«Έχουμε ξεπεράσει την… κοιλιά»

«Έχουμε ξεπεράσει την… κοιλιά»

Για την πορεία του Κολοσσού στο φετινό πρωτάθλημα και όχι μόνο μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Ο τεχνικός των Ροδιτών αναφέρθηκε στην αγωνιστική… κοιλιά που έκανε η ομάδα του, στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, με κυριότερο αυτό των μετακινήσεων, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Παράλληλα, απέδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές για τη διεξαγωγή του φετινού All Star Game, το οποίο χαρακτήρισε «ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων». Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε…

Για την παρουσία του στο 19ο All Star Game, που έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Πύργο: «Αναμφισβήτητα, ήταν μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια. Πιστεύω πως όσον αφορά στο κομμάτι της οργάνωσης ήταν ένα από τα καλύτερα All Star Games που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Ένα το πιο ενθαρρυντικά στοιχεία είναι το γεγονός πως ο κόσμος έδειξε τεράστια ανταπόκριση, γεμίζοντας το γήπεδο. Το κοινό συμμετείχε ενεργά τόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όσο και στους διαγωνισμούς καρφωμάτων και τριπόντων, που διεξήχθησαν παράλληλα».

Για το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια τα All Star Games διεξάγονται σε επαρχιακές πόλεις: «Σίγουρα, είναι πάρα πολύ καλό τα All Star Games να λαμβάνουν χώρα σε επαρχιακές πόλεις, καθώς με αυτό τον τρόπο δίνεται στον κόσμο η δυνατότητα να δει από κοντά τα ινδάλματά του, τα οποία έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μόνο μέσω της τηλεόρασης».

Για το φετινό Κολοσσό, που δείχνει ότι ξεπέρασε την... κοιλιά που είχε στην απόδοσή του: «Θεωρώ πως ακόμα είναι νωρίς για να κάνουμε απολογισμό, αφού το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι στιγμής έχουμε διανύσει τα 3/4 των αγώνων και υπολείπεται ακόμα το 1/4 για ολοκληρωθεί η τρέχουσα χρονιά. Σίγουρα, είχαμε κάνει μια αγωνιστική... κοιλιά, την οποία όμως πλέον έχουμε ξεπεράσει. Από εδώ και πέρα, συνεχίζουμε όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια στον Κολοσσό να ετοιμάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όσο καλύτερα μπορούμε και να προσπαθούμε να παλεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Για την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ: «Σίγουρα, η παγκόσμια οικονομική κρίση που υπάρχει παντού έχει επηρεάσει και τον αθλητισμό και δη το μπάσκετ. Παρ’ όλα αυτά είναι αναγκαίο όλοι μας να αναλογιστούμε ότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι και ο καθένας μας θα πρέπει να κοιτάει να είναι σωστός επαγγελματίας στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως και οι ομάδες θα να αδιαφορούν για τους παίκτες τους. Πρέπει όσοι ασχολούνται με μία ομάδα να είναι στο μέτρο του δυνατού “τακτοποιημένοι” από αυτήν. Ευτυχώς στον Κολοσσό έχουμε μία διοίκηση που είναι κοντά μας και προσπαθεί για το καλό της ομάδας, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα κι όχι μόνο αθλητισμό».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν για μία επαρχιακή ομάδα και δη νησιωτική να σταθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως είναι αυτό της Α1: «Μία ομάδα της επαρχίας έχει ντισαβαντάζ σε σχέση με αυτές του κέντρου (Αθήνας, Θεσσαλονίκης), καθώς έχει να κάνει πάρα πολλά ταξίδια και προσελκύει πιο δύσκολα καλούς παίκτες στο ρόστερ της. Παράλληλα, επειδή οι συνθήκες είναι τέτοιες, χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και θέλει πολλά άτομα να ασχολούνται με αυτήν. Πόσο μάλιστα όταν είσαι μια νησιωτική ομάδα που κάθε εκτός έδρας παιχνίδι συνεπάγεται πτήση, αεροπορικά εισιτήρια και διανυκτέρευση. Ειδικά φέτος έχουμε ένα επιπλέον πρόβλημα, καθώς δεν μπορούμε να επιστρέψουμε μετά το παιχνίδι στη Ρόδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η τελευταία βραδινή πτήση για το νησί είναι 19.30 και παρ’ όλες τις προσπάθειες προς τις αεροπορικές εταιρίες να το αλλάξουν, δεν επετεύχθη αποτέλεσμα. Αυτό έχει ως συνέπεια να κάνουμε δύο διανυκτερεύσεις, αντί για μία, κάτι που είναι εις βάρος της ομάδας τόσο σε χρήματα όσο και σε κούραση».

Το μήνυμά του εν όψει της συνέχεια: «Έχουν απομείνει τα τελευταία έξι παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε, κοιτώντας το καθένα ξεχωριστά όπως προείπα, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε τον κόσμο της Ρόδου κοντά μας για να καταφέρουμε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε άλλη μία επιτυχημένη χρονιά».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved