«Προτιμώ μία σκληρή μάχη»

«Προτιμώ μία σκληρή μάχη»

Για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα με τη Σιένα (22/3) μίλησε ο σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού, Τζαμόν Γκόρντον.

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε νίκησε τον Ηλυσιακό χθες με 73- 70 και πλέον είναι απολύτως συγκεντρωμένος στις αναμετρήσεις με τη Σιένα για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας. Ο Τζαμόν Γκόρντον ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, στον πρώτο αγώνα της σειράς, την Τρίτη 22 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας. Να τι είπε στην ιστοσελίδα της WIND.

Δεν πρέπει να περιμένατε ότι θα συναντούσατε τέτοια αντίσταση απέναντι στον Ηλυσιακό.

«Η αλήθεια είναι πως όχι. Ο Ηλυσιακός πάγωσε το ρυθμό του αγώνα, παίζοντας άμυνα ζώνης και προσπάθησε να μας δυσκολέψει την ζωή. Ισως και να ήταν καλύτερα που εξελίχθηκε ο αγώνας κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είμαστε συνεχώς κοντά στο σκορ και δεν πήραμε ένα μεγάλο προβάδισμα, όπως συνηθίζουμε στους αγώνες του πρωταθλήματος. Αυτό νομίζω ότι θα μας βοηθήσει, γιατί και τα ματς με τη Σιένα θα είναι πολύ δύσκολες μάχες».

Φάνηκε ότι δοκιμάσατε κάποια πράγματα επιθετικά, εν’ όψει των αγώνων με τη Σιένα. Μήπως γι’ αυτό φανήκατε εκτός ρυθμού στην επίθεση;

«Δεν έπαιξε αυτό τόσο μεγάλο ρόλο. Πράγματι θέλαμε να δούμε κάποια καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Όμως πρέπει να δώσω τα εύσημά μου στον Ηλυσιακό, γιατί αγωνίστηκε πολύ σκληρά κι έξυπνα. Επαιξε σπουδαία άμυνα και από την άλλη εμείς χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, τα οποία συνήθως τα βάζουμε. Ειδικά στα τρίποντα το ποσοστό μας ήταν άθλιο. Αυτά όμως γίνονται μία στο τόσο. Από την άλλη ίσως να βγήκαμε και λίγο εκτός ρυθμού, με κανά δυο μέρες ρεπό που είχαμε. Πριν από ένα μεγάλο ματς, όπως το πρώτο με τη Σιένα, προτιμώ μία σκληρή μάχη, παρά μία άνετη επικράτηση. Μας κρατά σε εγρήγορση».

Ποιό είναι το βασικό σας μέλημα για τους αγώνες με τη Σιένα;

«Οτι πρέπει να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι από την προθέρμανση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουμε κακό ξεκίνημα στον αγώνα, όπως έγινε στην πρεμιέρα του Top 16 με τη Φενερμπαχτσέ. Θέλω να μπούμε δυναμικά στον αγώνα και να δείξουμε πολύ γρήγροα ποιος είναι το αφεντικό μέσα στο ΣΕΦ. Αν το κάνουμε αυτό, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα απέναντι στη Σιένα.Θα είναι πολύ σημαντικό το πως θα ξεκινήσουμε».

Απαντες προβλέπουν ομηρικές μάχες με τη Σιένα. Εσύ;

«Είναι μία ομάδα αναγνωρισμένη στην Ευρωλίγκα που χρειάζεται τη δέουσα προσοχή. Στο τέλος της μέρας εμείς αυτό που θέλουμε είναι δύο νίκες στα παιχνίδια εδώ στο ΣΕΦ. Το πως θα έρθουν και αν θα είναι δύσκολες ή εύκολες, όμορφες ή άσχημες, αυτό νομίζω ότι δεν έχει και τόση σημασία. Θα είναι μία συναρπαστική σειρά κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν βγούμε έξω στο παρκέ και κάνουμε το παιχνίδι μας, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια ομάδα που μπορεί να μας νικήσει».

Το ΣΕΦ θα γεμίσει αυτή τη φορά;

«Είναι κάτι που θέλουμε κι ελπίζουμε. Ολοι μας στην ομάδα περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο ΣΕΦ, να το γεμίσει και να μας υποστηρίξει. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς και ο κόσμος μας δίνει δύναμη. Ελπίζω ότι τόσο την Τρίτη όσο και την Πέμπτη, στο δεύτερο ματς με τη Σιένα, πως οι φίλαθλοί μας θα είναι εκεί, στο πλευρό μας, στην μάχη για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved