Πεδουλάκης: «Περιμένουμε τον Ούκιτς»

Πεδουλάκης: «Περιμένουμε τον Ούκιτς»

Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια που θέλουν τον Παναθηναϊκό να αναζητεί παίκτη για την θέση του Ρόκο Λένι Ούκιτς ο Αργύρης Πεδουλάκης, στην Media Day των «πράσινων», όπου το Onsports έδωσε το «παρών».

Ο τεχνικός ηγέτης των Νταμπλούχων Ελλάδας, μίλησε πριν την έναρξη της… διαδικασίας και έσπευσε να… αποσύρει το άγχος από τους παίκτες του, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Κροάτη διεθνή γκαρντ.

Αρχικά, ο Έλληνας κόουτς ρωτήθηκε για τους στόχους του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν, απαντώντας πως ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να οριοθετηθούν πράγματα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ούκιτς και στην ως τώρα πορεία προετοιμασίας του εξάστερου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους στόχους της νέας σεζόν:

«Λόγω του Ευρωμπάσκετ έλειπαν πάρα πολλά στελέχη μας και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνουμε ομάδα. Έρχονται τα φιλικά τις επόμενες μέρες για να δεθούμε περισσότερο. Ουσιαστικά έχουμε δώσει δύο φιλικά, αυτά που είδατε στο «Γκομέλσκι Καπ». Είδαμε τις αδυναμίες μας, τι πρέπει να διορθώσουμε.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος και αυτό που βλέπουμε μπροστά μας είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος στην Ευρωλίγκα με ιδιαίτερες συνθήκες τόσο λόγω του τραυματισμού του Ούκιτς, αλλά και των χαμένων προπονήσεων λόγω του Ευρωμπάσκετ, συν ότι θα παίξουμε έναν ολόκληρο γύρο εκτός έδρας. Σε αυτό έχουμε το μυαλό μας. Δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ποιοι είναι οι στόχοι. Πρέπει να δούμε όλους τους παίκτες να δουλεύουν μαζί».

Για το γεγονός ότι οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν γρήγορα:

«Το ρόστερ έκλεισε νωρίς, αλλά δεν ήρθε νωρίς. Έχουμε καινούργια παιδιά, αλλά το σκεπτόμενο μπάσκετ που παίζουμε χρειάζεται χρόνο μέχρι να γίνουμε ένας. Είναι λογικό».

Για την κατάσταση των Στεφάν Λάσμε και Ρόκο Λένι Ούκιτς:

«Ο Ούκιτς είναι σε τραγική κατάσταση! Ευτυχώς δεν έγινε το μοιραίο, το παιδί είναι πολύ τυχερό. Σήμερα, όμως, που ήρθαν οι ιατρικές εξετάσεις, τα πράγματα ήταν άσχημα. Κι εδώ είναι κάτι άλλο που πρέπει να δούμε. Τα έντεκα παιχνίδια σε δεκαοχτώ μέρες (αναφερόμενος στο Ευρωμπάσκετ) είναι ρωμαϊκή αρένα. Είναι τραγικό»!

Για το σκεπτικό με το οποίο έγιναν οι φετινές μεταγραφικές κινήσεις:

«Όπως είπαμε και στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του πρωταθλήματος, πρώτος μας στόχος ήταν να κρατήσουμε τα παιδιά που μας εμπιστεύθηκαν και έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Το όνομα του Παναθηναϊκού παρέμεινε ψηλά. Δείξαμε ότι παραμένουμε σε υψηλό επίπεδο, με λιγότερα δεδομένα. Είπαμε ότι είμαστε πίσω στο ελληνικό στοιχείο, γι αυτό πήραμε τέσσερα παιδιά συν τον Μπατίστ, ο οποίος λογίζεται ως Έλληνας γιατί ξέρει… που να παρκάρει».

Για το αν θα γίνει νέα μεταγραφή:

«Ο Ρόκο είναι σημαντικός για εμάς, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Είναι ένας παίκτης που έκανε μεγάλη προσπάθεια. Όποιος και να έρθει θα είναι σαν τον Ρόκο της περσινής πρώτης περιόδου. Νομίζω ότι δεν θα μας βοηθήσει άμεσα αν έρθει ένας νέος παίκτης. Πιο πολύ θα μας μπερδέψει, παρά θα μας βοηθήσει. Έτσι όπως παίζουμε, δύσκολα θα μπορεί κάποιος παίκτης να μπει σε αυτή την κομβική θέση».

Για το Νίκο Παππά:

«Μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος προσπάθεια. Στο επιθετικό κομμάτι τα δύο νέα παιδιά (Παππάς και Γιάνκοβιτς), αλλά και ο Χαραλαμπόπουλος κάνουν μεγάλη προσπάθεια και έχουν ταλέντο. Πρέπει να κάνουν τεράστια δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Μιλάω και για τον Βασίλη. Επειδή και οι τρεις ήταν σκόρερ παγιδεύονται σε κάποιες περιπτώσεις. Βοηθάμε όλοι τους παίκτες, όλοι έχουμε συμμετοχή και στο καλό και στο κακό. Αυτό στο οποίο μπορείτε να τους βοηθήσετε οι δημοσιογράφοι με τη σειρά σας είναι να τους αφήσετε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να είναι συγκεντρωμένοι και να δουλεύουν σωστά»



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved