Παναθηναϊκός: Ο εφιάλτης του Ολυμπιακού… επέστρεψε (photos+videos)

Παναθηναϊκός: Ο εφιάλτης του Ολυμπιακού… επέστρεψε (photos+videos)

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του Μάικ Μπατίστ και στο λιμάνι του Πειραιά τα μελτέμια προκαλούν μεγάλη... θαλασσοταραχή!

Την καριέρα που έχει διαγράψει ο Μάικ Μπατίστ στα γήπεδα της Ευρώπης, με την φανέλα του Παναθηναϊκό την έχουν… ζηλέψει πολλοί παίκτες του ΝΒΑ. Ο Αμερικανός σέντερ του «τριφυλλιού» αν και από την πρώτη ημέρα της ζωής του αναγκάστηκε να… μπουσουλήσει στα αγκάθια δεν τα παράτησε ποτέ. Δεν το έβαλε κάτω, δεν το... έσκασε στα δύσκολα.

Αντίθετα, τα δύσκολα ήταν εκείνα που τον έκαναν πρωταθλητή. Τα δύσκολα ήταν εκείνα που τον έκαναν δυνατό. Που τον «ανάγκασαν» να γίνει από μικρή ηλικία ο πατέρας της οικογένειας. Και αν τελικά τα κατάφερε και μάλιστα σε εντυπωσιακό βαθμό το οφείλει στην μητέρα του. Και δεν το κρύβει. Εκείνη υπήρξε ο… πατέρας, η μητέρα, το πρότυπό του. Ο φύλακας-άγγελός του που τον κράτησε μακριά από πειρασμούς, κακοτοπιές. Μακριά από τον... θάνατο.

Από το Λονγκ Μπιτς στο Βέλγιο

Ο Μπατίστ ήταν αποφασισμένος να πετύχει. Ήξερε πως είχε έρθει στον κόσμο αυτό, στις 21 Νοεμβρίου του 1977 για έναν και μόνο λόγο. Να κατακτήσει τα παρκέ. Μετά τα μαθητικά του χρόνια στο  Λύκειο Ουίλσον του Λονγκ Μπιτς και στα Πανεπιστήμια του Λονγκ Μπιτς και της Αριζόνα, ήρθε η ώρα για το ξεκίνημα μιας εντυπωσιακής καριέρας. Τι κι αν δεν έγινε ντραφτ… Λύσεις υπήρχαν πολλές. Το 2000 2000 πέρασε τον Ατλαντικό και ήρθε στην Ευρώπη για να παίξει μπάσκετ.

Ξεκίνησε από το Βέλγιο και τη Σαρλερουά (2000-01), πήγε στην Ιταλία και την Μπιέλα (2001-02) και το 2002 έκανε το όνειρο πραγματικότητα και γύρισε πίσω στις ΗΠΑ για να παίξει στο ΝΒΑ με τους Γκρίζλις. Το όνειρό του δεν εξελίχτηκε όπως θα ήθελε και όπως είχε.. ονειρευτεί, όμως αυτό ήταν για καλό. Αφού μετά το Μέμφις ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού. Η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής του, μετά την Σάρα…

Ο… πατέρας του, εντός και εκτός εισαγωγικών

Ο Παναθηναϊκός και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς  τον έφερε στην Ελλάδα και ο Μπατίστ… έριξε άγκυρα. Στο πρόσωπο του Σέρβου τεχνικού βρήκε το μέντορά του και ίσως να είδε το πρόσωπο του πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ του. Ο Ζοτς του άλλαξε όλη τη φιλοσοφία του γύρω από το μπασκετ, από «3άρι» τον έκανε «ψηλό» και ο Μπατίστ μεγαλούργησε.

«Όταν μεγαλώσω θα γίνω… Μπατίστ»

Στα 9 χρόνια που ο Μιχάλης Μπατίστ έμεινε στον Παναθηναϊκό υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πέτυχε τα.. πάντα. Έγινε ο κορυφαίος Αμερικανός παίκτης που αγωνίστηκε στην Α1, κατέκτησε όλους τους τίτλους που συνάντησε στο πέρασμά του και έγινε το είδωλο χιλιάδων πιτσιρικάδων που ακόμα και σήμερα λένε πως όταν μεγαλώσουν θέλουν να γίνουν… Μπατίστ.

Το πιο δύσκολο βράδυ της ζωής του

Στις 12 Ιουλίου του 2012, ο Μάικ Μπατίστ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφασή που πήρε στην μέχρι τώρα αθλητική του διαδρομή. Ένα χρόνο και σχεδόν ένα μήνα αργότερα, ο Μιχάλης έρχεται και πάλι στο σπίτι του σα να μην πέρασε μια μέρα.

Δεν έφυγε ποτέ

Η επιστροφή του Μάικ Μπατίστ στον Παναθηναϊκό, εδώ και λίγες ώρες είναι γεγονός! Όπως καταλαβαίνεται, ο «μπουλντόζας» δεν έπαψε να είναι μέλος της οικογένειας των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης και είναι έτοιμος να φορέσει ξανά την φανέλα της ομάδας που αγάπησε αλλά και αγαπήθηκε πριν κάνει το περσινό… διάλλειμα.

Φύλαγε το... καλύτερο για τον Ολυμπιακό

Ο Μπατίστ πρώτη φορά υπέγραψε στον Παναθηναϊκό το 2003 σε ηλικία 25 ετών και μέχρι το 2012 είχε ζήσει εκπληκτικές στιγμές με την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, καταφέρνοντας να γίνει από τους πιο επιτυχημένους ξένους στην ιστορία των «πράσινων». Επιτυχίες, χαρές, αγάπη από τον κόσμο ήταν μερικά απ’ όσα έζησε με την ομάδα του «τριφυλλιού» και κατάφερε να γίνει ο εφιάλτης του Ολυμπιακού αφού φύλαγε πάντα το καλύτερο για τα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Παναθηναϊκός: Ο εφιάλτης του Ολυμπιακού… επέστρεψε (photos+videos)



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved