Basket League ΟΠΑΠ: Πρεμιέρα με ντέρμπι

Basket League ΟΠΑΠ: Πρεμιέρα με ντέρμπι

Στη γραμμή της αφετηρίας τίθενται οι δεκατέσσερις ομάδες που παίρνουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ.

Πρεμιέρα θα κάνει σήμερα (12/10) το ελληνικό πρωτάθλημα, που υπόσχεται με το… καλημέρα έντονες συγκινήσεις, καθώς το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής περιλαμβάνει εφτά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε ισάριθμες πόλεις, με το ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ να ξεχωρίζει (14/10, 19.15).

Το λεκανοπέδιο, με έξι ομάδες, κατέχει και πάλι τη μερίδα του λέοντος στον μπασκετικό χάρτη, δύο εκπροσώπους έχει η Θεσσαλονίκη και από μία η Πάτρα, το Ρέθυμνο, η Ρόδος, η Δράμα, η Χαλκίδα και τα Τρίκαλα. Από τις δεκατέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης στον πάγκο τους θα έχουμε 13 Έλληνες προπονητές, με το μοναδικό ξένο να είναι ο Βόσνιος Νέναντ Μάρκοβιτς. Ντεμπούτο, στη μεγάλη κατηγορία, θα κάνει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Με έντονο το ελληνικό στοιχείο είναι πλέον τα ρόστερ των συμμετεχουσών ομάδων, οι περισσότερες εκ των οποίων κινήθηκαν και φέτος σε στενή οικονομική πολιτική στο μεταγραφικό παζάρι, ανάλογη των δύσκολων καιρών που διανύουμε γενικότερα ως χώρα.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, ο κάτοχος του τίτλου της Α1, έξι φορές κατακτητής της Ευρωλίγκας και πολυνίκης εντός των συνόρων Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικές ελληνικές ομάδες που θα κληθούν να κουβαλήσουν δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Οι πρώτοι δύο θα παίξουν στην Ευρωλίγκα, οι άλλοι δύο στο Eurocup. Ο Άρης, μετά την αποτυχία του να άρει το μπλόκο των μεταγραφών που του έχει επιβάλει από πέρυσι η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, είναι η μοναδική ομάδα που συνολικά διαθέτει μόλις έναν ξένο στο ρόστερ της, τον Αμερικανό Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα.

Για ακόμα μία χρονιά φέτος η «ψαλίδα» της διαφοράς που χωρίζει τους δύο «αιώνιους» από τις υπόλοιπες δώδεκα ομάδες του πρωταθλήματος είναι τεράστια κι όλα δείχνουν πως η υπόθεση τίτλος θα είναι ξανά δική τους υπόθεση. Θα πρέπει να τονιστεί, πάντως, πως εξαιτίας των όσων έγιναν πέρυσι στους τελικούς της Α1 ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει με -2 βαθμούς και θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών τα πρώτα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια του. Εφόσον, δηλαδή, θέλει να τερματίσει πρώτος στην κανονική περίοδο θα πρέπει να κάνει 26 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αφού σε αυτή την περίπτωση θα έχει νικήσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό και θα ισοβαθμεί μαζί του στην πρώτη θέση (εφόσον έχει 24 νίκες).

Τα μέλη της γενικής συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ ενέκριναν ομόφωνα τις τροποποιήσεις στον Κανονισμό Πρωταθλήματος και στο Πειθαρχικό Δίκαιο. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά στις μεταγραφές Ελλήνων κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς θα επιτρέπεται πλέον η μετακίνηση παίκτη από μία ομάδα σε άλλη εφόσον είτε συμφωνηθεί η συναινετική λύση του συμβολαίου του είτε υπάρξει τελεσίδικη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών. Υπάρχει, πάντως, ο περιορισμός κάθε ομάδα να μπορεί να πραγματοποιήσει μόλις μία τέτοιου είδους μεταγραφή. Νέα ήθη κι έθιμα θα έχουμε και ως προς την εικόνα του καινούριου πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ, το οποίο απέκτησε νέο λογότυπο και καινούρια μπάλα, ειδικά σχεδιασμένη για τον ΕΣΑΚΕ. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας…

Σάββατο 12/10
«Δ. Κραχτίδης» 18.00 ΚΑΟΔ - Άρης (Novasports 1)
Κατσιμήδου 18.00 Τρίκαλα BC - ΑΕΝ Κηφισιάς
Πυλαίας 18.00 ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου

Κυριακή 13/10
«Μ. Μερκούρη» 16.00 Ρέθυμνο - Ίκαρος Χαλκίδας
Γούβας 18.00 Πανελευσινιακός - Πανιώνιος (Novasports 1)
Περιβόλας 19.00 Απόλλωνας Πατρών - Ηλυσιακός

Δευτέρα 14/10
ΣΕΦ (κ.θ.) 19.15 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (ΔΤ)

Δείτε, εδώ, τους διαιτητές της πρεμιέρας
Δείτε, εδώ, το πρόγραμμα ολόκληρου του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ

Διαβάστε ακόμα…

Παναθηναϊκός: Νέα χρονιά, ίδια στόχοι (videos)
Ολυμπιακός: Με αλλαγές και τιμωρία (videos)
Πανιώνιος: Κοιτάει πάλι ψηλά (video)
Ρέθυμνο: Με το δικό του στιλ (videos)
ΠΑΟΚ: Τριπλός στόχος (videos)
Άρης: Πείραμα σε εξέλιξη (videos)
Ίκαρος Χαλκίδας: Αέρας ανανέωσης
Απόλλωνας Πατρών: Τουλάχιστον, πλέι οφ (videos)
Κολοσσός Ρόδου: Επιστροφή στο… παρελθόν (video)
ΚΑΟΔ: Το βήμα παραπάνω (video)
Πανελευσινιακός: Εμπειρία και Γούβα (videos)
Ηλυσιακός: Κοιτάει ψηλότερα (videos)
Τρίκαλα BC: Με… φόρα από την Α2 (videos)
Κηφισιά: Εν αρχή ην η… άμυνα (videos)



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved