Πεδουλάκης: «Θέλουμε να κερδίζουμε, αυτό απαιτεί ο Παναθηναϊκός» (video)

Πεδουλάκης: «Θέλουμε να κερδίζουμε, αυτό απαιτεί ο Παναθηναϊκός» (video)

Ο Αργύρης Πεδουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στην ΟΑΠ TV και τόνισε ότι οι «πράσινοι» κατάφεραν να επιστρέψουν στην κορυφή πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμεναν κάποιοι

Ο προπονητής του νταμπλούχου Ελλάδας Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, φιλοξενήθηκε στo στούντιο της ΟΠΑΠ TV και μίλησε για όλους και για όλα. Για τον Παναθηναϊκό του παρελθόντος, του παρόντος, αλλά και του… μέλλοντος. Για την αποτυχία της Εθνικής ομάδας στην Σλοβενία αλλά και για το τι επιτάσσει η πορεία του Παναθηναϊκού. Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως την περασμένη σεζόν οι παίκτες του κατάφεραν να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμεναν και ήθελαν ορισμένοι.

Αναλυτικά στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Μαγουλά ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε:

Για την περυσινή σεζόν: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά αυτή που περάσαμε και δεν μου αρέσει η παρελθοντολογία. Το μόνο εποικοδομητικό είναι να πούμε τι μπορούμε να κάνουμε πλέον. Κάναμε πολλά χιλιόμετρα γρήγορα. Όταν ήταν ο Άρης δυνατός προσπαθούσε ο ΠΑΟΚ. Το ίδιο έγινε μετά με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Κάποιοι μας είπαν ότι θα αργήσουμε. Επαναφέραμε την ομάδα σε τίτλους γρηγορότερα από ό,τι περίμεναν πολλοί».

Για το μυστικό της επιτυχίας: «Η άμυνα ήταν το όπλο μας. Έπρεπε πρώτα να  σκεφτόμαστε και μετά να παίζουμε. Βελτιωνόμασταν με τη δουλειά. Κάθε μήνα που περνούσε γινόμασταν καλύτεροι. Υπήρχαν σημεία και κυρίως παιχνίδια μέσα στην σεζόν, που τόνωσαν την αυτοπεποίθηση μας».  

Για το αν ασκεί πίεση το όνομα του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο βαριά φανέλα τη Ευρώπης. Προσπαθήσαμε να αποφορτίσουμε τα παιδιά με πολλές ομιλίες. Πρώτα ήταν η γνώση και η σχέση των ανθρώπων. Οι σχέσεις των μελών του συλλόγου, o τρόπος που θα δουλέψεις, η μεθοδολογία και η τεχνογνωσία. Λένε έχασε το σουτ επειδή δεν είχε αυτοπεποίθηση. Αν κάνεις 300 σουτ τη μέρα θα έχεις ψυχολογία». 

Για την καλοκαιρινή ενίσχυση: «Θέλαμε να τονώσουμε το ελληνικό στοιχείο. Πήραμε τον Φώτση, έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη στην θέση του. Θα μας βοηθήσει πολύ. Ήρθε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, παιδί το οποίο καλύπτει δύο θέσεις τόσο ως «4» όσο και ως «5». Ο Μπατίστ είναι ένας παίκτη που θα μας βοηθήσει και στα αποδυτήρια κάτι που έκανε ο Τσαρτσαρής και θα κάνει επίσης ο Αντώνης. Πήραμε τον Γιάνκοβιτς και τον Παππά, δύο παιδιά που περιμένουμε να προσφέρουν τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Έχουμε και νεαρούς όπως ο Χαραλαμπόπουλος. Σε αυτά τα παιδιά λέμε ότι πλέον οφείλουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ως άνδρες. Ως επαγγελματίες. Δεν είναι πια ο…Βασιλάκης. Ο,τιδήποτε νέο μας ενδιαφέρει, διότι είναι αλήθεια ότι η ομάδα είχε μείνει πίσω σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να προωθήσουμε Έλληνες παίκτες. Ο λόγος είναι απλός: Πρέπει να μειώσουμε το κόστος. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορούμε να κατεβάσουμε το επίπεδο για να βοηθήσουμε έναν παίκτη. Ο αθλητής οφείλει να φτάσει εκεί που θέλει ο Παναθηναϊκός». 

Για τον σχεδιασμό: «Προσπαθούμε με λιγότερα χρήματα να δημιουργήσουμε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα. Πέρυσι κάναμε προετοιμασία και βλέπαμε οκτώ ώρες βίντεο. Είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ. Ξέραμε που πονάμε και τι έπρεπε να κάνουμε. Η διοίκηση κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια. Πέρυσι είχαμε ως χώρα παράλληλα τεράστιο πρόβλημα. Η εικόνα με τα επεισόδια στους δρόμους απέτρεπε πολλούς παίκτες. Φέτος ήταν πιο εύκολη η προσέγγιση. Πήραμε τα παιδιά που θέλαμε και δεν υπερβήκαμε τον προϋπολογισμό.  Η ομάδα έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό και αυτό έκανε πολύ πιο εύκολα τα πράγματα».   

Για την απόκτηση του Πινγκ Σανγκ: «Μέσα στα πλάνα του συλλόγου είναι να βρει χρήματα. Κάνουμε άνοιγμα στην Ασία και πάνω σε αυτό ήταν το πλάνο και προσθέσαμε  τον Κινέζο παίκτη. Ο Πινγκ έχει μεγάλη θέληση να μάθει και να βελτιωθεί. Στο χέρι του είναι να δουλέψει, διότι δεν γνωρίζει καθόλου την ευρωπαϊκή νοοτροπία.  Δεν ξέρω αν θα παίξει. Ο Διαμαντίδης ήρθε ως μια απλή μεταγραφή κι έγινε ηγέτης».

Για το ταξίδι στην Κίνα: «Η Κίνα ήταν πολύ καλή εμπειρία. Έχουν σεβασμό στον πολιτισμό μας, στο ελληνικό μπάσκετ και την τεχνογνωσία μας. Θα γίνει μια ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Οι Κινέζοι έχουν κρατήσει τα καλά του συστήματος Μάο και προσθέτουν στοιχεία που θέλουν από τον καπιταλισμό. Είναι έξυπνοι οι Κινέζοι. Είχε κόστος στην προετοιμασία μας αυτό το ταξίδι, αλλά τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόστος. Άλλωστε μας έλειπαν και παίκτες οπότε νομίζω ότι με την προσθήκη τους και τον τρόπο που θα διαχειριστεί η διοίκηση αυτό το ταξίδι, πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα έχουμε κέρδος».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα: «Δεν θα είναι καλό ματς. Δεν θα είναι έτοιμες οι ομάδες. Οι ομάδες τώρα φτιάχνονται, έχουμε και οι δύο παίκτες με τραυματισμούς. Δεν ήθελα αυτή την πρεμιέρα. Ίσως να θυμίζει λίγο τον περυσινό πρώτο αγώνα. Η απουσία του κόσμου ερμηνεύεται διαφορετικά. Ο κόσμος σου δίνει μια ενέργεια από την άλλη η απουσία του σε αποφορτίζει. Για εμάς είναι ένα ακόμη παιχνίδι. Δεν είναι ότι δεν θα έχουμε δεύτερη ευκαιρία. Άλλο μπάσκετ τον Οκτώβριο και διαφορετικό τον Μάιο ή τον Ιούνιο». 

Για το επεισοδιακό φινάλε πέρυσι στους τελικούς: «Δυστυχώς το  μπάσκετ, ο αθλητισμός μας, είναι ένας καθρέφτης της πολιτείας μας. Να φτιάξουμε την πολιτεία, θα φτιάξει και ο αθλητισμός. Τα έχουμε πει πολλές φορές ότι κανείς δεν θέλει να υπάρχουν ασχήμιες κι έκτροπα».

 Για το ευρωμπάσκετ: «Το ευρωμπάσκετ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Οι Αμερικανοί έχουν άλλη κουλτούρα, παίζουν με ένταση τον Γενάρη, οπότε δεν τους ενοχλεί η συγκεκριμένη διάρκεια.  Δυστυχώς στην Ευρώπη δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Μεγάλωσαν το τουρνουά για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους κι έβαλαν ματς κάθε μέρα. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Ευτυχώς δεν είχαμε πολύ σοβαρό τραυματισμό. Οφείλουν να προσέξουν». 

Για τους στόχους που έθεσε ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Δεν ξέρω πότε θα είμαστε έτοιμοι. Όταν θα έρθουν όλοι οι παίκτες, θα θέλουμε κάποιο χρόνο για να είμαστε ένα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει μια ομάδα σοβαρή και ανταγωνιστική. Σε μία συζήτηση μπορεί να βγάζει τον αυθορμητισμό του ή τον ενθουσιασμό, αλλά όταν καθόμαστε κάτω και μιλάμε ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας. Δεν έχει ζητήσει ποτέ κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις μας. Το 2010 ο Παναθηναϊκός είχε την πιο δυνατή ομάδα και όμως δεν κατέκτησε τους στόχους στην Ευρωλίγκα. Είναι κοντά μας και βοηθάει πολύ».  

Για την αποτυχία της εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Δεν υπάρχουν από μηχανής θεοί ούτε αποδιοπομπαίοι τράγοι. Δεν μπορεί ο προπονητής στην εθνική να βάλει πινελιά γιατί δουλεύει μικρό χρονικό διάστημα. Στις ήττες έχουμε όλοι ευθύνη. Οι προπονητές της εθνικής διαχειρίζονται, δεν παίρνουν αποφάσεις. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα του 2008, 2009 που χάθηκαν οι μικρομεσαίες ομάδες. Δεν μου άρεσε ένα σχόλιο που έκανε ο φίλος μου ο Ιάκωβος στην τηλεόραση αναφορικά με την απουσία προπονητών στο Ευρωμπάσκετ. Θα ήθελα ο Δημήτρης Πρίφτης να τον διορθώσει διότι ιδιαίτερα στην Γαλλία είδαμε για πρώτη φορά τόσο μεγάλη προπονητική παρέμβαση στο παιχνίδι τους».  

Για το μέλλον της εθνικής: «Η άμυνα είναι σταθερά. Οι Έλληνες έχουμε μπασκετική σχολή. Άλλο αν δεν αρέσει σε κάποιους και πρώτα στους δημοσιογράφους. Δεν μπορούμε όμως να την αποδομήσουμε. Το μπάσκετ ζυμώνεται. Ο μπασκετικός φίλαθλος έχει υψηλές τεχνικές γνώσεις. Στην Ελλάδα προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Είναι δύσκολο να γίνεις ένα στην επίθεση. Οι επιτυχίες ανήκουν σε όλους. Όλοι συνθέτουν το καλό ή το κακό. Η Ομοσπονδία έχει ικανότητα και εμπειρία για να κάνει καινοτομίες. Αν ερωτηθούμε τότε θα εκφέρουμε γνώμη διότι στην Ελλάδα κάνουμε το λάθος να μιλάμε χωρίς να μας το ζητάνε».

 Για τη νέα χρονιά: «Θέλουμε να είμαστε ενωμένοι και υγιείς. Αυτό θέλω για το τέλος της χρονιάς. Θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε το παιχνίδι. Θέλω να ανεβάσουμε ρυθμό. Θέλουμε να κερδίζουμε, αυτό απαιτεί ο Παναθηναϊκός».

 Για την επιλογή του Διαμαντίδη να μην παίζει με την εθνική: «Ο Διαμαντίδης είναι παράδειγμα για όλους. Θέλει να παίξει για την ομάδα. Αυτό είναι σημαντικό. Για την εθνική η απόφαση είναι δική του. Ακούω διάφορα, αλλά κανείς δεν ξέρει. Νομίζω ότι του έδωσε εντολή το σώμα του. Ο Δημήτρης ήταν κορυφαίος αμυντικός στην Ευρωλίγκα για πέντε χρόνια. Ήταν εφιάλτης για τον αντίπαλο. Αυτό έχει κόστος. Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι βιολογικό το θέμα. Υπάρχουν πολλές ηλικίες και για έναν αθλητή μετρούν η καταπόνηση, ο σωματότυπος, διάφοροι πολύ σημαντικοί παράγοντες. Νομίζω είναι μια απόφαση που πρέπει να την σεβαστεί όλος ο κόσμος ασχέτως οπαδικών αισθημάτων». 

Για το αν η επιτυχία άλλαξε κάποια πράγματα: «Υπάρχει αναγνωρισιμότητα, αλλά το θέμα είναι πως το διαχειρίζεσαι. Ο κόσμος σε προσεγγίζει, σου μιλάει δεν είναι καθόλου κακό από την άλλη θέλει και μέτρο. Δεν πρόκειται να με επηρεάσει σε αυτήν την ηλικία. Θέλω να ευχηθώ σε όλους, φίλους και αντιπάλους να  έχουμε μία καλή μπασκετική χρονιά με υγεία πάνω από όλα για όλους».

Πεδουλάκης: «Θέλουμε να κερδίζουμε, αυτό απαιτεί ο Παναθηναϊκός» (video)



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved