Παππάς: «Απόλαυση να παίζεις με τον Διαμαντίδη» (videos)

Παππάς: «Απόλαυση να παίζεις με τον Διαμαντίδη» (videos)

Ο Νίκος Παππάς συνεχίζει να βάζει τις βάσεις για την νέα σεζόν στο Καρπενήσι και μιλάει στο Onsports.gr για το… κόλλημα που έχει «φάει» με τον Διαμαντίδη, αλλά και για την καριέρα του που ξεκινάει τώρα, θέλοντας να γίνει κομμάτι των «πράσινων» επιτυχιών

Μετά από μια φανταστική σεζόν στην Α1 με τα χρώματα του Πανιωνίου, ο Νίκος Παππάς είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο.. άλμα στην καριέρα του. Ο Έλληνας παίκτης χωρίς να χάσει χρόνο, το φετινό καλοκαίρι, υπέγραψε το συμβόλαιο που του προσέφερε ο Παναθηναϊκός και μοιάζει αποφασισμένος να μην αφήσει να πάει χαμένη η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ο ίδιος, απόλυτα συνειδητοποιημένος και αρκετά κουρασμένος από τις συνεχόμενες και επίπονες προπονήσεις στο Καρπενήσι, μίλησε στο Onsports.gr για την νέα του… ζωή. Για την ζωή με τον Διαμαντιδη, για τα όνειρά του με το «τριφύλλι» στο στήθος, αλλά και για την καριέρα του η οποία όπως ο ίδιος είπε… ξεκινάει τώρα.

–Νίκο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι φτάνει στο τέλος του. Ποιος είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την καινούρια σου ομάδα;

«Σίγουρα, εμείς οι νέοι ακόμα είμαστε σε στάδιο για να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό με παίκτες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην ομάδα. Υπάρχει σωματική κούραση, υπάρχει και το κομμάτι της τακτικής που μας «κουράζει» πνευματικά, αλλά όλοι μας δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταπεξέλθουμε».

- Δηλαδή, όσα έχεις ζήσει μέχρι τώρα στην ομάδα είναι όπως τα φανταζόσουνα το καλοκαίρι που υπέγραφες το συμβόλαιό σου;

«Όπως είπα και πριν είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις. Όταν μπαίνεις στο ίδιο γήπεδο με τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ, ακόμα και τον Γκιστ, τον Λάσμε, παίκτες δηλαδή που στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πολύ ψηλά προσπαθείς και εσύ όσο μπορείς να ανταπεξέλθεις. Αυτό όλο είναι πάρα πολύ ευχάριστο και όλοι μας προσπαθούμε να το απολαύσουμε».

–Η πίεση είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το επίπεδο; Σε σχέση με τις ομάδες που είχε περάσει μέχρι τώρα. Ο φόρτος… εργασίας είναι μεγαλύτερος;

Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες μου. Το επίπεδο είναι υψηλότερο, ο κόουτς δίνει μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια. Τα συστήματα καθημερινά και ας εάμυνα και επίθεση είναι αρκετά. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος για να μπορείς να τα αφομοιώσεις. Σίγουρα είναι το επίπεδο υψηλότερο και είναι μια νέα  εμπειρία για εμάς.

–Μίλησες πριν για τον Διαμαντίδη. Πως είναι να είσαι συμπαίκτης του; Πως είναι το συναίσθημα του να παίζεις μαζί του;

Κάθε μέρα είναι πραγματικά απόλαυση. Απολαμβάνεις να παίζεις με τον Διαμαντίδη. Και αγνωστικά κάνει την ζωή σου πιο εύκολα, αλλά από εκεί και πέρα πιάνω τον εαυτό μου να κολλάει απλά να τον κοιτάζει. Φαίνομαι λίγο αφελής αλλά είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να έχει φτάσεις στο σημείο να παίζεις μαζί με παίκτες όπως ο Διαμαντίδης. Παίκτες που τους θαύμαζες και μικρός τους είχες ινδάλματα.

–Ποια είναι η γεύση που σου έχει αφήσει η προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό; Ειδικά όταν προέρχεσαι από μια γεμάτη σεζόν, αλλά και από μια ακόμα προετοιμασία, αυτήν με την Εθνική ομάδα.

«Κάθε προετοιμασία, κάθε προπόνηση είναι μια καινούρια εμπειρία. Σίγουρα, το να περάσω από μια ανταγωνιστική ομάδα σαν τον Πανιώνιο, αλλά που βρίσκεται σε ένα χαμηλότερο επίπεδο από ότι είναι η Εθνική και ο Παναθηναϊκός είναι λίγο δύσκολο. Εγώ από την άλλη δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε μέρα και προσπαθώ να απολαμβάνω την προπόνηση και να δίνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα».

–Λέγανε πάντα ότι το μυστικό των επιτυχιών στον Παναθηναϊκό είναι το οικογενειακό κλίμα. Ισχύει αυτό;

«Πράγματι το κλίμα στην ομάδα είναι φανταστικό. Και δεν το λέω για να το πω, ούτε επειδή μου είπες ότι το λένε. Είναι πολύ καλάο. Όλα τα παιδιά είναι πολύ  φιλικά. Ακόμα και οι προπονητές είναι πρόθυμοι να κάνουν και την πλάκα τους αλλά να είναι σοβαροί όταν πρέπει. Αλλά γενικά είναι πολύ ευχάριστο το να είσαι μέλος αυτής της ομάδας. Περνάμε όλοι πολύ ωραία και νομίζω ότι αυτό θα φανεί και στο γήπεδο».

-Μετά από μια πάρα πολύ καλή σεζόν με τον Πανιώνιο και με προσωπικούς τίτλους, αλλά και την εθνική ομάδα, ποιο είναι το επόμενο βήμα για εσένα;

«Κατ’ αρχήν μπορεί να ήταν η καλύτερη της καριέρας μου, αλλά η καριέρα μου είναι πολύ μικρή. Εγώ θέλω η καριέρα μου να ξεκινήσει τώρα. Θέλω από την στιγμή που βρίσκομαι εδώ να προσπαθήσω κι εγώ να βοηθήσω να επιτευχθούν οι στόχοι. Κι επειδή οι στόχοι είναι υψηλοί, Κύπελλα, πρωταθλήματα, Ευρωλίγκες, θέλω κι εγώ να γίνω κομμάτι των επιτυχιών. Ελπίζω να έρθουν αυτές οι επιτυχίες και εγώ να είμαι ένα σημαντικό γρανάζι».

Παππάς: «Απόλαυση να παίζεις με τον Διαμαντίδη» (videos)



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved