ΠΑΟΚ: Καμία σχέση με Σαραγόσα

ΠΑΟΚ: Καμία σχέση με Σαραγόσα

Με τη Σαραγόσα συνεχίζονται τα αφιερώματα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Eurocup της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά» παρουσιάζει σήμερα (10/08) την ισπανική ομάδα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη Σαραγόσα κόντρα στην οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1991. Μοναδικό κοινό σημείο των δύο συλλόγων, που δεν έχουν παίξει ποτέ μεταξύ τους, είναι οι παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα αμφότερων, δηλαδή ο Ισπανός Χοσέ Καργκόλ και ο Αμερικανός Μπρεντ Σκοτ.

Το αφιέρωμα: «Αν υπάρχουν μερικές ευρωπαϊκές ομάδες με τις οποίες ο ΠΑΟΚ συνδέεται με πολύ έντονο τρόπο και μόνο με ευχάριστες αναμνήσεις, τότε σίγουρα η CAI Zaragoza είναι μία από αυτές. Ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1991 και το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ΠΑΟΚ είναι η αιτία. Μόνο που η ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ το 1991 δεν υπάρχει πια! Εκείνη η CAI Zaragoza, που είχε κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο Ισπανίας και ο τελικός του 1991 ήταν η κορυφαία στιγμή της ιστορίας της, διαλύθηκε το 1996 λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η CB Zaragoza, όπως ήταν το αρχικό όνομα εκείνης της ομάδας, αγωνίζεται πλέον σε ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ η τωρινή CAI Zaragoza που αγωνίζεται πλέον στην AZCB και θα παίξει φέτος για πρώτη φορά στο Eurocup είναι νέα ομάδα, που ιδρύθηκε το 2002.

Η CAI Zaragoza με την ίδρυσή της βρέθηκε στην Α2 της Ισπανίας, παίρνοντας τη θέση της CB Coruna, και ύστερα από πέντε σεζόν ανέβηκε στην Α1. Πρόκειται για ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και αποτελεί πλέον υπολογίσιμη δύναμη. Είναι επίσης η ομάδα που έκανε την κίνηση της χρονιάς, όταν απέκτησε τα δικαιώματα του Γιάννη Αντετοκούμπο, του νεαρού παίκτη που έγινε ντραφτ στιο ΝΒΑ και θα συνεχίσει εκεί πλέον την καριέρα του.

Τι έκανε πέρυσι: Προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, αφού πέρυσι ήταν 5η στην κανονική περίοδο, αλλά 3η μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ, αφού συμμετείχε στην ημιτελική φάση.

Τίτλοι: Η (νέα) CAI Zaragoza δεν έχει κανέναν τίτλο, παρά μόνο τα πρωταθλήματα στην Α2 Ισπανίας που κατέκτησε σε δύο ανόδους της (2008 και 2010) στην Α1.

Προπονητής: Ο γεννημένος το 1961 Jose Luis Abos είναι προπονητής στην CAI Zaragoza από το 2009.

Η CAI Zaragoza και ο ΠΑΟΚ: Όπως είναι φυσικό, ο ΠΑΟΚ και η CAI Zaragoza που θα παίξει φέτος στο Eurocup δεν έχουν καμία σχέση και κανένα παρελθόν. Πάντα όμως το μυαλό θα γυρίζει στην ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ το 1991 στον τελικό της Γενεύης, αλλά και την ίδια σεζόν στους ομίλους του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στη Γενεύη ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 76-72, ενώ στα δύο παιχνίδια των ομίλων είχε ηττηθεί στην Ισπανία με 70-64, ενώ στο παιχνίδι που έγινε στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με το εντυπωσιακό 112-102. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μπάνε Πρέλεβιτς είχε πετύχει 41 πόντους! Υπάρχουν και δύο παίκτες που έχουν αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ και στην (νέα) CAI Zaragoza, ο Ισπανός Jose Cargol και ο Αμερικανός Brent Scott».



Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved