Πινγκ Σανγκ: «Υπερήφανος που επιστρέφω στην Κίνα με τον Παναθηναϊκό» (Videos)

Πινγκ Σανγκ: «Υπερήφανος που επιστρέφω στην Κίνα με τον Παναθηναϊκό» (Videos)

Ο Πινγκ Σανγκ λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφορικά με το ταξίδι στην Κίνα, μίλησε στο Οnsports και δεν έκρυψε την χαρά του και την υπερηφάνειά του που θα επιστρέψει στην πατρίδα του με το «τριφύλλι» στο στήθος.


Ο Πινγκ Σανγκ είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού. Ο Κινέζος παίκτης έγραψε… ιστορίας, μιας και έγινε ο πρώτος μπασκετμπολίστας στα χρονικά που άφησε την Κίνα για να παίξει μπάσκετ στην Ευρωλίγκα. Και συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό.

Ο Σανγκ από την πρώτη ημέρα που φόρεσε την φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος μέχρι και σήμερα στο Καρπενήσι προσπαθεί όλο και περισσότερο. Κάθε μέρα που περνάει προσπαθεί να γίνεται καλύτερος και να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στα δεδομένα του Παναθηναϊκού, της Ευρώπης, αλλά και της νέας του καθημερινότητας. Και σε αυτό τον βοηθάνε πάρα πολλοί όλοι στην ομάδα. Οι προπονητές, οι συμπαίκτες του, αλλά και όλα τα μέλη του «τριφυλλιού».

Και όπως είναι φυσιολογικό όταν έγινε γνωστό το ταξίδι του Παναθηναϊκού στην Κίνα, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο Πινγκ Σανγκ δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του. Ο Κινέζος παίκτης μίλησε στο onsports.gr και ξεκαθάρισε πως δεν… κρατιέται να επιστρέψει στην χώρα του και στην οικογένειά του με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

-Πινγκ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε το ταξίδι του Παναθηναϊκού στην Κίνα για φιλικούς αγώνες. Πώς αισθάνεσαι που επιστρέφεις στην χώρα σου;

«Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Τώρα που θα επιστρέψω στην χώρα μου με την ομάδα μου, αυτό είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο και με γεμίζει με ακόμα περισσότερη υπερηφάνεια».

-Έχεις μιλήσει με τους δικούς σου ανθρώπους για το ταξίδι;

«Ναι και η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη που θα δω και πάλι τους φίλους μου, την οικογένειά μου και παλιούς μου συμπαίκτες. Έχω μιλήσει με αρκετούς από αυτούς και τους έχω πει τι ακριβώς γίνεται εδώ. Όλοι θέλουν να ξέρουν για τον Παναθηναϊκό. Ανυπομονώ να επιστρέψω. Με ρωτάνε για την ζωή μου. Μιλάμε κάθε μέρα με τους δικούς μου ανθρώπους».

-Ο Παναθηναϊκός εδώ και καιρό προσπαθεί να κάνει ένα εμπορικό άνοιγμα στην Κίνα. Ποια είναι η αντιμετώπιση των συμπατριωτών σου προς την νέα σου ομάδα;

«Όλοι στην Κίνα ξέρουν τον Παναθηναϊκό. Όλοι ασχολούνται με το Final-4 της Ευρωλίγκας οπότε είναι φυσιολογικό να ξέρουν αυτήν την ομάδα. Πολύς κόσμος ασχολείται με το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλοι οι φίλοι μου ξέρουν την ομάδα και πλέον πολλοί ασχολούνται πλέον με τον Παναθηναϊκό σε καθημερινή βάση. Τους αρέσει ο Παναθηναϊκός και θέλουν να τον παρακολουθούν και να μαθαίνουν νέα του».

-Έχουμε παρατηρήσει ότι και στα social media της χώρας σου ο Παναθηναϊκος «παίζει» πολύ.

«Ναι αλήθεια είναι αυτό. Ακόμα και στα social media μπορείτε να δείτε πως πάρα πολλοί συμπατριώτες μου… ακολουθούν πλέον τον Παναθηναϊκό».

-Πώς είναι οι πρώτες σου ημέρες στον Παναθηναϊκό και ειδικά στο Καρπενήσι;

«Από την πρώτη μου προπόνηση με τον Παναθηναϊκό κατάλαβα αμέσως ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εμένα. Όμως αυτό δεν με ένοιαζε. Προσπάθησα να καταλάβω τι μου ζητάνε οι προπονητές μου και να βελτιώνομαι σε κάθε προπόνηση. Σε αυτό βέβαια, με έχει βοηθήσει όλη η ομάδα. Οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου. Έχουν υπομονή μαζί μου, μου εξηγούν συνέχεια».

-Η καθημερινότητα στην Ελλάδα;

«Η χώρα είναι πάρα πολύ ωραία. Έχει πάρα πολύ καλό καιρό και εδώ είμαστε στο βουνό, όπου δεν υπάρχει κάτι άλλο και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο κομμάτι του μπάσκετ. Είμαστε πολύ ήρεμοι, οι συμπαίκτες μου είναι πάρα πολύ καλά παιδιά και έχουμε αρχίσει και δημιουργούμε εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας».

-Έχεις εντοπίσει διαφορές μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας;

«Αυτή είναι η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη. Είναι όλα πολύ διαφορετικά για εμένα. Έχω βρεθεί και έχω αγωνιστεί στην Αμερική, αλλά εδώ είναι όλα τελείως διαφορετικά. Και το μπάσκετ, αλλά και ο τρόπος ζωής είναι πολύ διαφορετικά τόσο σε σχέση με την Κίνα, αλλά και με την Αμερική».

-Μέχρι στιγμής τι είναι αυτό που σε έχει δυσκολέψει περισσότερο στο παρκέ;

«Το πιο δύσκολο, μέχρι στιγμής για εμένα, είναι τα… συστήματα. Η ομάδα έχει πάρα πολλά συστήματα και σε άμυνα και σε επίθεση. Μαθαίνουμε συνέχεια καινούρια πράγματα στην επίθεση και είναι δύσκολο να τα συνηθίζω και να τα θυμάμαι όλα. Και στην Κίνα, όπως εδώ οι προπονήσεις είναι πολύ μεγάλες. Διαρκούν για αρκετές ώρες. Όμως εδώ εκτός από μεγάλες είναι και πιο έντονες από ότι είχα συνηθίσει παίζοντας στην Κίνα. Υπάρχει πολύ σωματική επαφή στο παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ στο παιχνίδι».

-Η ατμόσφαιρα στην ομάδα πως είναι; Έχεις προλάβει να προσαρμοστείς;

«Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Όλοι είναι πάρα πολύ καλά παιδιά, μου φέρονται πολύ καλά και έχουμε προλάβει να γίνουμε φίλοι. Και αυτό είναι κάτι εξαιρετικό για εμένα. Η αλήθεια είναι ότι έχω έρθει πιο κοντά με τον Νίκο (σ.σ. Παππά) που είμαστε μαζί στο δωμάτιο, αλλά και με τον Μάικ (σ.σ.) Μπατίστ. Και οι δύο μου μιλάνε συνεχώς, μου εξηγούν και με βοηθάνε να προσαρμοστώ πιο εύκολα και πιο γρήγορα».

-Πινγκ, έκανες το μεγάλο βήμα, άφησες την πατρίδα σου και «μετακόμισες» σε μια άλλη Ήπειρο. Ήρθες στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Ο στόχος μου είναι να κάνω ότι μπορώ καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα μου. Να ακολουθώ τις οδηγίες του προπονητή μου και να κάνω ότι μου ζητάει. Να προσαρμοστώ άμεσα στις απαιτήσεις της ομάδας».

 

 

Πινγκ Σανγκ: «Υπερήφανος που επιστρέφω στην Κίνα με τον Παναθηναϊκό» (Videos)



Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 0-1: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 0-1: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο γήπεδο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο γήπεδο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved