Ένας Παναθηναϊκός που… βγάζει γούστα

Ένας Παναθηναϊκός που… βγάζει γούστα

Αν και ακόμα είναι νωρίς, αν και η Αστάνα δεν είναι στο επίπεδο του Παναθηναϊκού οι «πράσινοι» επικράτησαν με 73-62 και έδειξαν ότι είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα.

Στον Παναθηναϊκό κανένας δεν… προτρέχει. Κανένας δεν βιάζεται και κανένας δεν ξεγελιέται από την εντυπωσιακή αποψινή εμφάνιση της ομάδας κόντρα στην Αστάνα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν της ομάδας του Πατ Καλάθη με 73-62, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει ότι οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη σε πολλά σημεία της αναμέτρησης έβγαλαν μια εντυπωσιακή εικόνα στο παρκέ και πολλούς… αυτοματισμούς. Οι πρωταθλητές είχαν πάρα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, αλλά ακόμα έχουν μπροστά τους πολύ δουλειά. Όπως και στην άμυνα.

Η πεντάδα του Παναθηναϊκού δεν έκρυβε… εκπλήξεις στον αποψινό αγώνα, μιας και ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε με τους Διαμαντίδη, Κάρι, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» είναι σε όλο και καλύτερη κατάσταση, με τον «Άρζτι» να μην χάνει την ευκαιρία και να του δίνει χρόνο για να βρει ρυθμό.

Οι παίκτες της Αστάνα κατάφεραν να προηγηθούν, αλλά ο Ματσιούλις με 4 δικούς του πόντους και ο Λάσμε με άλλους τόσους έκαναν το 8-2 στο 3. Δύο λεπτά αργότερα και ενώ το σκορ ήταν στο 10-7, ο Αργύρης Πεδουλάκης σήκωσε τον Μάικ Μπατίστ και το ΟΑΚΑ στο… πόδι. Ο Μιχάλης… επέστρεψε! Και πριν καλά-καλά κοπάσουν τα χειροκροτήματα ο Έλληνας τεχνικός σήκωσε και τον Φώτση και το ΟΑΚΑ πήρε.. φωτιά. Την ίδια ώρα ο Κάρι έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και ο Μάικ Μπατίστ έκανε το 12-7.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει το ματς αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ με αποτέλεσμα η Αστάνα να ισοφαρίζει την αναμέτρηση 3 λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου σε 14-14. Οι «πράσινοι» όμως, με τον Νίκο Παππά να οργανώνει υποδειγματικά, «έτρεξαν» σερί 5-0 με καλάθι από τον Φώτση και τρίποντο από τον Μπράμο και πήραν το προβάδισμα με 19-14.

Φοβερή κυκλοφορία στην επίθεση

Ο Παππάς όμως τα πήγαινε εξαιρετικά και εκτελεστικά και μετά από μια επίθεση όπου η μπάλα άλλαξε χέρια με κινηματογραφική ταχύτητα ο Έλληνας πόιντ γκαρντ με σουτ τριών πόντων έκανε το 22-14. Ο Φώτσης προσέθεσε δύο ακόμα πόντους στον νέο του.. λογαριασμό με τον Παναθηναϊκό, πηγαίνοντας την διαφορά στους 10 πόντους, 24-14. Οι παίκτες της Αστάνα όμως με προσωπικό σερί 5-0 δια χειρός Σιμόν μείωσαν σε 24-19, αλλά ο Διαμαντίδης με τρίποντο τους έκοψε την… φόρα και έκανε το 27-19 στο 14’. Η διαφορά πήγε και πάλι σε διψήφια νούμερα, 29-19, ύστερα από εύκολο καλάθι του Ματσιούλις, ενώ έπειτα από πολύ ωραία προσπάθεια του Μπράμος (31-22) και τρίποντο από τον Κάρι η διαφορά πήγε στους 12, 34-22.

Εκπληκτικός Ματσιούλις

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον Παναθηναϊκό αφού οι «πράσινοι συνέχισα να παίζουν σε υψηλό τέμπο φτάνοντας την διαφορά στους 15 πόντους, 39-24, ύστερα από δύο βολές του Γιόνας Ματσιούλις. Στην επόμενη επίθεση ο Ματσιούλις έκλεψε την μπάλα και με φοβερό κάρφωμα «έγραψε» το 41-27 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Συνεχόμενα πειράματα

Όπως και στα προηγούμενα φιλικά έτσι και σε αυτό ο Αργύρης Πεδουλάκης δοκίμαζε συνεχώς πρόσωπα, σχήματα και.. καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστική η τελευταία φάση όπου ο Έλληνας τεχνικός για την τελευταία άμυνα της ομάδας του έριξε στο παρκέ μια… πανύψηλη πεντάδα. Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ, Φώτσης και Λάσμε. Άπαντες μπορούσαν να μαρκάρουν όλους τους αντιπάλους και το σχέδιο ήταν να.. τους οδηγήσουν στο.. στόμα των ψηλών. Και αυτό έγινε. Ο Τζόνσον έφτασε μέχρι μέσα, και ο Λάσμε τον… κέρασε μια ακόμα τάπα!
Το πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ενδεικτικό για το τι θα ακολουθούσε.

Με τον Φώτση να «πυροβολεί» απ έξω και τους Λάσμε και Γκιστ να κάνουνβ ότι θέλουν μέσα στην ρακέτα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 50-29 και 53-36 στο 25’. Ο Πεδουλάκης συνέχιζε να αλλάζει συνεχώς την πεντάδα, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 53-40. Το τάιμ άουτ φαίνεται πως έπιασε τόπο μιας και το σύστημα βγήκε και ο Μπράμος έκανε το 56-40 και στο.. καπάκι το 58-40. Στην συνέχεια του δεκαλέπτου ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ενώ λίγο πριν τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα ο Δημήτρης Διαμαντίδης έφερε την διαφορά (και πάλι) μια ανάσα από τους 20 πόντους, 63-45.

Στο παρκέ και ο Σανγκ

Ο Γιάνκοβιτς με τρίποντο σήμα.. κατατεθέν έκανε το 66-47 και το γήπεδο στο.. πόδι. Όχι για το καλάθι του παίκτη του «τριφυλλιού» αλλά για την παρουσία του Πινγκ Σανγκ στην γραμματεία. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε τον Κινέζο στην «μάχη», στο 33΄ και ο παίκτης του Παναθηναϊκού πήρε το πιο.. ζεστό χειροκρότημα. Όπως είναι φυσιολογικό, όσο πλησίαζε το τέλος του ματς η ταχύτητα έπεφτε (κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Πεδουλάκη) με αποτέλεσμα η Αστάνα να μειώσει και το τελικό σκορ να είναι 73-62.

Διαιτητές: Γκόντας, Αναστόπουλος, Σώμος

Δεκάλεπτα: 19-14, 41-27, 63-47, 73-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 10(2), Κάρι 7(1), Μπατίστ 6, Φώτσης 12(2), Λάσμε 8, Διαμαντίδης 9(2), Γκιστ 5, Παππάς 5(1), Γιάνκοβιτς 3(1), Σανγκ, Ματσιούλις 8, Σκορδίλης, Χαραλαμπόπουλος

Αστάνα (Μπονιτσιόλι): Τζόνσον 11(1), Λόουαλ 8, Σιμόν 17(1), Μουργκαζαλίεφ, Κλίμοφ, Γκαργκάλιεφ, Ρας 8(2), Τσβέτκοβιτς 8(10), Μάρτσουκ, Κολέσνικοφ 3, Καλάθης 3(1), Μπλουμς

Θυμηθείτε το chat του Onsports την ώρα του αγώνα:

{coveritlive}c2e1a50918{/coveritlive}



Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved