Κατσογιάννης: «Κομβική η μεταγραφή του Σανγκ»

Κατσογιάννης: «Κομβική η μεταγραφή του Σανγκ»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, συνεχίζοντας την πρωτοπόρα… δράση της, ακολούθησε το… δρόμο του μεταξιού μέχρι την Κίνα και ο υπεύθυνος του τμήματος μάρκετινγκ των «πράσινων», Ηλίας Κατσογιάννης» μίλησε για το εγχείρημα του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός κινείται ήδη στους… ρυθμούς της μεγαλύτερης ασιατικής χώρας, δείχνοντας για μία ακόμα φορά πως αποτελεί τον πρωτοπόρο, όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και του ευρωπαϊκού.

Για τον λόγο αυτό, ο Ηλίας Κατσογιάννης μίλησε στην εφημερίδα «Goal» για την ιδέα… μετακόμισης στην Κίνα, το οφέλη που θα έχουν οι «πράσινοι», αλλά και για την μεταγραφή του Πινγκ Σανγκ.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του τμήματος μάρκετινγκ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μίλησε για:

Τη γέννηση της ιδέας και την υλοποίησή της: «Ουσιαστικά η ιδέα δημιουργήθηκε από τη στιγμή που κάθε σύλλογος, πέρα από την παραγωγή θεάματος, έχει ως στόχο και την ανεύρεση νέων πόρων. Έτσι, προσανατολιστήκαμε στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, που είναι μια περιοχή που αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και έχει μεγάλη εμπορική δυναμική. Θέλαμε, για να το πω απλά, να αγγίξουμε την τεράστια πίτα εσόδων της περιοχής μέσα από το τεράστιο όνομα ενός συλλόγου όπως ο Παναθηναϊκός και έτσι αρχικά υπογράψαμε τη συμφωνία με την εταιρεία μάρκετινγκ.

Δεν είχαμε τη συμπαράσταση που έχουν από τις Λίγκες τους ή από την UEFA οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες του ποδοσφαίρου όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα που έχουν μπει σε αυτήν την αγορά. Δεν μας φόβισε τίποτα όμως. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία, βέβαια, αλλά πιστεύουμε ότι ο μοναδικός δρόμος για την αποτυχία είναι να μην προσπαθήσεις. Εμείς αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε και να φέρουμε την ομάδα, αλλά και την Ευρωλίγκα και το ευρωπαϊκό μπάσκετ εκεί».

Τα οφέλη που θα έχει ο Παναθηναϊκός: «Πάμε βήμα βήμα και θέλουμε να δρέψουμε σύντομα τους καρπούς της προσπάθειας αυτής. Και θα είναι πολλοί οι οικονομικοί καρποί, είτε από τις πωλήσεις των αντικειμένων της ομάδας, είτε από διαπραγματεύσεις σε επίπεδο χορηγιών ή τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είτε ακόμα και μέσω της προσέλευσης τουριστών που θα έρθουν στην Ελλάδα για να δουν τη χώρα, αλλά και τον Παναθηναϊκό».

Τη μεταγραφή του Πινγκ Σανγκ: «Η μεταγραφή αυτή ήταν σημαντική και κομβική για την προσπάθεια του συλλόγου μας. Πρόκειται για έναν γνωστό παίκτη στην Κίνα, τον οποίο σίγουρα όλοι εκεί θα θέλουν να δουν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τα κινεζικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν πολύ και θα ασχολούνται συνέχεια με τη μεταγραφή και μέσα από αυτά ο κόσμος μαθαίνει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό και θα αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον σύλλογο και τον παίκτη».

Τις ενέργειες των «πράσινων»: «Δεν μείναμε, όμως, μόνο εκεί. Μέσα από τις σελίδες μας στα social media, Facebook και Twitter, που έχουν πλέον και κινέζικη μετάφραση, μπήκαμε ακόμα περισσότερο στην αγορά αυτή. Ακόμα και το e-shop έχουμε αρχίσει να μεταφράζουμε στην κινέζικη γλώσσα, άρα είναι πλέον πολύ πιο εύκολο για τους κατοίκους της χώρας και να μάθουν την ομάδα και να την αγαπήσουν, αλλά και να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα προϊόντα του συλλόγου μας. Είναι πραγματικά μεγάλο και ιστορικό αυτό που κάνουμε. Είμαστε ο πρώτος ευρωπαϊκός σύλλογος του μπάσκετ που μπαίνει στην Κίνα και με αποφασιστικότητα και τόλμη θα πετύχουμε τους στόχους μας».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved