Σκουρτόπουλος: «Το μεγαλύτερο ταλέντο ο Αγραβάνης»

Σκουρτόπουλος: «Το μεγαλύτερο ταλέντο ο Αγραβάνης»

Με τα πλέον κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε για το Δημήτρη Αγραβάνη, για την απόκτηση του οποίου κινείται ο Ολυμπιακός, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται πολύ κοντά στη μεταγραφή του 19χρονου φόργουορντ, όπως ανέφερε ο ίδιος χθες (18/08). Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γαύρος» ο πρώην προπονητής του στον Πανιώνιο εξήγησε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ στην ηλικία του, ενώ δεν δίστασε να τονίσει χαρακτηριστικά πως «σκίζεται» για την εκάστοτε ομάδα του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το Δημήτρη Αγραβάνη: «Είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της φουρνιάς του. Για εμένα το μεγαλύτερο. Μπορεί να ακούγεται κάπως κλισέ γιατί το λέμε για πολλούς, αλλά λίγοι μπορούν εντέλει και αντεπεξέρχονται σε τέτοιο επίπεδο. Ξεχωρίζει για τα σωματικά του προσόντα, αλλά και για την μπασκετική του αξία. Ίσως είναι ο καλύτερος νέος παίκτης. Το παιδί δεν στέκεται στα λόγια και την εικόνα που υπάρχει. Τόσο πρόπερσι στο Μαρούσι που δεν τα πήγαινε καλά η ομάδα όσο και πέρυσι στον Πανιώνιο είτε καλούταν να παίξει ένα λεπτό είτε για σαράντα έδινε τα πάντα, σκιζόταν για την ομάδα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του: «Είναι ένα «σύγχρονο» τεσσάρι με καλό μακρινό σουτ, που είναι το δυνατό του στοιχείο. Δεν είναι καθόλου εύκολο για τον αντίπαλο να βγει να μαρκάρει έναν παίκτη 2,08μ. Παίζει καλά και μέσα στη ρακέτα, έχει καλές κινήσεις, ενώ συνδυάζει το πάθος του και τη δύναμη που βγάζει με το μυαλωμένο παιχνίδι. Δέχεται με ευκολία τις πληροφορίες που του δίνουν οι προπονητές και τις εφαρμόζει μέσα στο παρκέ. Έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης».

Για τη δουλειά που πρέπει να γίνει, ώστε να εξελιχθεί το ταλέντο του: «Έχει γερά και γρήγορα πόδια, ωστόσο θα πρέπει να δυναμώσει το πάνω μέρος του σώματός του ώστε να αντέχει με τους πιο δυνατούς αντιπάλους, καθώς στο παιχνίδι του παίζει με δύναμη. Αυτό στο κομμάτι της ενδυνάμωσης. Στο τεχνικό κομμάτι θέλει βελτίωση με την μπάλα κάτω, στην κίνηση για το καλάθι».

Για το εάν αντέχει την πίεση: «Αυτά τα παιδιά πρέπει πρώτα να ξεκινούν από μια ενδιάμεση ομάδα, για το να πας στον πρωταθλητή Ευρώπης θέλει ειδικό βάρος, να αντεπεξέλθεις στην πίεση. Ο Δημήτρης είναι σκληρός σαν χαρακτήρας και αντέχει. Χρειάζεται υπομονή, ωστόσο η οικογένειά του, που την έχω γνωρίσει, είναι σοβαρή, στέκονται δίπλα στο παιδί πραγματικά, όχι σαν μάνατζερ, τον κατευθύνουν σωστά. Όπως τον ξέρω εγώ είμαι σίγουρος ότι η ψυχολογία του αυτή τη στιγμή θα βρίσκεται στον ουρανό. Ξέρω ότι το ήθελε πολύ. Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, κι αυτό το υπογράφω με ό,τι θέλετε, θα κερδίσει τους προπονητές με τη συμπεριφορά του. Θα ξεκινήσει σε υποδεέστερη θέση, ωστόσο θα σκιστεί και θα κάνει τα πάντα, σε ό,τι του ζητηθεί».



Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved