Παναθηναϊκός: Και το ταξίδι συνεχίζεται... στην Κίνα (photos)

Παναθηναϊκός: Και το ταξίδι συνεχίζεται... στην Κίνα (photos)

Υπερήφανοι ως μέλη της Παναθηναϊκής οικογένειας και έτοιμοι να γράψουν τη δική τους ιστορία ως οι πρώτοι αθλητές ευρωπαϊκής ομάδας μπάσκετ που θα βρεθούν στην Κίνα, δήλωσαν κατά την αναχώρηση του τριφυλλιού από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι παίκτες του εξάστερου και ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο Παναθηναϊκός γράφει μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ ως η πρώτη ομάδα που θα «κατακτήσει» την πολυπληθέστερη αγορά του πλανήτη, μεταδίδοντας και στην Κίνα το brand name του συλλόγου.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα μπάσκετ δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο ιστορικό ραντεβού, το οποίο αποτελούσε στόχο ετών για τη διοίκηση της πράσινης ΚΑΕ, ο οποίος υλοποιείται με το πρώτο αυτό ταξίδι στην Κίνα που θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Ομως ο στόχος αυτός, όπως τονίστηκε και μέσα από την πρωινή ανακοίνωση της ΚΑΕ δεν σταματά εδώ, αφού σκοπός όλων στην ομάδα είναι να εξαπλωθεί το τριφύλλι και το Brand Name του Παναθηναϊκού σε κάθε γωνιά της γης.

Γι' αυτό και η παρουσία του Παναθηναϊκού στην Κίνα δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου θα υπάρξει το φιλικό με τη Φοσάν και η ευρύτερη συνεργασία με την κινεζική ομάδα, αλλά θα αφιερωθεί και σε μια σειρά άλλων εκδηλώσεων, αθλητικού, πολιτισμικού και κοινωνικού χαρακτήρα, που μέσω αυτών η πράσινη ΚΑΕ θα ανταποδώσει την αγάπη των Κινέζων που ήδη έχει εκφραστεί με πολλαπλούς τρόπους πριν καλά - καλά φτάσει η ομάδα εκεί, με τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία που αρμόζει στην κορυφαία ομάδα μπάσκετ της Ευρώπης.

Πεδουλάκης: «Γνωστό το όνομα του Παναθηναϊκού»

Είναι χαρακτηριστική και η τοποθέτηση του Αργύρη Πεδουλάκη για το βαθμό σπουδαιότητας αυτής της πραγματοποίησης του ταξιδιού στην Κίνα:  «Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας με αρκετές ελλείψεις εξαιτίας της παρουσίας παικτών στο Ευρωμπάσκετ 2013. Το ταξίδι αυτό γίνεται με βασικό στόχο να γίνει γνωστό το όνομα του Παναθηναϊκού και μία από τις μεγαλύτερες χώρες. Παράλληλα, θα αποκτήσουμε εμπειρίες από ένα μπάσκετ διαφορετικό από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το ΝΒΑ ή το κολλεγιακό. Θέλουμε το όνομα του Παναθηναϊκό να μπει στην ασιατική αγορά. Θα συνεχίσουμε και την προετοιμασία μας. Οι παίκτες δουλεύουν αρκετά καλά με μοναδικό αρνητικό τις απουσίες. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες. Όλοι όσοι είναι εδώ δείχνουν μεγάλη διάθεση. έχουν "δέσει" και θελουμε και οι νέοι παίκτες να μπουν στη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Πινγκ Σανγκ: «Οι συμπατριώτες μου θα δουν την καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα»

Ο Πινγκ Σανγκ είχε την... τιμητική του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως θα έχει την τιμητική του και στην πατρίδα του, όπου επιστρέφει ως παίκτης μιας ευρωπαϊκής ομάδας, έχοντας και εκείνος γράψει ήδη ιστορία... «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην πατρίδα μου. Και νιώθω χαρούμενος που οι φίλοι μου, οι φίλαθλοι στην Κίνα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Εύχομαι μετά το ταξίδι αυτό ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι να γνωρίζουν καλύτερα τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Προσωπικά βελτιώνομαι κάθε μέρα στο γήπεδο. Ο προπονητής με βοηθά πολύ και όλοι είναι σαν μια οικογένεια για μένα».

Μπατίστ: «είμαι ο... μεγάλος της ομάδας»

Ενθουσιασμένος δήλωσε για το ταξίδι στην Κίνα και ο Μάικ Μπατίστ: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο όνομα, όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπαρτσελόνα. Πάμε στην άλλη άκρη του κόσμου, θα μας μάθουν κι εκεί καλύτερα και ελπίζω το ταξίδι αυτό να κάνει ακριβώς αυτό.  Θα δώσουμε ένα φιλικό αγώνα, αλλά ειλικρινά σε αυτή τη φάση το αποτέλεσμα δεν είναι το ζητούμενο. Το κλειδί είναι να μπούμε στο ρυθμό των αγώνων σταδιακά, να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος. Θέλεις να νικάς κάθε φορά που πατάς στο παρκέ, αλλά σε αυτή τη φάση δεν είναι το ζητούμενο. Μην ξεχνάμε ότι μας λείπουν και αρκετοί παίκτες. Είμαι ο.... μεγάλος της ομάδας. Είμαι εδώ για να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και να βοηθήσω τους άλλους παίκτες. Μίλησα με τον προπονητή, μου το ζήτησε και όπως είπα και όταν επέστρεψα, ότι θέλει ο κόουτς θα το κάνω όσο καλύτερα μπορώ».

Γιάνκοβιτς: «Είμαστε υπερήφανοι»

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός ότι κατορθώνει με το... καλημέρα της παρουσίας του στο πράσινο ρόστερ να ζήσει ένα τέτοιο ταξίδι: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος αυτού του ιστορικού παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα παίξει φιλικό στην Κίνα και είναι πολύ σημαντικό που ανοίγεται η συγκεκριμένη αγορά. Είμαστε χαρούμενοι που μετέχουμε σε αυτό το ταξίδι» τόνισε ο άσος του τριφυλλιού, ενώ ένας ακόμη από τους νέους της ομάδας, ο Παππάς συμπλήρωσε: «Ετοιμαζόμαστε να πραγματοποιήσουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για αγωνιστικούς λόγους και για μάρκετινγκ. Για το κομμάτι του μάρκετινγκ δεν είμαι εγώ αρμόδιος να μιλήσω. Μπορώ να σας πω για το αγωνιστικό. Είναι πολύ σπουδαίο για μας. Θα δώσουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ένα τεστ ενώ είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε εμείς οι παίκτες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο και τους τρεις τίτλους και αυτό θα κάνει και φέτος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι ζωής που θα κάνουμε».

Η αποστολή

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Μάικ Μπατίστ, Τζέιμς Γκιστ, Γάιο Σκορδίλη, Ραμέλ Κάρι, Νίκο Παππά, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, Πινγκ Σανγκ, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιώργο Διαμαντάκο, Γιώργο Γκιουζέλη και Γιώργο Αποστολίδη.

Το πρόγραμμα

Η άφιξη του Παναθηναϊκού στην πόλη ΓκουανγκΖού της Κίνας έχει προγραμματιστεί για τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης (12/09). Αναλυτικά το πρόγραμμα από τις 11 έως τις 17Σεπτεμβρίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί η άφιξη στην Αθήνα.

Πέμπτη 12/9

00.40 αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την ΓκουανγκΖού

16.00 άφιξη στην ΓκουανγκΖού και μετάβαση στη Φοσάν, όπου θα καταλύσει η αποστολή της ομάδας

Παρασκευή 13/9

11.00 Συνέντευξη Τύπου, παρουσία της ομάδας του Παναθηναϊκού, εκπροσώπων της πόλης και της ομάδας της Φοσάν, αλλά και της επαρχίας ΓκουάνγκΝτονγκ

12.00 Ανοιχτή προπόνηση για το κοινό. Την ίδια ώρα, οι παράγοντες της ομάδας Φοσάν Λονγκ Λάιονς θα παραθέσουν γεύμα στα στελέχη του Παναθηναϊκού.

19.30 ΛονγκΛάιονς Φοσάν-Παναθηναϊκός (φιλικός αγώνας)

Σάββατο 14/9

Αναχώρηση από την ΓκουάνγκΖου με προορισμό το Πεκίνο 16.30 Προγραμματιμένη άφιξη στο Πεκίνο

Συναντήσεις του Διευθυντή Marketing της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Ηλία Κατσογιάννη με στελέχη εταιρειών της Κίνας.

Κυριακή 15/9

10.30 Αντιπροσωπεία των παικτών του Παναθηναϊκού θα επισκεφτεί το διεθνές σχολείο Γιουκέν του Πεκίνου, όπου θα μοιράσει δώρα από το PAOSHOP, με σκοπό να έρθει ακόμα πιο κοντά στην τοπική κοινωνία.

19.00 Forum όπου θα παρουσιαστεί σε επίσημους προσκεκλημένους  από τον  κυβερνητικό και τον αθλητικό χώρο της Κίνας η ομάδα του Παναθηναϊκού και θα γίνει ανάλυση της δυναμικής της, ενώ θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα. Η εκδήλωση θα γίνει στο φημισμένο Πανεπιστήμιο, ΤσίνΧουα

Θα ακολουθήσει ανοιχτή προπόνηση της ομάδας στο γήπεδο του Πανεπιστημίου

Δευτέρα 16/9

Αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού θα βρεθεί στο «Καλοκαιρινό Παλάτι» του Πεκίνου για  εθιμοτυπική επίσκεψη

Το απόγευμα θα γίνει η τελευταία προπόνηση επί κινέζικου εδάφους.

Τρίτη 17/9

00.10 Αναχώρηση της αποστολής από το Πεκίνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Η άφιξη της ομάδας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται στις 09.05

* Η Κίνα βρίσκεται 5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα στην ώρα.



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved