Κάρφωμα και... «Πρωτάθλημα μέσα στο Παλέ» (photos)

Κάρφωμα και... «Πρωτάθλημα μέσα στο Παλέ» (photos)

Αυτό τον τίτλο δεν τον χάνει ο Παναθηναϊκός που... ισοπέδωσε στο δεύτερο ημίχρονο τον Ολυμπιακό, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, έκανε το 2-0 (63-52) στη σειρά και πλέον ετοιμάζεται να υλοποιήσει τη... λαϊκή απαίτηση των 20.000 οπαδών του για «Πρωτάθλημα μέσα στο Παλέ».

Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι απόλυτα ανώτερη σε όλα τα επίπεδα απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε όλα τα παιχνίδια που έχουν γίνει. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε και στο ΟΑΚΑ μe 63-52, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που.. κάποτε έβαζε 90 πόντους σε 3 δεκάλεπτα να μένει μόλις στους…

Η ομάδα του Πεδουλάκη έχει εγκλωβίσει παίκτες και προπονητές του Ολυμπιακού για τα… καλά και πλέον ο Παναθηναϊκός έχει την μεγάλη του ευκαιρία την προσεχή Τετάρτη να πάει στο ΣΕΦ και να κάνει το νταμπλ με… 3-0.

Ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο τελικό μπήκε με… φόρα από την σπουδαία του εμφάνιση στο ΣΕΦ και στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα με τον Ούκιτς να σημειώνει δύο γρήγορα τρίποντα και τον Λάσμε να.. ανοίγει λογαριασμό το σκορ έγινε 8-0. Την ίδια ώρα ο Κατσίβλεης προσπαθούσε να βγάλει τα… πνευμόνια του Διαμαντίδη, αλλά υπέπεσε σε δύο γρήγορα φάουλ με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να ρίξει, για πρώτη φορά, στην «μάχη» των τελικών τον Ει Σι Λο.

Η απάντηση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αν και αιφνιδιασμός από το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού βρήκε τον τρόπο να απαντήσει, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη.  Ο τελευταίος, μάλιστα, με τον 5ο του πόντο έκανε το 10-8 στο 5’, με τους «πράσινους» να έχουν.. μπλοκάρει και τον Αργύρη Πεδουλάκη να ρίχνει στο παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Με… κλειστά τα μάτια οι διαιτητές στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα

Ο «Σόφο» γρήγορα –γρήγορα προσπάθησε να φθείρει τους αντιπάλους του (12-8 στην πρώτη φάση), αλλά το διαιτητικό τρίο, είχε.. κλείσει τα μάτια του μέσα στην ρακέτα του Ολυμπιακού και τα… επέτρεπε όλα στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι με… χέρια και με πόδια προσπαθούσαν να σταματήσουν τον σέντερ του «τριφυλλιού».

Προκλητικός και πάλι ο Παπανικολάου

Ο Παπανικολάου με δίποντο μείωσε σε 12-10… συνεχίζοντας να προκαλεί με άσεμνες χειρονομίες και φυσικά με την ανοχή των διαιτητών. Στο 7’ ο Βασίλης Σπανούλης με σουτ τριών πόντων έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά στο ματς, αλλά ο Γκουίν απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο και το σκορ πήγε στο 15-14. Με ένα πολύ… τυχερό καλάθι του Χάινς ο Ολυμπιακός «έτρεξε» σερί 1-6 και προηγήθηκε με 16-21 στην λήξη της πρώτης περιόδου.

Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός (η πιο σωστά ο Ούκιτς) ξεκίνησε πολύ καλά και την δεύτερη περίοδο. Με τρίποντο στην πρώτη φάση μείωσε σε 19-21 αλλά από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός… εγκλωβίστηκε στην επίθεση του και στην κακή βραδιά του αρχηγού του. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από το ασφυκτικό μαρκάρισμα των «ερυθρολεύκων» με αποτέλεσμα συχνά-πυκνά να υποπίπτει σε λάθη. Αποτέλεσμα ήταν οι «πράσινοι» να μην έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και ο Ολυμπιακός να το εκμεταλλευτεί. Το 19-21 έγινε 19-27, με τον Παναθηναϊκό να μένει χωρίς πόντο για 4.30 λεπτά.  Εκεί ήρθαν και οι δύο συνεχόμενες τάπες του Γκιστ στον Πρίντεζη και το… κλίμα άρχισε να φτιάχνει στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Πήραν τα «γκρι» δώρα οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός, όμως, στην συνέχεια βρήκε και πάλι λύσεις, απλά αυτήν την φορά αντί να εκμεταλλευτεί τα λάθη του Παναθηναϊκού, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των διαιτητών και πήρε και πάλι προβάδισμα με 24-31. Τα φάουλ των Παπανικολάου και Άντιτς, οι «άρχοντες» του αγώνα είδαν ότι τα έκαναν οι Ματσιούλις και Τσαρτσαρής, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι απάντηση. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου με σερί 5-0, ύστερα από καλάθι του Ούκιτς και τρίποντο του Μπράμος έγινε 29-31.   

«Ζαλισμένος» ο Παπανικολάου

Αυτήν την φορά ήταν η σειρά του Κατσίβελη να «ανοίξει» με τρίποντο την περίοδο και να δώσει προβάδισμα με 29-34  στην ομάδα του. Ο Ούκιτς όμως ήταν σε πολύ καλή βραδιά και με 4 δικούς του πόντους έκανε το 33-34 στο 23΄.  Το ματς άρχισε να παίρνει… φωτιά με τον Λάσμε να κρεμιέται από το καλάθι του Ολυμπιακού (35-36) και τον Μάικ Μπράμος να εκθέτει εις διπλούν τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος είδε τον παίκτη του «τριφυλλιού» να σκοράρει στο πρόσωπό του δύο κολλητά τρίποντα και να κάνει το 41-41. Στην επόμενη επίθεση ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε και πάλι στο… αγαπημένο του σημείο, στην γραμμή των βολών και έκανε το 41-43, στο 25’.

«Πράσινοι» από… ατσάλι, διέλυσαν τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα με.. πραγματικό μπάσκετ και μετά από μια πολύ όμορφη φάση ο Ραμέλ Κάρι έκανε το 43-43 και για μία ακόμα φορά ο Γιώργος Μπαρτζώκας  φάνηκε… μπερδεμένος, αφού η γραμματεία του έδωσε το ταίμ άουτ που είχε ζητήσει. Προφανώς για δεύτερη φορά στο ματς άργησε να το…  πάρει πίσω. Στην συνέχεια και πάλι ο Κάρι με με δύο ακόμα πόντους έκανε το 45-43, ενώ στην επόμενη φάση ο Λάσμε… τάπωσε στα μούτρα του τον Άντιτς και ο Γκιστ του πήρε την μπάκα κυνηγώντας την μέχρι τελικής πτώσεως και με  δικό του τρίποντο έκανε το 48-43, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να… βουτάνε σαν τρελοί… παντού. Για μία μπάλα. Για μία φάση. Για μίνα νίκη.  Ο Κάρι είχε πάρει… φωτιά. Και με καλάθι στα μούτρα όλων έκανε το 50-43. 

Τάπα που θα μείνει στην ιστορία

Ο Διαμαντίδης μεγάλωνε το σερί του Παναθηναϊκού σε 11-0 και το σκορ 52-43 για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Άντιτς με φόλου κάρφωμα σκόραρε μετά από πολύ ώρα έκανε το 52-45 και δέχθηκε τεχνική ποινή αφού διαμαρτυρόταν με απαράδεκτο τρόπο προς τους διαιτητές.  Ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές έκανε το 53-45 αλλά με σουτ τριών πόντων στην συνέχεια έχασε την ευκαιρία για να δώσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του.  Ο Ολυμπιακός είχε στην διάθεσή του 4 δευτερόλεπτα για την τελευταία επίθεση και ο Λο πρόλαβε να φτάσει στο καλάθι του Παναθηναϊκού και να δεχθεί ένα απίστευτο στοπ από τον Τζέιμς Γκιστ. Τάπα που θα… μείνει στην ιστορία.

«Οε οε πρωτάθλημα μες στο Παλέ»

Η τέταρτη περίοδος ήταν η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού να αντιδράσει και να κάνει την ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έβγαζε πάρα πολύ ενέργεια και διάθεση στην άμυνα αλλά στην επίθεση δεν έβρισκε σωστές λύσεις. Ο Λο με μία βολή  μείωσε σε 53-46 και ο Χάινς με κάρφωμα ακόμα περισσότερο, 53-48, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλεί αμέσως σε τάιμ άουτ στο 33’ της αναμέτρησης. Με την επανέναρξη του ματς ο Κάρι έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανεβάσει και πάλι την διαφορά, αλλά το.. διόρθωσε αφού με αριστερό φόλοου έκανε το 55-48. Η άμυνα του Παναθηναϊκού συνέχιζε να είναι για… σεμινάριο. Τα λάθη στην επίθεση όμως συνεχιζόντουσαν και ο Περπέρογλου έκανε το 55-50 στο 35’. Ο Διαμαντίδης όμως ήταν εκεί. Άστοχος στο πρώτο τρίποντο, εύστοχος στα καπάκια και 58-50. Παίρνει και το ριμπάουντ, παίρνει και το φάουλ.   Ο, κατά τα άλλα, κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης Βασίλης Σπανούλης δέχεται ένα ακόμα στοπ στο πρόσωπο από τους «πράσινους» και κάνει  αυτό που ξέρει καλύτερα. Να διαμαρτύρεται.  Στην επόμενη φάση κάνει πεντακάθαρο φάουλ στο χαμηλό ποστ στον Ματσιούλις και… ξαναδιαμαρτύρεται. Και το σκορ 60-50 στο 38’.  Η λαική απαίτηση ήταν ξεκάθαρη…  «Οε οε πρωτάθλημα μες στο Παλέ».

Δεκάλεπτα: 16-21, 29-31, 53-45, 63-52

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 9, Κάρι 8, Ματσιούλις 2, Ούκιτς 17, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Γκιστ 5, Γκουίν 3, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 , Λο 3, Άντιτς 7, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι, Σλούκας 2, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 8

 

{coveritlive}aa44f9c0d3{/coveritlive}



Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved