Έπαιξε με τη… φωτιά

Έπαιξε με τη… φωτιά

Στο τελευταίο του παιχνίδι πριν αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά βγήκε νικητής κόντρα στον Άρη με 75-69.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε του Άρη και πλέον ετοιμάζεται για τη Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκαναν τα εύκολα δύσκολα, καθώς από κει που είχαν πάρει μία διαφορά ασφαλείας, στο τέταρτο δεκάλεπτο έπαθαν «μπλακ άουτ»και παραλίγο να χάσουν το ματς.

Ο Άρης μπήκε φουριόζος στο παρκέ και κατάφερε να βρει ουκ ολίγες φορές τον δρόμο προς το καλάθι χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σταματήσει τους γηπεδούχους, ενώ παράλληλα δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς το «πλεκτό». Έτσι οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 18-13, με τον Τζον Τόμας να κάνει πολύ καλό παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε και μάλιστα με ηχηρό τρόπο. Το σερί των «πρασίνων» έφτασε στο 16-0 με αποτέλεσμα το 18-12 να γίνει 18-28 και το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πάρει το πάνω χέρι. Η άμυνα των φιλοξενουμένων έγινε σκληρή και ο Άρης κόλλησε χωρίς να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Έτσι το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 41-27 υπέρ του Παναθηναϊκού που ουσιαστικά σε αυτό το σημείο φαινόταν ότι είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος δεν… κατέβασαν ταχύτητα στο τρίτο δεκάλεπτο και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική, με τον Άρη να μην μπορεί να βρει ρυθμό στην επίθεση. Σημείο αναφοράς στην 3η περίοδο, ήταν η επάνοδος του Άλεξ Μάριτς στα παρκέ έπειτα από 4 μήνες απουσίας στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Η διαφορά μεγάλωσε για τους «πράσινους» στο τέλος του δεκαλέπτου καθώς αυτό ολοκληρώθηκε με 44-61.

Ο Άρης προσπάθησε να τρέξει και κατάφερε να μειώσει αρχικά τη διαφορά στους 12 πόντους (49-61). Μάλιστα η αντεπίθεση διαρκείας συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους που μείωσαν αρχικά στους πέντε (61-66) και στη συνέχεια στους τέσσερις (64-68) με επιμέρους σκορ 20-7, περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Η διαφορά πήγε ακόμη και στον πόντο (69-70), ωστόσο Μπατίστ και Διαμαντίδης «καθάρισαν» το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με 75-69.

Δεκάλεπτα: 18-13, 27-41, 44-61, 69-75.
Αρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 6 (1), Ουίντερς 9 (1), Ταπούτος 8 (2), Τσαϊρέλης, Χαραλαμπίδης 16 (4), Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 13 (1), Χρυσικόπουλος, Σλούκας 7 (1), Τόμας 10.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 14 (2), Μπατίστ 6, Φώτσης 4, Σάτο 12, Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13 (3), Βουγιούκας 10, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2.

Για να παρακολουθήσετε το Live της αναμέτρησης πατήστε ΕΔΩ.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved