Εκτεθειμένο το ΕΣΚΑΝ και η πρόεδρός του, Χαρά Σπηλιοπούλου

Εκτεθειμένο το ΕΣΚΑΝ και η πρόεδρός του, Χαρά Σπηλιοπούλου

Το ΕΣΚΑΝ αρνείται να προχωρήσει στην αποδοχή του αιτήματος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για διενέργεια ελέγχων ντόπινγκ πριν και μετά τους τελικούς της Α1 μπάσκετ, στους αθλητές των πρασίνων και του Ολυμπιακού και το Onsports αναλύει τους λόγους για τους οποίους εκτέθηκε ανεπανόρθωτα η πρόεδρός του, κ. Χαρά Σπηλιοπούλου...

Αν κρίνουμε από την απαντητική επιστολή του ΕΣΚΑΝ προς τον ΕΣΑΚΕ, αναφορικά με το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για έλεγχο ντόπινγκ στους φιναλιστ των τελικών της Α1, τότε τα σενάρια είναι δύο. Είτε η κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου και οι συνεργάτες της τελούν υπό σύγχυση, είτε δεν έχουν τη στοιχειώδη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αιτήθηκε έλεγχο ντόπινγκ από τον ΕΣΚΑΝ και στις δύο ομάδες των τελικών, πριν αλλά και μετά από κάθε αγώνα. Η απάντηση, όμως, του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αντί να ξεδιαλύνει την κατάσταση την «θολώνει» ακόμα περισσότερο και προκαλεί σωρεία σοβαρότατων ερωτηματικών.

Α) Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διεργετικές ουσίες. Πουθενά δεν κατηγορήθηκε ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ότι κάνουν χρήση αυξητικών ορμονών. Άρα οι.... περί ανέμων και υδάτων απαντήσεις του ΕΣΚΑΝ δημιουργούν ακόμα περισσότερες… σκιές.

Β) Η διοίκηση του Παναθηναϊκού στο αίτημά της ζήτησε από το ΕΣΚΑΝ να πραγματοποιηθεί έλεγχος ντόπνιγκ πριν αλλά και μετά το τέλος του κάθε αγώνα. Η απάντηση της κυρίας Σπηλιοπούλου ήταν μόνο για το πριν. Σε κανένα σημείο της απαντητικής επιστολής δεν γίνεται λόγος για τον έλεγχο ΜΕΤΑ τον αγώνα. Αλλωστε, μετά τον αγώνα δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Και των δύο ομάδων.

Γ) Σύμφωνα και με την ίδια την WADA δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και στη διαδικασία λήψης αίματος πριν από τον αγώνα, αφού η ποσότητα που λαμβάνεται είναι ελάχιστη. «Με όγκο περίπου όσο ο κύλινδρος σε ένα κραγιόν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίσημο site της WADA.

Δ)Με την επιστολή της η κυρία Σπηλιοπούλου απαντάει στο αίτημα του Παναθηναϊκού. Από τον ΕΣΚΑΕ έχει γίνει επίσημο, γραπτό αίτημα ή απλά επικοινώνησαν με τον ΕΣΚΑΝ;

Όλα τα παραπάνω προκαλούν πολύ σοβαρά ερωτήματα τα οποία είναι δυνατά να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο άθλημα. Η κυρία Σπηλιοπούλου και το ΕΣΚΑΝ είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το τοπίο που το τελευταίο καιρό έχει γίνει… ομιχλώδες. Αντ’ αυτού το γέμισαν με... ομίχλη!

 



Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved