Ξανά τρίτο το Μαρούσι!

Ξανά τρίτο το Μαρούσι!

Το Μαρούσι επικράτησε 74-66 του Ηρακλή και συνεχίζει να φιγουράρει στην τρίτη θέση ενώ ο «Γηραιός» παραμένει καθηλωμένος στην «ουρά».

Το Μαρούσι παρατάχθηκε με νέο πρόσωπο κόντρα στον Ηρακλή αφού ο Νταβίντ Χουέρτας αποτελεί παρελθόν από τους «κιτρινόμαυρους», ο Μάρκους Σούμπτερ παρακολούθησε το παιχνίδι με πολιτικά ενώ ο Έντουαρντ Μπάσντεν πήρε χρόνο από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή κόντρα στον «Γηραιό» που έπαιζε τα ρέστα του στον Άγιο Θωμά. Η ομάδα των βορείων προαστίων έχασε έδαφος μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Πανελλήνιο ενώ το μεγάλο στοίχημα για το Μαρούσι ήταν να δείξει την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία παρά τις συνεχείς αλλαγές στο ρόστερ.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους με το δίδυμο των Πάρκερ, Πέτροβιτς όμως το Μαρούσι έβρισκε πολύτιμες λύσεις μέσα στη ρακέτα από τον Χαριτόπουλο και τον Μπάγκαριτς. Ο Κροάτης σέντερ ζορίστηκε αρχικά από την άμυνα του Δέσπου όμως ανέβασε στροφές στη συνέχεια, κάνοντας το 15-14 με 2/2 βολές στο 6’. Ο Πάρκερ διαμόρφωσε το 19-23 ενώ ο Κλεμέντε με τρίποντο μείωσε σε 22-23 για το Μαρούσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ηρακλής έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 9/10 δίποντα ενώ ο Μπάγκαριτς είχε έξι πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ και τρεις ασίστ σε αυτό το διάστημα για τους γηπεδούχους.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής επέμεινε στον Μπάσντεν και ο Αμερικανός γκαρντ βάλθηκε να δικαιώσει τον «Τίγρη» αφού βοήθησε επιθετικά ενώ έπαιξε καλή άμυνα στον Σμους Πάρκερ, που έμεινε χωρίς πόντο στο δεύτερο δεκάλεπτο! Οι δυο ομάδες ήταν άστοχες στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ενώ ο Χαριτόπουλος… ξεκόλλησε τους «κιτρινόμαυρους» κάνοντας το 31-25 με τρίποντο στο 17’30’’. Ο Έλληνα φόργουορντ μαζί με τον Μπάγκαριτς δημιούργησαν πολλά προβλήματα στη ρακέτα του Ηρακλή που μπλόκαρε επιθετικά ενώ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 37-28 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Ηρακλής έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει μειώνοντας ακόμα και στους εφτά (47-40) με καλάθι του Ηλιάδη στον αιφνιδιασμό όμως το Μαρούσι δεν ήταν διατεθειμένο να κάνει δώρα στον «Γηραιό». Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους, ο Χαριτόπουλος συνέχιζε να «εκτελεί» με το περιφερειακό σουτ ενώ ο Μπάγκαριτς πήρε περισσότερες προσπάθειες στο «ζωγραφιστό». Αποτέλεσμα; Η διαφορά επέστρεψε ξανά σε διψήφια νούμερα για το Μαρούσι (51-40 στο 26’44’’) που «έτρεξε» και πέτυχε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Ο Ακεψιμαίδης αρχικά έκανε το 57-42 ενώ ο Μπάσντεν εκτόξευσε τη διαφορά στο +17, διαμορφώνοντας το 59-42 στο 29’!

Τα ξεσπάσματα του Αγγελακόπουλου δεν ήταν αρκετά για τον Ηρακλή που μείωσε σε 63-54 στο 36’ όμως ο Νοέας με γκολ-φάουλ και ο Γκαγκαλούδης με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 68-56. Ο Δεμερτζής προσπάθησε να κρατήσει «ζωντανούς» τους φιλοξενούμενους, μειώνοντας σε 69-60 για να ακολουθήσει νέο καλάθι του Κόλεμαν που έκανε το 70-62 στο 1’30’’ για τη λήξη! Ο Πάρκερ με κλέψιμο και 2/2 βολές μείωσε σε 70-64 στα -82’’, ο Μπάσντεν έχασε σίγουρο καλάθι στον αιφνιδιασμό πριν ο Πέτροβιτς διαμορφώσει το 72-65 στα -40.7’’! Τελικά το Μαρούσι έφτασε στη νίκη με 74-66 και επέστρεψε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Δεκάλεπτα: 22-23, 37-28, 59-44, 74-66.
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Νοέας 7, Μπάγκαριτς 17, Ακεψιμαϊδης 4, Μπάσντεν 13, Χαριτόπουλος 19 (1), Γκαγκαλούδης 6, Κλεμέντε 3 (1), Κογιαντίνοβιτς 5 (1), Σιαμανδούρας.
Ηρακλής (Χουγκάζ): Πάρκερ 10, Δεμερτζής 8, Αγγελακόπουλος 5 (1), Μαρμαρινός 7, Πέτροβιτς 14 (1), Δέσπος 5, Κόλεμαν 12, Ηλιάδης 5 (1).

*Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 30 φίλοι του Ηρακλή ενώ πριν από το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του φονικού σεισμού στην Ιαπωνία.



Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved