«Διπλό» στη Λαμία ο ΠΑΟΚ

«Διπλό» στη Λαμία ο ΠΑΟΚ

Ο Πανελλήνιος ήθελε τη νίκη στην αναμέτρηση στη Λαμία με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να διασφαλίσει την παραμονή του, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ένας ψυχωμένος ΠΑΟΚ ανέτρεψε τα δεδομένα και παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει με 54-45 στο 34’ έφτασε στη νίκη (62-63), κάνοντας το πλέον αποφασιστικό βήμα για την είσοδό του στην τετράδα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Μάρσαλ, ενώ σε παίκτη-«κλειδί» εξελίχθηκε ο Γιαννακίδης.Πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Γκετσέφσκι, Ντόζιερ, Αποστολίδης. Για τους «Ολυμπιονίκες», που μπλέκουν για τα καλά σε περιπέτειες που αφορούν στον υποβιβασμό, ξεχώρισαν οι Σμιθ, Ξανθόπουλος, Μπέιλι και Παπαμακάριος.

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο ο Πανελλήνιος κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα βραχείας κεφαλής (36-35). Με τους Μάρσαλ και Γκετσέφκσι να οδηγούν στο σκοράρισμα, το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν λίγο καλύτερο στο πρώτο δεκάλεπτο (16-18). Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 8’ με 14-9, έχοντας καταφέρει να περιορίσουν τα ατού του Πανελλήνιου στο σκοράρισμα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και στη δεύτερη περίοδο και στο 15’ προηγήθηκαν με 32-26. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβαν δράση για τους γηπεδούχους οι Σμιθ, Ξανθόπουλος και Παπαμακάριος, οι οποίοι έδωσαν το έναυσμα για ένα σερί 10-0, με το οποίο ο Πανελλήνιος πήρε το προβάδισμα (36-32).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε υποτονικά, για να …ανάψουν τα αίματα στο 23’, όταν ο Μάρσαλ έριξε σφαλιάρα από πίσω στον Καλαϊτζή! Στον Αμερικανό χρεώθηκε αντιαθλητικό και στον πάγκο του ΠΑΟΚ (για διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές) τεχνική ποινή και ο Πανελλήνιος, μην αφήνοντας την ευκαιρία να πάει χαμένη, ξέφυγε με 42-35. Ένταση υπήρξε και μεταξύ του Βασίλη Ξανθόπουλου και του Γιώργου Δέδα, οι οποίοι παρασυρόμενοι από το γενικότερο κλίμα ήρθαν σε επαφή σώμα με σώμα και αποβλήθηκαν από τον αγώνα κυρίως προς παραδειγματισμό των υπολοίπων. Το τρίτο δεκάλεπτο, πάντως, άνηκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τον Μπέιλι να ανεβάζει την απόδοσή του και την άμυνά τους να «μπλοκάρει» τους Θεσσαλονικείς κατάφεραν στα πρώτα 9’ να «τρέξουν» ένα επιμέρους σκορ 15-6 και να προηγηθούν με 51-41 στο 29’. Το σκορ στο 30’ είχε διαμορφωθεί σε 51-43, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τους Μάρσαλ, Ντόζιερ και τον νεοαποκτηθέντα Στίγκερς μείωσαν σε 54-53 στο 36’. Κι αυτό παρά το γεγονός πως στο 34’ ο Πανελλήνιος έδειχνε να καθαρίζει τον αγώνα, αφού προηγήθηκε 54-45. Λίγο αργότερα, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πήραν και το προβάδισμα (54-56), ενώ 1.46 πριν από το φινάλε, με τρίποντο του Γιαννακίδη, ξέφυγαν με 5 πόντους (54-59). Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους γηπεδούχους, που διατήρησαν την ψυχραιμία τους κι έφτασαν στη νίκη με δύο βολές του Μάρσαλ, 55’’ πριν από το φινάλε (59-63). Το τρίποντο του Παπαμακάριου στην εκπνοή απλώς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, 62-63.

Δεκάλεπτα: 16-18, 36-35, 51-43, 62-63.
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 12 (1), Παπαμακάριος 14 (4), Μπέιλι 9 (1), Καλαϊτζής 7 (2), Κραμπένχοφτ 1, Σμιθ 14 (2), Σκλάβος, Σκεπάνοβιτς, Φράνσις 5, Όστοϊτς.
ΠΑΟΚ
(Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 19 (1), Αποστολίδης 7 (1), Δέδας 2, Ντόζιερ 6, Στίγκερς 7, Γιαννακίδης 10 (2), Καλλές, Γκετσέφσκι 12 (3).



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved