Γιόνας Ματσιούλις: Η χαρά του… προπονητή

Γιόνας Ματσιούλις: Η χαρά του… προπονητή

Ο Λιθουανός παίκτης του «τριφυλλιού» συνεχίζει στο ΟΑΚΑ και το Onsports σας παρουσιάζει το… γιατί

Οι πρώτες ημέρες του Γιόνας Ματσιούλις στον Παναθηναϊκό δεν ήταν και οι πιο… εύκολες. Ο Λιθουανός ήταν ένας από τους πολλούς νέους του «τριφυλλιού» και τα πράγματα για τον ίδιο ήταν ακόμα χειρότερα, αφού προερχόταν από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Ο ίδιος, όμως, χάρις στην πολύ καλή ψυχολογική του κατάσταση και την γενικότερη αντιμετώπισή του προς την ζωή ήταν αποφασισμένος να τα καταφέρει. Ήταν αποφασισμένος να πετύχει. Και πέτυχε.

Ο Ματσιούλις από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στο Καρπενήσι κατάφερε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του, την απίστευτη φυσική του δύναμη αλλά και την μοναδική του ικανότητα να βάλει το.. χεράκι του για να «δέσει» τα αποδυτήρια μιας ολοκαίνουριας ομάδας.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την πολύ καλή αγωνιστική του εικόνα συνετέλεσαν στην απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη να παραμείνει ο Λιθουανός στο ΟΑΚΑ. Και πως μπορούσε ο «Άρτζι» να αποφασίσει κάτι διαφορετικό από την στιγμή που είχε στα χέρια του έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τα πάντα. Και εξηγούμαστε.

Αμυντικό εργαλείο

Είναι ξεκάθαρο από το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη πως οι «πράσινοι» θα σταθούν πολύ στο κομμάτι της άμυνας. Και Ο Ματσιούλις είναι ένα απίστευτο αμυντικό εργαλείο που μπορεί να κάνει τα πάντα. Ο Λιθουανός προσφέρει πάρα πολλές λύσεις στην ομάδα του τόσο στο κομμάτι των ριμπάουντ, όσο και σε εκείνο της ενέργειας, ενώ παράλληλα μοιάζει να είναι ίσως ο κομβικότερος παίκτης σε αυτό που θέλει να κάνει ο πεδουλάκης. Στις εναλλαγές των σχημάτων. Η σωματοδομή του Μτασιούλις σε συνδυασμό με την απίστευτη μπασκετική του ευφυΐα του δίνει την δυνατότητα να μαρκάρει τόσο κοντούς όσο και ψηλούς αντιπάλους με την ίδια ευχέρεια και αποτελεσματικότητα.

Χαρισματικός σκόρερ

Στο επιθετικό κομμάτι ο Γιόνας Ματσιούλις απέδειξε πέρσι πως πρόκειται για έναν προικισμένο σκόρερ. Έναν παίκτη που ζητάει με… μανία την μπάλα όταν εκείνη «καίει», ενώ παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει τόσο για.. πάρτυ του όσο και για τους συμπαίκτες του. Είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων, έχει πολύ την διείσδυση και το τελείωμα και με τα δύο χέρια, ενώ είναι πολύ καλός και στο low post παιχνίδι δίνοντας στον προπονητή του μία έξτρα λύση στο «4».

Κομβικός για τους νέους

Το σημαντικότερο, βεβαίως, είναι πως ο Ματσιούλις ξέρει πολύ καλά τι ζητάει από τον ίδιο ο Πεδουλάκης. Ξέρει πολύ καλά τι θέλει η ομάδα από αυτόν. Αυτό φάνηκε από τις εμφανίσεις του μέσα στην σεζόν αφού παρουσίασε τεράστια βελτίωση κατά την διάρκεια της σεζόν. Και είναι δεδομένο πως και σε αυτήν την προετοιμασία ο Ματσιούλις θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην… άμεση και ομαλή προσαρμογή των νέων στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Όλοι ζούμε για τον Παναθηναϊκό»

Παναθηναϊκός: Η Ευρωλίγκα για Ματσιούλις

Ματσιούλις: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ και... Final 4»

Παναθηναϊκός: Ματσιούλις έτοιμος για όλα!

Παναθηναϊκός: Και με Ματσιούλις θα είναι (ακόμα) πιο... ωραία (photos-videos)



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved