Μπαρτζώκας: «Δίκαια ο Παναθηναϊκός»

Μπαρτζώκας: «Δίκαια ο Παναθηναϊκός»

Την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στην τελική σειρά της Basket League ΟΠΑΠ παραδέχθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους παρότι μπήκαν στα πλέι οφ έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας. Ο 48άχρονος τεχνικός παραδέχθηκε, στη συνέντευξη Τύπου, πως ξέμειναν από ενέργεια και οι «αιώνιος» αντίπαλος κατέκτησε δίκαια το φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Καλησπέρα σε όλους, συγχαρητήρια στον Αργύρη (Πεδουλάκη) και τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για εμάς όλο αυτό που συνέβη ήταν απογοητευτικό, όχι μόνο πώς εξελίχθηκε το ματς ενώ είχαμε την κατοχή της μπάλας, απέμεναν 1.27’ κι ήμασταν μόλις στο -4, επειδή δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη, αλλά ό,τι συνέβη γύρω από το μπάσκετ το τελευταίο διάστημα. Βιώσαμε πράγματα απίστευτα, θα τα έλεγα ούτως ή άλλως είτε κερδίζαμε είτε χάναμε τη σειρά. Από μία πληροφορία που έδωσε ένας γραφικός μαχόμενος δημοσιογράφος, πως ο Ολυμπιακός πήρε την Ευρωλίγκα ντοπέ, κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση. Κανείς δεν έγραψε πως πέρασαν οι παίκτες μας από ντόπινγκ κοντρόλ. Αφού το ελληνικό μπάσκετ και η κοινωνία επέτρεψαν να γίνει αυτό, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τι αξίζει να είμαστε. Είχαμε φέτος πολλές αντικειμενικές δυσκολίες, πολλούς τραυματισμούς, κι εμφανιστήκαμε λιγότεροι φρέσκοι στο τέλος. Είναι μεγάλη η απογοήτευση όχι τόσο επειδή χάσαμε το πρωτάθλημα, αλλά για όλα όσα ζήσαμε. Και πάλι συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το αθλητικό κομμάτι, για αυτό το κατόρθωμα».

Σε ερώτηση για το εάν οι παίκτες του αισθάνθηκαν προδομένοι από το ίδιο ελληνικό μπάσκετ, για αυτό ήταν ακατανόητα εκτός κλίματος, απάντησε: «Αρχικά, ρωτήστε τους ίδιους. Δεν ξέραμε εάν η αιτία ήταν επειδή ήμασταν άδειοι που τα παιδιά κατέκτησαν τόσα πολλά σε μικρό χρονκιό διάστημα, δύο Ευρωλίγκες κι ένα πρωτάθλημα Ελλάδας, ή από όλα όσα συνέβησαν μετά. Σίγουρα, επηρέασαν και τα δύο. Επίσης, εμείς δεν είχαμε φρεσκάδα λόγω των απουσιών μας και δεν το λέω ως δικαιολογία, αλλά έτσι είναι. Παίζουμε πολύ με την ενέργεια, αλλά σε αυτή τη σειρά δεν είχαμε την ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός δίκαια κατέκτησε τον τίτλο. Τι να πεις, τώρα, εάν κάποιοι θεώρησαν πως σήμερα (12/06) δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε… Το σύστημα, πάντως, επέβαλε κανόνες από όταν επιστρέψαμε από την Ευρωλίγκα».

Για τα όσα δυσάρεστα εξελίχθηκαν στο φαληρικό στάδιο πρόσθεσε: «Το θέμα είναι της κυβέρνησης, όχι του ελληνικού αθλητισμού. Κάποιοι πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Εγώ είμαι εδώ ως προπονητής του Ολυμπιακού, να μιλήσω για τον Ολυμπιακό. Είναι μια κατάσταση που δεν ελέγχεται. Δείτε τι γραφόταν στις εφημερίδες. Τι έχει συμβεί. Είναι πέρα από τον αθλητισμό και τη λογική».



ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved