Παναθηναϊκός: Γράφει ιστορία και στην Κίνα

Παναθηναϊκός: Γράφει ιστορία και στην Κίνα

Η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα μπάσκετ που θα βρεθεί στην Κίνα για τη διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς οι πράσινοι ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα το πρόγραμμα της παρουσίας τους εκεί, ακολουθώντας τα πρότυπα των κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων της Ευρώπης και γράφοντας τη δική τους ιστορία στο μπασκετικό χώρο.

Ο «εξάστερος» μετά την απόκτηση του Πινγκ Σανγκ και έχοντας εξασφαλίσει πριν από αυτή τη συνεργασία του με κορυφαία εταιρία μάρκετινγκ στην Κίνα, υλοποιεί με αυτό το ταξίδι στην Ασία ένα πλάνο που τους καθιστά πρωτοπόρους στη διάδοσης του ευρωπαϊκού και φυσικά του ελληνικού μπάσκετ στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη. Και είναι δεδομένος ο στόχος της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αυτή η εξάπλωση του «τριφυλλιού» και όσων πρεσβεύει η ελληνική ομάδα να συνεχιστεί και να μετατραπεί σε θεσμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι το διάστημα 11 – 17 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Κίνα στα πλαίσια της στρατηγικής της προσπάθειας για εμπορική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Το ταξίδι θα περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν φιλικό αγώνα με τους FOSHAN LONG LIONS της CBA (Chinese Basketball Association), συνεντεύξεις Τύπου, καθώς και πολλές άλλες προωθητικές εκδηλώσεις στις πόλεις που θα περιοδεύσει η ομάδα. Οι πόλεις αυτές είναι η GUANGZHU, η FOSHAN και το ΠΕΚΙΝΟ.

Σκοπός της περιοδείας είναι η περαιτέρω αναγνώριση του brand name της ομάδας από το κοινό της Κίνας, η δημιουργία στενότερων σχέσεων της ομάδας με την αγορά της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, αλλά και η προώθηση του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα συμμετάσχει σε φιλικό αγώνα σε κινεζικό έδαφος με αντίπαλο ομάδα της εθνικής κατηγορίας της Κίνας. Σίγουρα πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση που δείχνει το σωστό δρόμο ανάπτυξης και εξωστρέφειας μιας αθλητικής επιχείρησης. Είναι δεδομένο ότι τον δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν και άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Η προετοιμασία και υλοποίηση του ταξιδιού ήταν ιδιαίτερα επίπονες, όμως θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Οι λεπτομέρειες της περιοδείας θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος θα βρεθούν στην Κίνα για να δώσουν φιλικούς αγώνες και δύο ομάδες του ΝΒΑ και συγκεκριμένα οι Λος Αντζελες Λέικερς και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος, που θα ταξιδέψουν σε Πεκίνο και Σανγκάη τον Οκτώβριο.

Μέχρι στιγμής από το 2004, όταν και «πάτησε» το ΝΒΑ στην Ασία, έχουν διεξαχθεί επί κινεζικού εδάφους 13 παιχνίδια. Ποδαρικό είχαν κάνει τότε οι Χιούστον Ρόκετς και οι Σακραμέντο Κινγκς.

 



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved