μείνει χωρίς καλάθι για πάνω από 3 λεπτά και ο Χριστοδούλου αποφάσισε να χρεώσει με τεχνική ποινή τον Αργύρη Πεδουλάκη για… διαμαρτυρία. Ο Σπανούλης έχασε και τις δύο βολές, ο Ολυμπιακός έχασε και την επίθεση, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Την στιγμή που οι παίκτες του Πεδουλάκη είχαν να σκοράρουν για πάνω από πέντε λεπτά (είχε σκοράρει μόλις 4 πόντους), ο Λοτζέσκι με τον 14ο πόντο του «έγραφε» το 40-31, κάτι λιγότερο από δύο λεπτά για την λήξη της τρίτης περιόδου. Έπειτα από 5:40 «αφλογιστίας» ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ, από τον Μάικ Μπράμος ο οποίος με τρίποντο έδωσε μεγάλη ανάσα στην ομάδα του, 40-34, αλλά ο Σλούκας ήταν εκείνος που έβαλε την.. υπογραφή του και διαμόρφωσε το 44-36.

Τελευταίο χαρτί

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε χρόνο για.. χάσιμο ώστε να ξαναμπεί στο ματς και ύστερα από δίποντο του Μαυροκεφαλίδη και τρίποντο του Διαμαντίδη στο πρώτο λεπτό το σκορ έγινε 46-41. Οι διαιτητές με τα… έξυπνα και καίρια σφυρίγματά τους έκαναν πιο δύσκολη την ζωή των παικτών του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι», όμως, την ίδια ώρα στην επίθεση έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη για να μειώσουν στο σκορ. Η μπάλα «πούλησε» τρεις φορές τους Φώτση και Μπράμος, αλλά ο Διαμαντίδης με μία κλασική του κίνηση έκανε το 46-43 στο 35’. Ο Σλούκας όμως με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 51-43 και ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα προς την μεριά του Ολυμπιακού. Ο Παππάς προσπάθησε να βγάλει έναν αιφνιδιασμό για την ομάδα του και με δύο βολές μείωσε σε 51-45. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να μειώσουν περισσότερο και ο Πετγουέι με τρίποντο έκανε το 54-45 και ουσιαστικά τέλειωσε το ματς.

Δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουει 3, Ντάνστον 3, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 3, Σλούκας 9, Σίμμονς 2, Λοτζέσκι 14, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Αγραβάνης, Μάντζαρης 7, Κατσίβελης

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 3, Μπατίστ 2, Φώτσης 5, Ούκιτς 1, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 16, Γκιστ, Παππάς 6, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις

Θυμηθείτε όλα όσα έγιναν στο ΣΕΦ

{coveritlive}09d4a2f67d{/coveritlive}



Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Euroleague: Η απάντηση για τις διαιτησίες στα Game 3 των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Euroleague: Η απάντηση για τις διαιτησίες στα Game 3 των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved