Προκλητική έξωση του Παναθηναϊκού από το ΟΑΚΑ

Προκλητική έξωση του Παναθηναϊκού από το ΟΑΚΑ

Μοιάζει απίστευτο και εξωπραγματικό, αλλά είναι απολύτως αληθινό και κυρίως... ελληνικό. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ προσπαθεί να πετάξει έξω από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, επιχειρώντας μια πρωτοφανή για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας, αφαίμαξη της ΚΑΕ.

Την ώρα, μάλιστα, που οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί -κυριολεκτικά- στο έλεος του Θεού και σαπίζουν, δίχως την παραμικρή αξιοποίησή που θα έπρεπε από την ελληνική πολιτεία και φυσικά τη διοίκηση του σταδίου, λέγεται πως επιχειρείται με μεθόδους που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν στην αντιμετώπιση της κορυφαίας ελληνικής ομάδας όλων των εποχών, η πρωτοφανής «επιχείρηση έξωσης» από τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ, Πέτρο Γαλακτόπουλο και τον γενικό συντονιστή διευθυντή, Βασίλειο Κάκκο.

Την ώρα που η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που βρισκόταν σε εξέλιξη, καλούσε τη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωρήσουν στην υπογραφή σύμβασης για τη νέα αγωνιστική περίοδο, οι κ.κ. Γαλακτόπουλος και Κάκκος, με αναιτιολόγητα επιχειρήματα, ζητούν από τους πράσινους να πληρώσουν 670.000 ευρώ για προηγούμενες χρήσεις και... προκαταβολικά 570.000 για αυτή τη νέας αγωνιστικής περιόδου, την ώρα που ο Παναθηναϊκός αντιπρότεινε την καταβολή ενός λογικού, αν όχι γενναιόδωρου, για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, ποσού 450.000 ευρώ, για τη χρήση του ΟΑΚΑ στη σεζόν 2013-2014 και μάλιστα προκαταβολικά για ολόκληρο το έτος πληρωτέου σε ένδειξη καλής θελήσεως και δρώντας καλόπιστα!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά και να ξετυλίξουμε το κουβάρι του... άκρατου ερασιτεχνισμού και της έλλειψης οργάνωσης που διέπει τον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΚΑ εδώ και πολλά χρόνια και φέρεται να έχει ζημιώσει οικονομικά την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ουσιαστικά τη μόνη ομάδα που με την παρουσία της στο κλειστό και τις τεράστιες επιτυχίες της σε αυτό, κατόρθωσε να κρατά στη ζωή, ολόκληρο το συγκρότημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.

Μέχρι το 2009 που ο Παναθηναϊκός είχε σύμβαση με το ΟΑΚΑ, υπήρξε από την πλευρά της διοίκησης του σταδίου σύμφωνα με πηγές μια ανεξέλεγκτα μεγάλη χρέωση προς την ΚΑΕ, για την οποία η διοίκηση του τριφυλλιού, απαίτησε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων που προβλέπονταν σε αυτή.

Λύση από τότε δεν είχε βρεθεί και έτσι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στο ΟΑΚΑ δίχως σύμβαση, ενώ από την άλλη πλευρά, αυτή της διοίκησης του ΟΑΚΑ, συνέχισαν να εκδίδονται «τρελές» χρεώσεις, τις οποίες οι πράσινοι τακτοποιούσαν ανελλιπώς μέχρι το 2012. Πάντα με την αναγραφή της επιφύλαξης άσκησης παντός νομίμου δικαιώματος...

Από φέτος η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αύξησε τις πιέσεις της προς τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, προκειμένου να καθίσει στο τραπέζι της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και της εποχής.

Και... όμως. Προκειμένου να δεχτούν το αίτημα και μόνο της επαναδιαπραγμάτευσης, οι κ.κ. Γαλακτόπουλος και Κάκκος απαιτούν από τον εξάστερο την καταβολή ποσού 670.000 ευρώ που εκείνοι κοστολογούν ότι πρέπει να καταβληθεί για τη χρήση του ΟΑΚΑ τη σεζόν 2012-2013, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός για την τριετία 2009-2012 διεκδικεί ποσό 900.000 ευρώ, το οποίο αφορά σε υπερχρεώσεις της πράσινης ΚΑΕ.

Παρ' όλα αυτά, από την πλευρά του Παναθηναϊκού εξακολουθούν να τηρούν στάση διαλλακτικότητας και να προτείνουν στη διοίκηση του ΟΑΚΑ την απολύτως λογική οδό, δηλαδή της υπογραφής σύμβασης για τη χρήση του κλειστού στη νέα σεζόν (2013-2014), με οικονομικούς όρους προσαρμοσμένους στα σημερινά δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός προτείνει 450.000 ευρώ στη διοίκηση του ΟΑΚΑ για ένα χρόνο-ποσό που προτίθεται να προκαταβάλλει!!- και προσφυγή από κοινού στη Δικαιοσύνη, για να ξεκαθαριστεί το καθεστώς της τριετίας 2009-2012 και φυσικά της διαφοράς απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι αυτή η πρόταση θα γινόταν δεκτή από το ΟΑΚΑ και τους κ.κ. Γαλακτόπουλο και Κάκκο με κλειστά... μάτια, εντούτοις, τα προσχώματα συνεχίζονται προς τη διοίκηση της πράσινης ΚΑΕ απαιτώντας 670.000 ευρώ ως οφειλή για την περσινή σεζόν και 570.000 προκαταβολικά, για τη χρήση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

«Και... πηγαίνετε μετά εσείς στα δικαστήρια να διεκδικήσετε ό,τι θέλετε» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του προέδρου του ΟΑΚΑ που άφησε... άφωνο τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των τελικών της Α1, αλλά και πριν από τη φιέστα του νταμπλ, η διοίκηση του ΟΑΚΑ με την ίδια τακτική υποχρέωσε την ΚΑΕ να καταβάλει περίπου 100.000 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν εν έτει 2013 στην Ελλάδα που καθημερινά βουλιάζει στην ύφεση και το ΟΑΚΑ έχει απομείνει μόνο με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ως «αιμοδότρια» δύναμη, να το χρησιμοποιεί και να το χρηματοδοτεί, προκειμένου να αποφευχθεί η οριστική και αμετάκλητη κατάρρευση ενός συστήματος που χρηματοδοτήθηκε με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και κινδυνεύει οριστικά πλέον να... σαπίσει, αν οδηγηθεί και ο εξάστερος, από τις πρακτικές των κ.κ. Γαλακτόπουλου και Κάκκου στην... έξωση από το κλειστό.

Μπορεί η διοίκηση του ΟΑΚΑ να λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων των εγκαταστάσεων που υποτίθεται ότι πρέπει να εξυπηρετεί;

Τι ακριβώς επιδιώκουν οι κ.κ. Γαλακτόπουλος και Κάκκος και από πού αντλούν αυτή την όλως αναιτιολόγητη διάθεση αντιμετώπισης της κορυφαίας ελληνικής ομάδας όλων των εποχών;

ΥΓ.: Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να γνωστοποιηθούν τα οικονομικά δεδομένα της χρήσης του ΣΕΦ από την ΚΑΕ Ολυμπιακός και να γίνουν οι σχετικές συγκρίσεις με εκείνα που έχει δαπανήσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ. Λεπτομέρειες... προσεχώς!!!



Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved