Ντάνστον: «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για Ολυμπιακό»

Ντάνστον: «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για Ολυμπιακό»

Το είχε προβλέψει ο Μπράιαν Ντάνστον, πως κάποια στιγμή στην καριέρα του θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday», παραδέχθηκε πως σοκαρίστηκε όταν έμαθε για την πρόταση των Πειραιωτών, στους οποίους θέλει να αφήσει το στίγμα του. Μίλησε, επίσης, για τον Κάιλ Χάινς, το Βασίλη Σπανούλη, το αποτυχημένο πέρασμά του από τον Άρη και το άσημο πρωτάθλημα της Κορέας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Σοκαρίστηκα όταν ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό. Δεν το περίμενα. Είχε την πλάκα του, πάντως, γιατί πριν από καιρό παρακολουθούσα ένα ματς του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα μαζί με συμπαίκτες μου στη Βαρέζε. Και τους είχα πει: «Νομίζω ότι μπορώ να παίξω για αυτή την ομάδα». Και λίγους μήνες μετά ο ατζέντης μου με πήρε και μου είπε ότι ενδιαφέρονται. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα ο Ολυμπιακός».

Για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με το αποτυχημένο πέρασμά του από τον Άρη: «Η σημαντικότερη διαφορά είναι ότι τώρα έχω μεγαλύτερη εμπειρία. Έμαθα πολλά στον Άρη, στο Ισραήλ, στην Ιταλία, όπου έπαιξα πέρυσι με τη Βαρέζε, και βελτιώθηκα τόσο ως παίκτης όσο κι ως χαρακτήρας, ως άτομο. Έμαθα να έχω επιρροή στο παιχνίδι, σε όλα τα κομμάτια, επίθεση και άμυνα».

Για το εάν αισθάνεται πίεση που λογίζεται ως αντικαταστάτης του Κάιλ Χάινς: «Δεν το νιώθω έτσι, δεν το βλέπω με αυτό τον τρόπο, ότι θα παίξω δηλαδή για να καλύψω το κενό κάποιου παίκτη που έφυγε. Δεν το συζητάμε καν, ο Κάιλ ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ομάδας, βοήθησε πολύ ώστε να κατακτηθούν δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες. Την ίδια ώρα, όμως, εγώ είμαι ένας διαφορετικός παίκτης και ανυπομονώ να αφήσω το στίγμα μου στον Ολυμπιακό».

Για το τι μπορούν να περιμένουν, αγωνιστικά, από εκείνον οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού: «Πολλή ενέργεια. Αμυντικά κυρίως αισθάνομαι ότι το αμυντικό μου παιχνίδι είναι πολύ καλό. Να προστατέψω το καλάθι της ομάδας. Ακόμη να περιμένουν να τρέξω στο γήπεδο, να παίξω πικ εντ ρολ, να επιδράσω στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορώ».

Για την εμπειρία του από το πρωτάθλημα της Κορέας: «Είναι μεγάλη η διαφορά. Στο πρωτάθλημα της Κορέας οι Αμερικανοί παίκτες είναι εκείνοι πάνω στους οποίους στήνεται το παιχνίδι. Και κυρίως σε ό,τι αφορά στο επιθετικό κομμάτι. Στην Ευρώπη σαφώς το παιχνίδι είναι πιο ομαδικό και οργανωμένο, ενώ οι ομάδες παίζουν πολύ με πικ εντ ρολ».

Για το Βασίλη Σπανούλη: «Τι να πεις, είναι μεγάλος παίκτης. Είναι πολύ έξυπνος. Κάνει τα πάντα στο παρκέ για να κερδίζει η ομάδα του. Ειδικά αν είσαι ψηλός παίκτης είσαι ευτυχισμένος να παίζεις με τον Σπανούλη. Και καταλαβαίνει κανείς το γιατί».

Για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό: «Η ομάδα είναι λίγες ημέρες όλη μαζί, ενώ υπάρχουν και προβλήματα. Είναι δύσκολο να πεις τώρα κάτι με σιγουριά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Tο three peat θα το δούμε στην πορεία, θα κάνουμε το καλύτερο πάντως, αυτό είναι σίγουρο».



Καλεσμένος στον τελικό του Conference League o Γιαννάκης του ΠΑΟΚ!
Καλεσμένος στον τελικό του Conference League o Γιαννάκης του ΠΑΟΚ!
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Premier League ο Φόντεν
Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Premier League ο Φόντεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved